Mičerevskis: LA deputāti frakciju pameta, pirms tika no tās izmesti

Māris Mičerevskis

“Latvijas attīstībai” (LA) domnieku lēmums pamest Rīgas domes lielāko frakciju “Latvijas attīstībai/Par”, “Progresīvie” Rīgas domes koalīcijas darbu neapdraud, uzskata neatkarīgais Rīgas domes deputāts, kurš nesen pameta LA, Māris Mičerevskis.

Viņaprāt, LA apsteidza notikumus, jo, visticamāk, drīzumā tiktu spriests par tās biedru izslēgšanu no frakcijas.

Kā jau vēstījām, no Rīgas domē valdošās frakcijas “Attīstībai/Par”/ ”Progresīvie” pieņēmuši lēmumu aiziet trīs partiju “Latvijas attīstībai” pārstāvoši deputāti Viesturs Zeps, Anete Jēkabsone-Žogota un Iveta Ratinīka. Viņi turpmāk veidos savu frakciju Rīgas domē. Vienlaikus šī frakcija turpināšot atbalstīt gan Rīgas mēru Mārtiņu Staķi, gan līdzšinējo koalīciju, Latvijas Radio apliecināja Zeps.

Šāds deputātu solis esot saistīts ar nevēlēšanos sadarboties ar nu jau bijušo partijas “Latvijas attīstībai” biedru Māri Mičerevski, kas izgaismojis šaubīgus darījumus partijā, bet arvien ir valdošajā frakcijā.

“Mums nav pieņemams, ka frakcijas ietvaros ik pa brīdim  tiek apšaubīta mūsu – trīs deputātu – godaprāts, izteikumi un veids, kā mēs pieņemam lēmumus.(..) Ar šādu kolēģi [Mičerevski] strādāt darbs vispār nav iespējams,” sacīja Zeps.

Tādējādi “Attīstībai/Par”/”Progresīvie” frakcijā paliek 15 deputāti.

Partiju “Progresīvie” pārstāvošais domnieks Mārtiņš Kossovičs apstiprinājis, ka minētie “Latvijas attīstībai” deputāti ir apsteiguši notikumus un paši izstājušies no frakcijas, jo ceturtdienas, 10. decembra, vakarā “Progresīvie” bija iecerējuši pieņemt lēmumu par “distancēšanos no “Latvijas attīstībai” ievēlētajiem deputātiem”.

Tikmēr Rīgas mērs Mārtiņš Staķis tviterī paudis, ka Rīgā arvien ir stabila koalīcija, bet par turpmākajām politiskajām attiecībām lemšot pēc budžeta pieņemšanas.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar