Nemiro: Neatcēla OIK, atcēla mani

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) anulēto piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu vērtē kā politisku izrēķināšanos, tādējādi viņa pārstāvētais politiskais spēks “KPV LV” neizslēdz iespēju pamest valdību.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir lēmis anulēt Nemiro pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis “KPV LV” izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu.

Nemiro apgalvoja, ka viņš vēl nezina, kāpēc SAB anulējis viņam piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu, vienlaikus norādot uz iespējamu informācijas noplūdi no SAB.

“Man vakar plkst.14 zvanīja no “dzeltenā preses” un uzdeva jautājumu par to, vai man ir kādas problēmas ar pielaidi, bet par SAB lēmumu uzzināju tikai šorīt no premjera, lai gan dokumentāla apstiprinājuma vēl nav. Tas man lika uzdot loģisku jautājumu – vai SAB ir spējīgs glabāt valsts noslēpumu? Jo jautājums par pielaides piešķiršanu darbam ar valsts noslēpumu ir valsts noslēpums,” klāstīja Nemiro.

Pēc ministra domām, SAB lēmums anulēt viņam pielaidi darbam ar valsts noslēpumu ir politiska izrēķināšanās.

“Tam ir trīs iemesli. Pirmkārt, vēlējos atcelt obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Otrkārt, sašķidrinātās dabasgāzes termināla būvniecība Skultes ostā, kam vēlas piešķirt nacionālu interešu projekta statusu. Treškārt, vēlme atslepenot “Parex bankas” darījumu. Man neļāva atcelt OIK, tāpēc atcēla mani,” stāstīja Nemiro.

Viņš apliecināja, ka joprojām ieņem ekonomikas ministra amatu, bet par tālāko “KPV LV” lems pirmdien, 16.martā.

“Patlaban bumba ir mūsu pusē. “KPV LV” domā par divām iespējām – atstāt valdību vai to pamest, kas patlaban gan ir visneskaidrākais jautājums,” piebilda Nemiro.

Vaicāts, vai “KPV LV” varētu koalīcijas partneriem uzstāt, ka Nemiro ir jāsaglabā ekonomikas ministra amats, Nemiro sacīja, ka scenāriji ir dažādi, bet par konkrētu scenāriju “KPV LV” lemšot koleģiāli.

Nemiro par ekonomikas ministru kļuva pērnā gada 23.janvārī, kad Saeima apstiprināja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izveidoto valdību.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Peteris
Peteris

Latvijas tautai aplaupījuši 2 miliardus EIRO!!! Nemiro gribējas palīdzet nabaga tautai,bet Bordāns un Kariņš to nedarīja!!!Bordāns un Kariņš ir tautas ienaidnieki!!!

Peteris
Peteris

!!!

Lamata
Lamata

Autoratīvā režīmā, kas valda Latvijā, viss ir iespējams. Jurašam , kurš ir apsūdzētā statusā, neviens negrasās atņemt pielaidi. Arī Bordānam, kurš kopā ar viņu , aizbraukuši uz ASV, noved Ventspils ostu līdz iznīcībai, pielaide netiek anulēta. Tieslietu ministrs negrib , lai beidzot tiktu notiesāts Lembergs, jo netiek galā ar savu “bezkompromisu tiesiskumu”. Debīliķis un bļāvējs, kurš netiek galā ar saviem tiešajiem pienākumiem, bet raksta žēlabas ārzemju sūtniecībām un sūdzas ASV par savu nespēju. Par tīšu kaitniecību valstij, viņam nekavējoties būtu jāanulē pielaide. Kas ir Rebenoks ? Tāds pats advokāts kā Bordāns. Tikai viens ir vienkāršs advokāts, otrs ministrs. Katra partija… lasīt vēl »

Ivis
Ivis

Pareizi izdarīja.
Ko tad stum visur Rebenoku, kam nav pielaides?

Anda
Anda

Tad gāžat no Vienotìbas kliķes valdību !