No koalīcijas izmestās partijas deputāts Pucens Kuldīgā sarīkojis nelikumīgu “antivakseru” piketu, ko pats dēvē par “izglītotu cilvēku sanāksmi”

Ēriks Pucens Kuldīgā
Kadrs no video

Pagājušās nedēļas piektdienā Kuldīgā, Rātslaukumā, daži desmiti iedzīvotāji bija pulcējušies, lai paustu atbalstu brīvprātīgai vakcinācijai un lai potēšanās pret Covid-19 netiktu “uzspiesta”, pastāstījis viens no pasākuma organizētājiem, “Par cilvēcīgu Latviju” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens, kura pārstāvētais politiskais spēks vēl pirms pāris mēnešiem bija valdošajā koalīcijā, kas epidemioloģiskās drošības stiprināšanai cenšas panākt pēc iespējas plašāku vakcinēšanos.

Video, kas ievietos laikraksta “Kurzemnieks” “Facebook” kontā, redzams, ka pasākumā pulcējušies daži desmiti apmeklētāju, tomēr Pucens pats esot novērojis lielāku dalībnieku skaitu.

Cilvēki protestē pret piespiedu vakcīnu pie Kuldīgas novada domes

Posted by Kurzemnieks on Piektdiena, 2021. gada 23. jūlijs

Politiķis uzsver, ka notikušais neesot “antivakseru” pasākums, bet gan sanāksme, kurā piedalījušies “izglītoti cilvēki, kuri strādā arī skolās un slimnīcā”. Pasākums esot noritējis gludi, ar dejām un bijis miermīlīgs, stāstījis Pucens.

Pasākumam bija pieteikti 50 cilvēki, bet uz piketu esot ieradies lielāks skaits. Saeimas deputāts pavēstīja, ka pasākuma laikā esot savācis klātesošo parakstus, lai pēc dažām nedēļām pie Valsts prezidenta Egila Levita, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) un tiesībsarga Jura Jansona vērstos ar iedzīvotāju iesniegumu, ka vakcinācijai ir jābūt brīvprātīgai un ka nevar pieņemt likumu par obligātu vakcinēšanos konkrētās sfērās.

Pucens stāstījis, ka pasākuma laikā viņš no Valsts policijas (VP) saņēmis dažus aizrādījumus par pārkāpumiem, kas tikuši ņemti vērā.

Savukārt Valsts policijā skaidro, ka Kuldīgas iecirknī sākti administratīvie procesi par diviem pārkāpumiem – par piketa sarīkošanu, kam netika dots akcepts, un par pieteiktā dalībnieku skaita pārsniegšanu, pieteikto 50 cilvēku vietā atnākot aptuveni 100.

Kā skaidroja policijā, Kuldīgā bija pieteikta sapulce – gājiens, kurā piedalītos 50 cilvēki. Ņemot vērā, ka gājieni ir atļauti, Kuldīgas novada pašvaldība deva akceptu šim gājienam. Tomēr policisti notikuma vietā konstatēja, ka notiek nevis gājiens, bet gan pikets, kurā cilvēki izmantoja plakātus un saukļus, turklāt cilvēku bija vairāk nekā minēts pieteikumā. Likumsargi aizrādījuši un aicinājuši novākt plakātus, taču neviens uz policijas norādījumiem neesot reaģējis.

Opozīcijas politiķis Pucens uzskata, ka iedzīvotāju nevēlēšanās vakcinēties saistīta ar neuzticību valdībai, jo “vara ir atrauta no realitātes un nesaprot, kas notiek”.

Pucens šajā situācijā saskata “mūsdienu pilsoņu kara” iezīmes, taču šo izteicienu viņš lietojot vienīgi tēlainā, nevis burtiskā nozīmē.

PCL frakcijas vadītāja vietnieks uzskata, ka Covid-19 apkarošanā uzsvars jāliek uz testēšanu un pētījumiem, kāpēc daļa nevakcinēto smagi nesaslimst. Viņš uzskata, ka politiķi izdarīja kļūdu, rosinot noteikt obligāto vakcinēšanos atsevišķās nozarēs strādājošiem, jo arī tie, kuri nav “antivakseri”, bet bija pārdomās par šo jautājumu, tagad nevēloties vakcinēties, jo ir pret potes “uzspiešanu”.

Pasākumu organizējuši Kuldīgas novada iedzīvotāji un tas neesot partejisks, piebilda Pucens.

Kā zināms, Saeimā ir nonācis Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projekts, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu.

Tāpat likumprojekts paredz obligātu Covid-19 sertifikāta prasību veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.

Opozīcijas pārstāvji tikmēr gatavojas vākt 34 deputātu parakstus, lai uz laiku apturētu likuma izsludināšanu un mēģinātu panākt tā nodošanu izlemšanai referendumā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Demokrāts
Demokrāts

vai Latvijā vārda brīvība ir aizliegta , ko , Lewit ?

Stienis
Stienis

Lai cik neadekvāts būtu konkrētais tipāžs, KPV un tikpat labi arī pārējais pašreizējās koalīcijas sastāvs, nav iemesla ņirgāties par cilvēkiem, kuriem nav ne mazākās vēlmes potēties pret šo vīrusu. Mēs to nedarīsim, un neviens mums to neaizliegs darīt. Galvenais – tas nav iemesls šķelties vai pūst no tā ziloni. Es taču neārdos un nesaucu tevi par kretīnu tāpēc vien, ka tu, piemēram, smēķē… Starp citu, tieši pateicoties Krišjāņa valdības nesakarīgajai rīcībai uzrodas šādi pucēni, kuri to izmanto savas popularitātes celšanai.

demo
demo

Politpurkšķītis pašpruka– tumši lautiņi saskrēja parādīt jaunākās kleitiņas un meikapa akcentus

vai tev jau uzlika kakla siksniņu?
vai tev jau uzlika kakla siksniņu?

Notiekošajā ir vērojamas genocīda un segregācijas pazīmes, klaji tiesībpārkāpumi no varu uzurpējušas ielikteņu kliķes un vispārīgs t.s. demokrātijas pamatu sabrukums, kuru raksturo tiesībsargājošo iestāžu ignorance pret augšminētajiem pārkāpumiem un represijas pret tiem, kuri uz šiem faktiem norāda.

esunes
esunes

Jāsaka, ka ar bakas poti ir krietni trakāk – neviens neko nejautā, sapotē uzreiz pēc dzimšanas

reņģe
reņģe

Jā, tomēr nevar noliegt, ka tā ir pote/vakcīna, bet šis buljoniņš brīnumzālēm tiek pielīdzināts politiskā kārtībā. Makaku mērkaķi no tā nomirst 100% 5-7 nedēļās. Daudziem “gaišajiem ļautiņiem” vēl gaidāmas interesantas atskārsmes.