Nav pagājis pat mēnesis, un valdība jau atkal maina nodokļus

valdība maina nodokļus

Norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni varētu tikt atcelta. Tā intervijā telekanāla LNT raidījumam “900 sekundes” teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš pieļāva, ka šī norma varētu tikt atcelta, ja izdosies atrast vienkāršāku mehānismu, kā ieplānot sociālās iemaksas.

Pašlaik tiekot diskutēts ar uzņēmējiem, ministriju pārstāvjiem, Saeimas komisijās tiek iesniegti priekšlikumi par izņēmumiem. Premjers norādīja, ka notiks diskusija par šīs normas aizstāšanu ar vienkāršāku un cilvēkiem labāk saprotamu.

Viņaprāt, jauns risinājums varētu tikt atrasts šonedēļ.

Ministrija piedalās izveidotajā darba grupā Saeimā, tomēr pagaidām lielāka skaidrība par ieceri neesot. Tā norādīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš

Kā zināms, lai nodrošinātu vismaz minimālas sociālās garantijas cilvēkiem, kuru atalgojums ir mazāks par minimālo mēneša darba algu, no 2017.gada 1.janvāra noteiks minimālo sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu līmeni. Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” paredz darba devējam segt starpību līdz noteiktajam obligāto sociālās apdrošināšanas iemaksu objektam pat tad, ja darbinieks nestrādā atbilstošu slodzi.

No 2017.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim paredzēts pārejas periods, kad valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs 75% apmērā no valstī noteiktās minimālās algas. Savukārt no 2018. gada 1.janvāra par katru darba ņēmēju, kuram atlīdzība ir noteikta mazāka par minimālo algu, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būs jāveic no valstī noteiktās minimālās algas.

Par plānotajām izmaiņām satraukumu jau paudušas nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji.

Šonedēļ Saeimas Sociālo un darba lietu komisija konceptuāli atbalstīja papildu izņēmumu iekļaušanu likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, kad norma par minimālo sociālo iemaksu līmeni netiek piemērota.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Avots: lsm.lv

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
eriks
eriks

Virsrakstā minētā institūcija ir sievietes un geji(bābas biksēs). Un šī kategorija nekad nezin ko grib, bet neliksies mierā kamēr to nedabūs. Veiksmes stāsta recepte varētu būt:”Patriekt no valdības un galvenais-no valdības konsultantiem un pelēkajiem kardinaliem!”