Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde šausmās – Staķa stabiņi sadzīti ar likumu aizsargātā kultūrvēsturiskā Tērbatas ielas bruģī

Foto: L. Zemīte / NKMP

Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde veikusi Tērbatas ielas apsekošanu un ir konstatējusi satiksmi norobežojošu elementu nesaskaņotu izvietošanu, tos ieurbjot vēsturiskā bruģa segumā, teikts paziņojumā NKMP mājaslapā.

Tērbatas iela ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa “Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs” (valsts aizsardzības Nr. 7442) un UNESCO Pasaules kultūras mantojuma objekta Nr. 852 “Rīgas vēsturiskais centrs” daļa, skaidro NKMP. Tās

vēsturiskais iesegums ir ar likumu aizsargāta kultūrvēsturiska vērtība, kuras pārveidošana pieļaujama, ja tā veikšana ir vienīgais veids, kā nodrošināt pilsētas attīstību, un ja pārveidojuma rezultātā nepazeminās Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas kultūrvēsturiskā vērtība.

Respektējot velosipēdistu brīvu pārvietošanos un sabiedrībai ērtākas vides organizāciju, šajā gadījumā pārvaldes ieskatā negatīvo blakņu ir vairāk nekā ieguvumu.

“Pārvalde negatīvi vērtē un neatbalsta Rīgas vēsturiskajā centrā īstenotos nepārdomātos satiksmi norobežojošo elementu izvietošanas risinājumus, kas šobrīd būtiski ietekmē un bojā Rīgas vēsturiskā centra pilsētvides tēlu,” teikts NKMP paziņojumā.

Pārvalde atbalsta pašvaldības centienus veidot kvalitatīvu, sabiedrībai ērtu un drošu pilsētvidi, aicinot respektēt, izmantot cilvēku labā un nebojāt unikālās kultūrvēsturiskās vērtības, kas piemīt Rīgas vēsturiskajam centram, satiksmes organizāciju pilsētā risinot kvalitatīvā kultūrvēsturiskās vides un mūsdienu dizaina dialogā, kas telpiskajā vidē rada pievienoto vērtību.

Pārvalde lūdz Rīgas domes Satiksmes departamentu meklēt citus, vēsturisko pilsētvidi un cilvēka dzīves kvalitāti uzlabojošus satiksmes mierināšanas risinājumus un pārvaldei saskaņošanai iesniegt konceptuālu redzējumu par satiksmes drošības risinājumiem un to ietekmi uz Rīgas vēsturiskā centra kultūrvēsturiskajām vērtībām. 

❗️ Esam veikuši Tērbatas ielas apsekošanu un konstatējuši satiksmi norobežojošu elementu nesaskaņotu izvietošanu, tos…

Posted by Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde on Otrdiena, 2021. gada 6. jūlijs

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Buģakmens.
Buģakmens.

Būtu labāk ielas Rīgā nobruģējuši.
Daudzas Rīgas ielas vēl joprojām ir grants piestampātas un bedru nomocītas. Vajag sākt ar sakārtošanu, nevis sabojāšanu!!!
Kā varēja ko tādu pieļaut !!!
Mūsu sabojāto Rīgu, vēl vairāk sabojāt!!!!!!!

Ja ba da ba do
Ja ba da ba do

Rīgā salien lauķi, ko tad gribēt …

nerija
nerija

Nez kāds te pārsteigums – tie Rīgass domes poltruki Vai tas staķēns vispārlasīt prot? ĶLizons – jau tikai ciparus uz banknotem pazīst un kur tad vēl tā pārējā polišļura, ko savēlēja te prāta aptumsumā pastalnieki

šausmonis
šausmonis

Pārvalde pae stabiņiem šausmās. Tā vismaz vēstī virsraksts.
Taču kā šausmas pārvaldē izpaudās? Par to rakstā ne vārda. Varbūt nekādas šausmas nemaz nebija?

Stienis
Stienis

Var redzēt, ka esi tālu no oficiālās valodas, no lietišķās sarakstes. Ko Tu gribi? Lai NKMP to pasaka sulīgiem vārdiem? Viņi skaidri un gaiši pasaka, ka tā darīt nedrīkst. Ar skumjām jāatzīst, ka pašreizējā Rīgas dome (un tikpat labi valstī valdošā Krišjāņa koalīcija) kaut arī gados jaunāka (un iedomājas, ka nav vecie stagnāti), ir vēl trulāki par vecajiem bukiem.

šausmonis
šausmonis

Oficiālā vai lietišķā valodā stabiņu izvietošana varētu apzīmēt, piemēram, likumīgi vai nelikumīgi. Šausmas vairāk ir emocionāla kategorija. Ja stabiņi kādam rada šausmas, tā drīzāk ir emocionāli labila vai garīgi nelīdzsvarota cilvēka reakcija uz stabiņiem, nevis oficiāla vai lietišķa valoda.
P.S. Skatos, tev patīk vienmēr būt tam gudrākajam. Nēesi aizdomājies, ka vienmēr jau tā nav.