“No sirds Latvijai” uzmet lūpu par Vējoņa ieteikumu vēlētājiem

Sudraba

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa mudinājums vēlēšanās neizšķiest balsis par sīkpartijām nav korekts, uzskata partijas “No sirds Latvijai” (NSL) valdes locekle Diāna Novicka.

Uzrunājot partijas biedrus NSL kongresa atklāšanā, Novicka sacīja, ka cilvēki, kuri iestājas politiskās partijās, grib paust savu viedokli un rūpējas par valsti. “Katram ir jābalso no sirds un par idejām, kurām viņi tic,” norādīja Novicka.

“Prezidenta kungs, ko jūs ar to domājat?” retoriski vaicāja Novicka, atgādinot prezidenta pausto, kā arī to, ka pērn 18.novembrī Vējonis uzsvēra, ka Latvijai vajadzīgi jauni un spēcīgi līderi.

Politiķe sacīja, ka daudzi no partijas biedriem devās uz kongresu ar pārdomām, kāda būs partija, un to, kāda būs Latvija. Novicka aicināja partijas biedrus ieguldīt daudz spēka, lai NSL idejas tiktu saklausītas.

Partijas līdere Inguna Sudraba kongresa atklāšanā teica, ka delegātu skaits “ir pietiekams”, lai kongress varētu notikt.

Vējonis Latvijas Radio izteicās, ka nākamgad rudenī balsojot Saeimas vēlēšanās, vēlētājiem būtu jāpiedomā, lai viņu balsis pārmērīgi netiek sadalītas starp mazām partijām, kurām varbūt nemaz nav iespēju iekļūt parlamentā.

Vējonis uzskata, ka īpaši latviski runājošajā elektorātā tā ir gana būtiska problēma, ka balsis ļoti sadalās starp dažādām sīkām politiskajām simpātijām, no kā cita starpā iegūstot ilgstoši Latvijā populārākā partija “Saskaņa”. Prezidents aicināja latviskos vēlētājus balsojumā būt konsolidētākiem.

Partija “No sirds Latvijai” (NSL) ir uz pareizā ceļa un “pārvietojas nopietnā ātrumā”, uzrunājot politiskā spēka biedrus kongresā, sacīja NSL līdere Inguna Sudraba.

“Mēs, iespējams, ejam lēnām, bet stabili,” izteicās Sudraba. Viņasprāt, viņas pārstāvētā politiskā spēka pārstāvjiem nav raksturīga steiga vai “mirkļa parādīšanās”, bet gan virzība uz “maksimumu ar kvalitāti”. Partiju raksturo rūpīgums un apdomīgums, uzskata politiķe.

Partijas biedru skaits gada laikā esot pieaudzis par 25%, proti, NSL esot iestājušies vairāk nekā 100 jauni biedri. Partijas ģenerālsekretārs Dmitrijs Kostojanskis debatēs norādīja, ka partijā ir nedaudz virs 500 biedriem. Nākamajās Saeimas vēlēšanās būs spēkā nosacījums, ka tajās varēs startēt partijas ar vismaz 500 biedriem.

Sudraba savā uzrunā uzsvēra, ka NSL biedri ir kopā, jo viņus apvieno pārliecība, ka Latvijas valsts būs tik stipra, cik stipri tās cilvēki. Partijas mērķis ir panākt, lai Latvija ir droša, neatkarīga un labklājīga.

Partijas līdere akcentēja, ka NSL prioritāte ir izglītība. Sudraba arī vēloties, lai jebkas, par ko iestājas NSL, sasniegtu rezultātus. Tas prasot jebkura biedra aktīvu iesaistīšanos. Piemēram, Sudraba vaicāja, vai visi biedri apziņojuši sociālos tīklos draugus, radus, paziņas, uzrunājot par iniciatīvu neapliekti vienīgo mājokli ar nekustamā īpašuma nodokli.

NSL šodien pulcējās ikgadējā kongresā, lai diskutētu par līdz šim izdarīto un iecerēto partijā, pašvaldībās un Saeimā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: jauns.lv

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar