Nākamajās pašvaldību vēlēšanās GKR plāno startēt kopā ar ZZS

Partija “Gods kalpot Rīgai” (GKR) nākamajās pašvaldību vēlēšanās plāno startēt kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), sestdien partijas kongresā pauda partijas valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Pēc atkārtotas ievēlēšanas valdes priekšsēdētāja amatā Burovs solīja darīt visu, lai 2025.gada pašvaldību vēlēšanās GKR būtu tie, kuri nosaka politiku Rīgā.

Burovs atzina, ka pašlaik Rīga ir atpalikusi ne tikai no Lietuvas un Igaunijas galvaspilsētām, bet arī no citām Latvijas pašvaldībām. Esot Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja amatā, viņš apmeklējis Jelgavu un Valmieru, kurās notiek ievērojama izaugsme. Jelgavā tiekot būvēti ražošanas uzņēmumi, savukārt Valmierā viņš atzinīgi novērtēja Valmieras muzeja jauno ekspozīciju “de Woldemer”, kā arī to, ka pēc administratīvi teritoriālās reformas attīstās ne tikai pilsēta, bet viss novads. Pašvaldībai ir sakārtota izglītības sistēma, tādēļ nav vajadzības masveidīgi slēgt skolas.

Burova ieskatā, pašvaldībai vajadzētu daudz aktīvāk sadarboties ar nevalstiskajām organizācijām, kas var sniegt un īstenot noderīgas idejas Rīgas attīstībai. Partijas vadītājs aicināja ikvienu biedru uzrunāt un partijā iesaistīt jaunus cilvēkus.

Partijas ģenerālsekretārs Ervins Straupe kongresa delegātiem prezentēja platformu “Veidojam Rīgu kopā”, kas tiks atklāta nākamā gada sākumā. Šajā platformā sākotnēji partijas biedri prezentēs savus priekšlikumus pašvaldības attīstībai, kurus varēs vērtēt un atbalstīt to īstenošanu ikviens iedzīvotājs. Plānots, ka platformā savas ieceres varēs publiskot arī Rīgas iedzīvotāji.

GKR dibinātājs, Eiropas Parlamenta deputāts Andris Ameriks atzina, ka pēdējos gados Eiropas Savienībā (ES) ir notikušas būtiskas izmaiņas, kā rezultātā 27 ES dalībvalstīm aizvien grūtāk ir uzturēt vienotas vērtības. Ameriks kritizēja Latvijas varas partijas, kuras patlaban ir aizrāvušās ar trešā līmeņa jautājumu risināšanu, lai gan iedzīvotājus satrauc drošības un sociālie jautājumi.

Viņš brīdināja, ka jebkura ES paplašināšana nozīmēs to, ka Latvijas attīstībai vairs nebūs būs pieejams finansējums no ES Kohēzijas fonda un nāksies valsti attīstīt tikai ar tiem līdzekļiem, kas pašiem būs nopelnīti.

Kongresa debatēs skolu direktori vērsa uzmanību uz to, ka Rīgai nav programmas, kā sagatavot jaunus skolotājus, atbalsta sistēmas jauno skolotāju pirmajos darba gados. Rīgas Valsts Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs uzsvēra, ka pēc reorganizācijas un “Rīgas namu” izveides pašvaldībā nav neviena atbildīgā dienesta par skolu ēku tehnisko stāvokli, jo direktors nevar nodrošināt kvalitatīvu mācību procesu un tajā pašā laikā rūpēties arī par skolu tehnisko stāvokli. Tāpat direktori pauda satraukumu arī par skolēnu drošības jautājumiem skolā un direktoru rīcību ārkārtas situācijās.

Rīgas domes deputāts Dainis Turlais kā nepieņemamu praksi pašvaldības darbā minēja domes lēmumu piešķirt 200 000 eiro no pašvaldības budžeta festivālam “Positivus”, ko organizēja privāts uzņēmums. Viņš uzskata, ka nedrīkst likt deputātiem pieņemt lēmumus par tādiem pasākumiem, kas nav iekļauti pašvaldības plānā, par kuriem nav noslēgts līgums. “Joprojām deputāti nezina, kam un par ko tika samaksāti 200 000 eiro,” sašutumu neslēpa Turlais. Viņš pauda neapmierinātību par dienestu darbu, kas ir atbildīgi par valsts iekšējo drošību.

Uzņēmējdarbības jomu pārstāvošie partijas biedri rosināja daudz lielāku vērību pievērst uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, panīkušu pilsētas rajonu atdzīvināšanai, kā arī domāt par valsts decentralizāciju, lai ekonomiskā aktivitāte būtu ne tikai Rīgā un Pierīgā, bet visā valstī.

14.Saeimas vēlēšanās GKR biedri startēja no Latvija pirmajā vietā” (LPV) saraksta un Saeimā tika ievēlēts tikai Burovs, kurš šovasar pameta LPV frakciju, jo viņam nebija pieņemams LPV un “Stabilitātes” tuvināšanās process. Viņš darbu turpināja kā neatkarīgais deputāts.

Pēc tam, kad augustā premjers Krišjānis Kariņš (JV) iesniedza Rinkēvičam demisijas rakstu, Burovs paziņoja, ka viņa pārstāvētā partija ir vienojusies par sadarbību ar ZZS, tādēļ viņš atbalstīja Evikas Siliņas (JV) veidoto valdību.

Saeimas neatkarīgā deputāta Burova vadītā GKR šovasar no opozīcijas nonāca valdošajā koalīcijā Rīgas domē un Rīgas mēra vēlēšanās nobalsoja par JV kandidātu Vilni Ķirsi.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksis
ruksis

Tie paši padomieši, zem dazādiem nosaukumiem, vēl te vazājas.