Par palīdzību iedzīvotājiem, lai palīdzētu segt strauji augošās energopatēriņa izmaksas Indriksone runā izvairīgi

Ilze Indriksone

Visus zaudējumus, kas šā gada otrajā pusgadā būs veidojušies “Latvijas gāzei” (LG), automātiski ielikt nākamajā gāzes tarifā nebūs iespējams, pirmdien intervijā TV3 akcentēja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

Ministre atzīmēja, ka pašlaik ir skaidri dabasgāzes tarifi līdz gada beigām. Lai arī tarifs ticis būtiski palielināts, tas tomēr jau ir zemāks par reālajām gāzes cenām.

Indriksone atkārtoti uzsvēra, ka šādos apstākļos, kad apstiprinātais tarifs ir zemāks par gāzes reālajām cenām, tirgotājs teorētiski visus zaudējumus var iekļaut nākamajā tarifā, kas stāsies spēkā ar nākamo gadu, tomēr politiķe ir pārliecināta, ka visus zaudējumus automātiski ielikt nākamajā gāzes tarifā šoreiz nebūs iespējams, pretējā gadījumā nepanesami var palielināties iedzīvotāju maksājumi.

Ekonomikas ministre par situāciju jau esot informējusi kolēģus valdībā, kas vēl lems par šo jautājumu.

Savukārt par potenciālo palīdzību iedzīvotājiem, lai palīdzētu segt strauji augošās energopatēriņa izmaksas, Indriksone runāja izvairīgi, klāstot, ka tas esot Labklājības ministrijas atbildības jautājums, kas gatavojot ziņojumu valdībai.

Pēc viņas teiktā, joprojām tiek paredzēts, ka ekonomiski mazāk aizsargātās sabiedrības grupas saņems ikmēneša atbalstu, bet pārējiem plānots segt 50% apkures rēķinu pieauguma.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
traki
traki

Manuprāt pats trakākais visā šājā ir, atceroties, kā martā visi runāja, kā Krievijā ekonomika sabrukšot jau līdz svētdienai, kā visi iztiks bez gāzes, un kā parastajiem krieviem pasliktināsies dzīves līmenis un kā tie gāzīs Putinu. Un kā ir tagad, 4-5 mēnešus vēlāk. Mūsu informatīvajā telpā runā par briesmīgu krīzi Eiropā rudenī un ziemā, cenas visam iet kosmosā ar kosmiskiem ātrumiem. Daudzās Eiropas valstīs tiek gāztas amatpersonas un/vai valdības (Džonsons – Briti, Mario Dragi – Itālija, Kaja Kallasa – Igaunija, …) Krievijas info telpā arī runā par krīzi Eiropā un ka Eiropā būs vēl briesmīgāka krīze ziemā. Kaut kā neviens vairs… lasīt vēl »

:\\
:\\

Ļoti gudri/stratēģiski mums tie lēmēji, papriekšu lepni paziņo ka bezmaz pirmie atsakās no Krievijas gāzes pēc tam sāk vaidēt un stenēt kā nu izdzīvošot ko nu darīšot un vai gāze pietikšot, vai mums to no krātuves pārdošot vai Klaipēda nepasūtīšot ratā – kaut kāds murgs.

Ja tā padomā
Ja tā padomā

Kāds varēja papētīt un paanalizēt kā tās sankcijas vispār iedarbojas. Jo izskatās ka pašpietiekamajai Krievijai tās neko daudz nenodarīs pāri, ko nevarētu teikt par trūcīgo Eiropas daļu kā Latvija, kā tā vispār izvilks ja izvilks.

Prezlevits
Prezlevits

Kur ir mans flīģelis?

Ilze
Ilze

Gāze nav vienīgais apkures veids, arī elektrības izmaksas pieaugs. Kā citiem kompensēs?

rupmaizes dīzelis
rupmaizes dīzelis

Kāpēc nevar segt? Tie kas visskaļāk bļāva ka vajag sankcijas lai tagad atver savus makus! Vai tad nezināja par to ka par sankcijām visdārgāk samaksās tieši Eiropas iedzīvotāji? Nejau Krievijas iedzīvotājiem jāmaksā vairāk par pirmās nepieciešamības lietām (pārtika, degviela, elektrība, siltums, zāles), tur tikai aifoni paliek dārgāki, atšķirībā no šejienes. Kaut kā parastie cilvēki, bez augstākajām izglītībām uzreiz saprata ka būs slikti, un tieši šeit. Labi ka vismaz vēlēšanu gads, runā, ka rudenī būs arī vēl viens cenu lēciens visam, varbūt pat vienotības vēlētājiem cenas atvēsinās prātu, savādāk tāda sajūta ka viņiem valdība kaut vai izsit logus, bet vienalga vēlēšanās… lasīt vēl »

latviešu nacionālisti
latviešu nacionālisti

Kā ta nepalīdz iedzīvotājiem? Palīdzam, tik ne visiem. Ebrēju kopienai tak 40 ļimaki tiks no nākamā gada. Tur tak arī priekš komunālajiem un saimnieciskajiem izdevumiem. Nu visiem necar, ko darīt?

shalom
shalom

Principaa nevis ebreju kopienai, bet paaris Bondara draugiem komersantiem, kuri formaali paarstaav ebreju intereses. Un kas aizgruuda 200.000. 000 Ukrainai? Paliidzam nez kaapeec visiem, iznjemot pashu ljaudis. Mazohisms kaut kaads… ;-)