Nesaprastais deputāts Kaimiņš dibinās partiju

Artuss Kaimiņš

Saeimas deputāts Kaimiņš, kas nesen pameta Latvijas Reģionu apvienību, neesot saņēmis gaidīto atsaucību saviem plāniem, tāpēc 3.maijā dibināšot partiju.

“Kad pirms divām nedēļām es publiski apņēmos 8.februārī iepazīstināt sabiedrību par saviem plāniem, es nesagaidīju to atsaucību, kuru esmu saņēmis no vairākiem simtiem savu vēlētāju,” teikts Kaimiņa izplatītajā paziņojumā, “līdz ar to esmu sapratis, ka nepieciešams dibināt jaunu politisko spēku. Ar prieku jums paziņoju, ka jaunais politiskais spēks tiks dibināts 2016.gada 3.maijā.”

Kaimiņš norāda, ka pirms partijas dibināšanas vēl esot veicami daudzi priekšdarbi – “vispirms jāapkopo spēki, jāizveido reģionālās un tematiskās darba grupas, nepieciešams detaļās izstrādāt partijas programmu, jāveic daudzi organizatoriskie darbi”.

Artuss Kaimiņš plānojis nodibināt partiju provizoriski līdz maija beigām, lai piedalītos gan 2017.gada pašvaldību vēlēšanās, gan nākamajās Saeimas vēlēšanās, atklāj deputāts.

Nākotnē veidojamais politiskais spēks būšot gatavs piedalīties parlamenta vēlēšanās gan tad, ja tās notiks pašlaik noteiktajā termiņā 2018.gadā, gan arī gadījumā, ja tikšot rīkotas Saeimas ārkārtas vēlēšanas. Kaimiņš ir pārliecināts, ka nebūs grūtību nodrošināt partijas dibināšanai nepieciešamo cilvēku skaitu. Partijas dibināšanai atbalsts varētu tikt gūts gan no pašlaik likumā minētā minimālā skaita – 200 personām, gan arī no 500 cilvēkiem, kas ir skaits, ko politiskā spēka dibināšanai paredz plānotās likuma izmaiņas.

Kā zināms, Artuss Kaimiņš iepriekš bija izteicies, ka pēc Latvijas Reģionu apvienības rindu pamešanas veidos biedrību, kuru popularitātes gadījumā mēģinās pārveidot par partiju.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vidvuds
Vidvuds

Un pareizi dara! No tiem pašiem vēžiem visās valdībās, ir vienreiz jāatbrīvojas!

analizators
analizators

Palasiet kpv.lv aktīvistu tekstus :). Ir jābūt pilnīgi neizglītotam pamuļķim vai tādam, kas gatavs naivas “izsišanās ļaudīs” cerības dēļ apslāpēt sevī pēdējās intelekta pazīmes, lai šajā procesā iesaistītos.

Šoks
Šoks

Kārtējais Latvijas Antiņš. Sadomājies.