Nebija runas par jauniem nodokļiem: Sprindžuks skaidro izteikumus par “bezbērnu nodokli”

Māris Sprindžuks

Pēc sabiedrības paustā sašutuma par bezbērnu nodokļa rosināšanu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) sociālajā medijā “Facebook” publicējis atvainošanos.

Sprindžuks uzsver, ka viņa teiktais esot “izrauts no konteksta”: valdības sēdē neesot ticis diskutēts par jauniem nodokļiem, bet ideju par “bezbērnu nodokli” viņš izteicis tikai kā vienu no vairākiem iespējamiem risinājumiem ģimeņu atbalstam. Ministrs uzskata, ka ir svarīgi turpināt diskusiju par to, kā motivēt ģimenes izlemt par labu bērnam.

“Diskutējām par bērnu tiesībām, par demogrāfiju, par atbalstu ģimenēm. Nediskutējām par jauniem nodokļiem. Kaut arī tiešām minēju dažādus risinājumus ģimeņu atbalstam, no kuriem tieši nodoklis tika izrauts no konteksta un ielikts kā galvenā ziņa stāstā par ģimeņu atbalsta politiku. Ir svarīgi turpināt diskusiju par to, kā motivēt ģimenes izlemt par labu bērnam. Es apzinos, ka ir ģimenes, kurās nevar būt, kurās nekad nebūs bērnu, un es to respektēju, taču līdzās tam ir svarīgi domāt par to, kā veicināt dzimstību. Ģimene ir pamats. Var tikt izteiktas daudz un dažādas idejas, un daudzas arī noraidītas, tas ir demokrātisks process, bet ir svarīgi par to runāt. Mana pārliecība ir, ka ir jāizanalizē valsts un pašvaldību atbalsta mehānismi, un, iespējams, jāpiedāvā arī jauni. Esmu pārliecināts, ka motivējošie mehānismi noteikti ir efektīvāki. Atvainojos visiem, kurus sāpināju!” ierakstā pauž Sprindžuks.

Par šodienu. Diskutējām par bērnu tiesībām, par demogrāfiju, par atbalstu ģimenēm. Nediskutējām par jauniem nodokļiem….

Posted by Maris Sprindzuks on Otrdiena, 2022. gada 20. decembris

Kā zināms, vakardienas valdības sēdē VARAM ministrs Sprindžuks rosina padomāt par “bezbērnu nodokļa” ieviešanu – Puaro.lv .

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pāķ-privet
Pāķ-privet

Lai kāds pāķis būtu- ir par saviem vārdiem jāatbild. Par ko tika runāts ir ieraksts un nevajag iedomāties, ka neviens neko nesaprot

Debīls Levits
Debīls Levits

Tam cilvēkam ir kāda ādas slimība? Slimniekiem vajadzētu uzlikt jaunu nodokli. Lai paši uztur veselības aprūpi. Vai viņš vienkārši nemāk dzīt bârdu?