Oficiāls dokuments: Staķa atskaite Staķim par Staķa braucienu uz hokeju Tamperē par nodokļu maksātāju naudu

Mārtiņš Staķis

Šis ir nevis joks, bet pilnīgi nopietns un oficiāls dokuments – Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa atskaite par braucienu uz pasaules hokeja čempionāta spēlēm Tamperē, kura adresēta… Rīgas domes priekšsēdētājam Mārtiņam Staķim, kurš pats sev arī piešķīra nodokļu maksātāju naudu, lai šo pasākumu apmeklētu.

Ja ticēt šai atskaitei – un nevis M. Staķa gavilējošajam video no hokeja spēles – viņš hokeja spēļu laiku esot pavadījis, lai „neformāli informētu Somijas pārstāvjus par Rīgas pilsētu, tās attīstības plāniem un aicinātu paplašināt sadarbību ar Rīgu un Latviju”.

1. Vārds, uzvārds, ieņemamais amats/deputāta statuss(ja komandējumā nosūtīti vairāki darbinieki, var aizpildīt kopīgu pārskatu)
Mārtiņš Staķis, priekšsēdētājs
2. Komandējuma vieta
Tampere, Somija
3. Komandējuma laiks
2023.gada 27. – 29.maijs
4. Komandējuma rīkojuma datums un numurs
26.05.2023., Nr. RD-23-84-p
5. Komandējuma mērķis
IIHF 2023. gada pasaules čempionāta hokejā finālspēļu apmeklējums, pamatojoties uz  Tamperes mēra Kalervo Kummola š.g. 22.maija ielūgumu.
6. Komandējumā gūtā pieredze, apspriestie jautājumi, atziņas un to izmantošanas iespēja tiešajā darbā, informācija un interneta resursu saites
Darba vizītes ietvaros Tamperē š.g. 27. – 29.maijā norisinājās divpusējā tikšanās ar Tamperes mēru Kalervo Kummola un Tamperes pilsētas izpildirektoru Juha Yli-Rajala.  Pēc Tamperes mēra ielūguma kopā ar viņu apmeklēju hokeja čempionāta finālspēles Tamperes pilsētas ložā. Papildus Tamperes pilsētas pārstāvjiem finālspēli Tamperes pilsētas ložā apmeklēja gan Somijas attīstības sadarbības un ārējās tirdzniecības ministrs Ville Skinnari, Tamperes Tehnoloģiju universitātes prezidents Keijo Hämäläinen, gan arī Somijas parlamenta deputāti. Finālspēļu laikā neformāli informēju Somijas pārstāvjus par Rīgas pilsētu, tās attīstības plāniem un aicināju paplašināt sadarbību ar Rīgu un Latviju.Tikšanās laikā ar Tamperes mēru un pilsētas izpilddirektoru tika pārrunāta Rīgas un Tamperes divpusējā sadarbība, tās iespējamā attīstīšana turpmāk.Viens no galvenajiem pārrunātajiem jautājumiem bija lielo pasākumu (sporta, kultūras, izklaides utt.) piesaiste pilsētai un Tamperes pieredze. Attiecībā uz lielo pasākumu organizēšanu pilsētā pārrunāju sekojošus jautājumus:- galvenie pilsētas partneri un to iesaiste,- sabiedrības līdzdalības iespējas lielo pasākumu organizēšanā,- pilsētas sadarbība ar privāto sektoru,- pilsētas atbalsts un risinājumi publiskā transporta organizēšanai lielu, publisku pasākumu norises laikā (digitālie risinājumi mobilitātes uzlabošanai pilsētā),- drošības situācijas uzraudzība, to risinājumi lielu publisku pasākumu laikā, ekonomiskie ieguvumi pilsētai un valstij no lielu, starptautisku pasākumu piesaistes.Papildus tika pārrunāti jautājumi attiecībā uz Rīgas un Tamperes avio savienojumu, kuru nodrošina AirBaltic. Tamperes interesēs ir šo savienojumu saglabāt un apspriest turpmākās iespējas veicināt tūrisma plūsmas attīstību starp Rīgu un Tamperi. 
7. Komandējuma vērtējums, ieteikumi, rekomendācijas
Somija ir viena no augsti prioritārām valstīm Rīgas pašvaldības aģentūras “Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra” vidēja termiņa darbības stratēģijā 2022. – 2024. gadam iekļautajiem prioritārie investīciju piesaistes mērķtirgiem, tādējādi šīs vizītes viens no mērķiem bija arī veicināt Somijas interesi par iespējām investēt Rīgā.Rīgas un Tamperes pilsētas kopīgi veiksmīgi realizēja  2023. gada pasaules čempionāta hokejā norisi, kas ir devis labu pamatu sadarbību turpināt un, iespējams, arī nākotnē veidot pieteikumus lieliem pasaules mēroga pasākumiem kopā, abām pilsētām sadarbojoties.Turpmākā dialoga uzturēšanai un sadarbības projektu turpināšanai uzņemt Tamperes mēru ar delegāciju darba vizītē Rīgā š.g. augustā.

Avots: Pietiek

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Veļasziepju birža
Veļasziepju birža

Steidzami jāatmaksā nauda atpakaļ RD un publiski jāatzīst sava kļūda. Citādi būs jāpamet amats, viennozīmīgi.

Auseklis
Auseklis

Iedomīgs ģīmis.

Riebeklis
Riebeklis

Ko var cepties par to komandējumu? Ja grib izteikt fui, tad staķīši ir pietiekamā vairumā un var lamāties nepārtraukti.