Muižniece sola darīt “visu iespējamo”, lai uzlabotu skolotāju materiālo stāvokli

Anita Muižniece
Ekrānuzņēmums

Jaunā izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) sola darīt “visu iespējamo”, lai uzlabotu skolotāju materiālo stāvokli, attiecīgi naudas pieprasīšana skolotāju algām būs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) galvenā prioritāte nākamā gada budžeta izstrādes sarunās. Ministre savu viedokli pauda piektdien TV3 raidījumam “900 sekundes”.

Mācīties klātienē

Klātienes mācību nodrošināšanai Latvija varētu mācīties no starptautiskajām skolām, kas strādā dažādās pasaules vietās, tostarp valstīs ar sliktu Covid-19 situāciju, uzskata Muižniece.

Politiķe atkārtoti akcentēja, ka atgriešanās pie klātienes mācībām no nākamā mācību gada būs viņas darba galvenā prioritāte.

Muižniece domā, ka Latvija var pamācīties no starptautiskajām skolām, kā veidot “drošās skolas” un kā nodrošināt, lai skolas nav infekcijas perēkļi.

Lai atgrieztos pie klātienes mācībām, tāpat svarīgi ir sekmēt skolu darbinieku vakcinēšanos pret Covid-19, atzina politiķe.

Runājot nedaudz citā kontekstā – par to, kāpēc nevajadzētu vēl par gadu atlikt skolēnu dziesmu svētkus -, Muižniece atzina, ka pašlaik nav drošas pārliecības, ka nākamajā mācību gadā skolās pilnībā varēs atgriezties pie pirmspandēmijas situācijas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV3 “900 sekundes”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pičus
Pičus

Nevajag visu iespējamo. Vajag ietēdņa statusu, stabilu un ierēdnim atbilstošu algu, un lai, par to kā piepildīt slodzi, domā ministrija, nevis skolotājs skraida pa n mācību iestādēm.