No amata atbrīvots Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Vircavs

Inguss Vircavs

Rīgas domes pagaidu administrācija ceturtdien vienbalsīgi nolēma pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar no amata atstādināto Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu.

Vircavs būvvaldi vadīja kopš 2012.gada. Pēdējos mēnešus būvvaldes priekšnieka pienākumus pildīja Jānis Belkovskis, kurš šos darbus turpinās veikt arī turpmāk.

Pašvaldība Vircava darba tiesisko attiecību izbeigšanu iesniedza arī saskaņošanai arodbiedrībai “LABA”, kuras biedrs ir Vircavs.

Biedrības viedokli dome vēl nav saņēmusi, taču, ja tās atzinumus būs negatīvs, dome ir gatava savu lēmumu aizstāvēt arī tiesā.

Nedēļas sākumā pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics Vircavam izteica rājienu par iepriekš ierosināto pārkāpuma lietu, taču vienlaikus atkārtoti atstādināja viņu no amata par citiem pārkāpumiem, kas saistīti ar pašvaldības mantas izšķērdēšanu (par to vairāk ŠEIT).

Lēmums ir saistīts ar Vircava pārkāpumiem personiska labuma gūšanai un pašvaldības mantas izšķērdēšanu, proti, prettiesiskā būvvaldes dienesta autotransporta sistemātiskā un ilgstošā izmantošanā privātām vajadzībām, neatlīdzinot ne autotransporta lietošanas izmaksas, ne šiem privātajiem braucieniem izlietotās degvielas izmaksas.

Tāpat konstatēts, ka Vircavs privātajiem braucieniem kā autovadītājus ir izmantojis būvvaldei pakļautos darbiniekus bez viņu rakstveida piekrišanas un dažos gadījumos pat pret viņu gribu, liekot viņiem ārpus noteiktā darba laika pildīt autovadītāja pienākumus, par virsstundām maksājot no pašvaldības līdzekļiem.

Vircavu no amata februāra sākumā atstādināja tā brīža Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR). Pēc Burova teiktā, viņš bija saņēmis no būvvaldes darbiniekiem sūdzības par Vircava darbu, tādēļ viņa darba izvērtējumam tika piesaistīta domes Ētikas komisija.

Vircavs viņam veltītos pārmetumus noraidīja (par to vairāk ŠEIT) gan februārī, gan arī pēc tam, kad jaunas sūdzības par viņu saņēma Balševics.

“Nepiekrītu izteiktajiem pārmetumiem un tas ir acīmredzami, ka tiek meklēti jebkādi, pat visfantastiskākie apgalvojumi, lai mani atlaistu no ieņemamā amata un turētu pēc iespējas tālāk no būvvaldes. Šis pagaidu administrācijas lēmums vistiešākajā veidā ir saistīts ar iepriekš Rīgas domes gada sākumā pieņemto lēmumu par atstādināšanu,” sacīja Vircavs.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar