No “Stabilitātei!” ievēlētajai Grevcovai ir saikne ar Valsts robežsardzes majoru augstā amatā

No “Stabilitātei!” saraksta 14. Saeimā iekļuvusī aktīviste Glorija Grevcova lielākoties zināma, pateicoties viņas “TikTok” saturam, taču, kandidējot vēlēšanās, viņa norādījusi arī oficiālu darbavietu – Valsts robežsardzes (VR) struktūrvienību vadošam majoram piederošu uzņēmumu, izpētījis Jauns.lv.

Latvijā mediju uzmanību Glorija Grevcova izpelnījās vien tad, kad publiski kļuva zināms par viņas došanos politikā, konkrēti – pievienošanos bijušā partijas “Saskaņa” biedra un Rīgas domnieka Alekseja Rosļikova jaunajai partijai “Stabilitātei!”.

Iepriekš Grevcova bija sapulcējusi ap sevi ievērojamu sekotāju skaitu “TikTok” un citos sociālajos tīklos.

To saturs – atklāti Latviju nicinošs un Krieviju, kā arī PSRS ēru slavinošs. Savos video Glorija Grevcova regulāri nodarbojās ar tā dēvēto “whatabout-ismu”, no diskusijas par Ukrainas situāciju un palīdzību ukraiņiem cītīgi virzot uz sarunu par to, “cik dārgi” tas izmaksās Latvijas iedzīvotājiem energoresursu u.c. cenās.

Padomniece mežistrādes firmā pie Krievijas robežas

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā izlasāms, ka Glorija Grevcova no “Stabilitātei!” kandidēja ar 2. numuru Vidzemē.

Kā viņas darbavieta šeit ir norādīts uzņēmums SIA “DOLO”, bet dzīvesvieta – Ropažu novads.

Grevcova, spriežot pēc CVK publicētā, šajā firmā ieņem padomnieces amatu. Citas darbavietas nav norādītas.

Izglītības sadaļā ievēlētajai deputātei norādīta pabeigta Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA), kā rezultātā iegūta pedagoga specialitāte.

Iedziļinoties publiski zināmajā par jaunievēlētās Saeimas deputātes dzīves gaitām, noskaidrojas, ka iepriekšminētais uzņēmums ir reģistrēts Latgalē, Sviļovā, Šķilbēnu pagastā.

Tas ir kādus septiņus kilometrus no Krievijas robežas un ap 220km brauciena attālumā no Ropažu novada.

Uzņēmums, spriežot pēc “Lursoft” datubāzē apkopotās informācijas, nodarbojas ar mežizstrādi – kokmateriālu, būvmateriālu un sanitārtehnikas ierīču vairumtirdzniecību.

“Lursoft” minēts, ka 2021. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 1 690 713 eiro un peļņa pēc nodokļiem bijusi – 18 194 eiro.

Firma pieder Andrim Gabrānam – Valsts robežsardzes (VR) Viļakas pārvaldes Bruņojuma un inženiertehnisko līdzekļu dienesta priekšniekam ar majora pakāpi.

To apstiprina arī Gabrāna valsts amatpersonas deklarācija, kas publiski pieejama un aplūkojama Valsts ieņēmumu dienesta (VID) tīmekļa vietnē. Saskaņā ar to viņš pats pērn no uzņēmuma nopelnījis 3000 eiro.

Deklarācijā arī norādīts, ka viņš ieņem pārvaldnieka amatu turpat Šķilbēnu pagastā reģistrētā zemnieku saimniecībā “Rozītes”.

Bruņojuma un inženiertehnisko līdzekļu dienests, saskaņā ar Viļakas pārvaldes reglamentu, organizē bruņojuma apriti pārvaldē, organizē un veic bruņojuma aprites kārtības pārbaudes, organizē bruņojuma remonta veikšanu, organizē Pārvaldes amatpersonu apgādi ar formas tērpu un ekipējumu, veic formas tērpu un ekipējumu uzskaiti, kontrolē formas tērpu un ekipējumu glabāšanas un izmantošanas kārtības ievērošanu, organizē un veic ārējās un iekšējās robežas joslas uzturēšanu, kā arī virkni citu pienākumu.

Plašāk ar šīs struktūrvienības funkcijām var iepazīties, aplūkojot VR iekšējos normatīvos aktus.

Lai noskaidrotu, kādi ir bijuši līdzšinējie Glorijas Grevcovas amata pienākumi Sviļovā bāzētajā mežistrādes uzņēmumā, Jauns.lv mēģināja sazināties ar jaunievēlēto deputāti Gloriju telefoniski un ar SMS palīdzību.

Pagaidām atbilde no Grecvocas nav saņemta.

VR Jauns.lv informēja, ka majors Andris Gabrāns šobrīd atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, taču solīja informēt viņu par Jauns.lv interesi.

Mēģinot sazināties ar SIA “DOLO” pārstāvniecību, izmantojot publiski pieejamu telefona numuru, kurš norādīts kā iespējamā uzņēmuma kontaktinformācija, taču šim numuram konkrētajā brīdī bija atslēgta iespēja saņemt ienākošos zvanus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
lopsa
lopsa

Saikne?! Ha-ha-ha!
Varbūt “saikne” aizstāj nepieklājīgu vārdu no 18+ sērijas?

no malas skatoties
no malas skatoties

Ievēlēta melīga vecene, kas tai ar mātes pienu iebarota pēc dzimšanas.

gā gā
gā gā

Un pie tam vēl tāda zoss! Vai tiešām neiedomājās, ka patiesība nāks gaismā. Izglītība varbūt arī tikai pamatskolas.

zinātāja
zinātāja

Latvijā daudz okupantu dzemdēto salašņu, kas joprojām bremzē valsts atīstību un sajūsmā par krievijas, ļaunuma impērijas, agresīvo politiku.

ērce
ērce

Par to var pateikties pēcpadomju latviešu “Stokholmas sindromam”. Tagad, Krievu-ukraiņu kara rezultātā, latvieši ir atraduši pautus un dara to, ko vajadzēja darīt 20 gadus atpakaļ: nojauc Okupācijas pieminekļus, taisās latviskot mūsu skolu sistēmu, neļaus darbā pieprasīt krievu valodas zināšanas un varbūt pat atcels apkaunojošo Dombrovska TUA programmu.

Redz kā sanāk
Redz kā sanāk

Konkrēta kampaņa ir saprotama un atbalstāma, tikai šoreiz nošauts greizi. Majoriem un ne tikai drīkst piederēt firmas. Tas nav aizliegts. Likums to atļauj. Šodien parādās informācija ka Gloriga Grecova tajā firmā nemaz nav strādājusi. Vienkārši samelojusies. Iedomājieties kādi cilvēki strādā Latvenergo, LDz u.c. valsts uzņēmumos. Vai visa valsts vainīga, ja kāds tur strādājošais savāra ziepes?
Ja es iepērkos veikalā Mego, es taču nēesmu saistīts ar Uļmani un slepkavību pasūtīšanu.

ģenerālis
ģenerālis

Šitai fidai ir saiknes ar vairāk kā majoru.

Jānītis
Jānītis

Vienkārši seksīga sieviete !

vecā slota ābrama
vecā slota ābrama

Kas viņā tik seksīgs?

progresīvie deģhenerāti
progresīvie deģhenerāti

Iiii-ii-ii-ho-ho-ho!!!!

talanti
talanti

Talantīga dāma- noteikti vajag par ekonomikas ministri, vai vismaz Tautsaimniecības komisija Saeimā – lai taču izver’dsas. Nebūs taču postošāk par šuplinsku āserādena bezjēdzības vairo;sanas apakskomisiju

perversais briškens
perversais briškens

rokas nost no šīs dievietes

Nodarbinātības aģentūra
Nodarbinātības aģentūra

Sievišķis kaut ko sajaucis. Viņa jau startēja parlamenta vēlēšanās, nevis uz senākās profesijas pārstāves vakanci.