Ministram Eglītim jāmaksā 1855 eiro bijušajai FID vadītājai par tiesāšanās izdevumiem

Gatis Eglītos

Spēkā stājies Rīgas apgabaltiesas spriedums, saskaņā ar kuru labklājības ministram Gatim Eglītim (K) jāaizmaksā 1855 eiro bijušajai Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītājai Ilzei Znotiņai par tiesāšanās izdevumiem.

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pagājušā gada nogalē noraidījusi Eglīša prasību pret Znotiņu par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu.

Eglītis iesniedzis apelācijas sūdzību Rīgas apgabaltiesā, taču apelācijas instance vērtēja tikai pirmās instances tiesas nospriesto saistībā ar tiesāšanās izdevumiem.

Kā zināms, toreizējais Saeimas deputāts Eglītis pērn pavasarī vērsās tiesā, pieprasot Znotiņai atsaukt izteikumus saistībā ar likvidējamās “ABLV” bankas interešu pārstāvniecību.

Prasības pieteikumā Eglītis skaidrojis, ka viņa godu un cieņu aizskāruši Znotiņas izteikumi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē, komentējot Eglīša priekšlikumus grozījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumā. 

Eglītis iesniegumā tiesai rakstīja, ka Znotiņa priekšlikumus vērtējusi kā “pietiekami absurdus” un nekvalitatīvus, turklāt viņa arī pieļāva, ka Eglīša priekšlikumi pamatojami “tikai un vienīgi ar vienas likvidējamas kredītiestādes interesēm”.

Kā norādīts iesniegumā, Znotiņa teikusi, ka “Eglīša kungs nav slēpis, ka šis ir jautājums par “ABLV” kreditoru vai varbūt pašu “ABLV” aizsardzību”. Pēc tam, turpinot prezentāciju, viņa atkārtoti akcentējusi, ka Eglītis pārstāv minētās bankas intereses.

Eglītis tiesai apgalvoja, ka Znotiņas teiktais, ka viņš pārstāv likvidējamās “ABLV bankas” intereses vai ka iesniegtie priekšlikumi ir jautājums par  “ABLV bankas” vai tās kreditoru aizsardzību, ir nepatiesi, godu un cieņu aizskaroši apmelojumi. Tiesa tam nepiekrita.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: jauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Kad katrs banāns, kurš ieticis Saeimā nāk ar saviem priekšlikumiem, kas ierakstāms likumos, tad reizēm gribas paķert kas pa rokai un krāmēt pa to stulbo galvu. Par deputātu, ministru stulbumu varam pārliecināties ik uz soļa, kad nākas saskarties ar likumiem, MK noteikumiem.

Bomis
Bomis

Eglītis ieberzās uz piķi :D
Konservatīvie vienmēr ieberžas

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Riebīgā Znotiņa. Lai viņa maksā. Kas tur slikts, ka cilvēks lobē latvijas uzņēmuma intereses. Mūsu intereses lobē arī visa vienotība, attīstībai/par, progresīvie un daļa nacionālās savienības. Neskaitot tur vēl visādus statistus

Vizma
Vizma

Āksts un pilnīgākais pārpratums kaut kā viegli ticis cauri…šoreizi Atliek cerēt uz vēlētājiem, ka šitādu nedrikst nekur laist bez saites ārpus žoga viensētā un jāliek pie darba vismaz kaut ko iemēcīties

Lapsene
Lapsene

Pensionāriem arī gribēja atņemt pensijas par atteikšanos no vakcīnas. Bet gan jau ievēlēs. Muļķu zemē savi likumi