Možvillo: Kamēr neesi pamēģinājis, nevari zināt, kā būs

Māris Možvillo

Regīna Tamane, “Auseklis”

Parlamentāriete Linda Liepiņa nolikusi deputāta mandātu, līdz ar to ir atbrīvojies ceļš uz Saeimu alojietim Mārim Možvillo. Viņš arī devis piekrišanu kļūt par Saeimas deputātu.

– Būtu nepareizi nepiekrist. Startēju vēlēšanās, stāstīju vēlētājiem, ko gribu panākt. Tagad pēkšņi atteikties no solītā īstenošanas nebūtu pareizi, – uzskata alojietis.

Kā zināms, L. Liepiņa un viņš uz augstāko valsts lēmējvaru startēja no politiskās partijas KPV LV. Pērn L. Liepiņa gan izstājās no partijas un Saeimā turpināja darboties kā neatkarīga opozīcijas deputāte. Nu viņa pamet arī Saeimu, šādai rīcībai minot 13 iemeslus, tostarp to, ka tauta zaudējusi ticību politiķiem, deputāti nebalso pēc sirdsapziņas, netiek ievērota Satversme u.tml.

Alojietis stāsta, ka pirms mandāta nolikšanas L. Liepiņa viņam zvanījusi.

– Es pateicu, ka neeju viņas, bet gan savā vietā, un neiespaidojos no citu atziņām. Tomēr, godīgi sakot, arī man ne viss valdībā notiekošais patīk. Centīšos pildīt vēlētājiem dotos solījumus. Kamēr neesi pamēģinājis, nevari zināt, kā būs, – teic M. Možvillo.

To, ka darbu uzsāk laikā, kad tas notiek attālināti, un šobrīd pie tam tiek apspriests viens no galvenajiem Saeimas dokumentiem – budžets, viņš vērtē kā izaicinājumu.

Možvillo atšķirībā no savas bijušās partijas biedres joprojām ir KPV LV un darbosies tās frakcijā.

Alojietis gan atklāj, ka varētu tikt mainīts partijas nosaukums:

– Uzsaukums «Kam pieder valsts», ar ko startējām Saeimas vēlēšanās, sevi morāli izsmēlis. Visam savs laiks. Ir jāpieaug, – viņš secina un piebilst, ka KPV LV nebūs vienīgā, kas laika gaitā mainījusi savu identitāti. Patlaban tiek gaidīta iespēja sasaukt biedru sapulci, lai par to spriestu.

M. Možvillo arī informē, ka pagājušonedēļ notika partijas Limbažu nodaļas dibināšana. Tajā piedalījās arī KPV LV biedri, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs un ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis, kuri todien apmeklēja mūspusi.

Par nodaļas, kurā darbosies gan Alojas, gan Limbažu un Salacgrīvas novada ļaudis, vadītāju izraudzīta Limbažu novada speciālās pamatskolas direktores vietniece audzināšanas darbā Dace Lāce. Vakar to akceptēja arī partijas valde. Pagaidām vēl nav nolemts, kur atradīsies nodaļas birojs.

M. Možvillo apliecināja, ka nodaļa veidos deputātu kandidātu sarakstu, kas nākamgad varētu pretendēt uz vietām jaunajā apvienotā Limbažu novada domē. Viņš pats arī gatavojas startēt šajās vēlēšanās. Līdz šim darbojies kā Alojas novada domes deputāts, bet līdz ar gaidāmajām pārmaiņām atbrīvotā vieta tiks piedāvāta nākamajam KPV LV sarakstā esošajam – Nilam Lambertam.

Portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: News.lv; foto: Facebook

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar