Mediķi apņēmušies rosināt Saeimas atsaukšanu, ja algas netiks celtas solītajā apjomā

Valdis Keris

Ja Saeima bez grozījumiem apstiprinās valdības sagatavo budžeta likumprojektu un neiestāsies par mediķu algu celšanu solītajā apjomā, medicīnas nozarē strādājošie uzsāks parakstu vākšanu Saeimas atlaišanai, LTV raidījumā “Panorāma” ceturtdien teica Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.

Veselības aprūpei nākamajā gadā papildus paredzēti 50 miljoni eiro, kas ir krietni mazāk, nekā iepriekš solījusi Saeima. Vairākas medicīnas darbinieku organizācijas ceturtdien, 24. oktobrī, tikās, lai spriestu par protesta akcijām.

Pēc sanāksmes LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris informēja, ka nolemts veidot divu viļņu protesta akciju. Pirmais posms būs līdz 14. novembrim, kad Saeima iecerējusi pieņemt nākamā gada budžetu. Arodbiedrība cer panākt deputātu nobalsojumu par tādu budžetu, kurā tiktu ņemts vērā iepriekš solītais.

Ja tas neizdosies, sekos otrais protesta vilnis – tiks rosināta parakstu vākšana par Saeimas atsaukšanu.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Tiešām
Tiešām

Interesanti kurus tieši nodokļus mediķi iesaka celt un par cik?

Lasìtājs
Lasìtājs

Nu piemēram , visām ārvalstu kompānijām , kas peļñu izved no Latvijas , tirdzniecība ,bankas , par 10 % palielināt nodokļus !

Tiešām
Tiešām

Izklausās diezgan populistiski nevis īstenojami. Pieņemu, ka arī personāžs V.K. ir marionete, kas runā kaitnieciskus textus. Naudas nodokļos ir tik cik ir, un ja gribas lētu šmīgu vai PVN atlaides, tad nodokļu nepietiek medicīnai un skolām. Tik vienkārši.

Lamata
Lamata

Savēlētie “jaunie spēki “vispirms raksta likumus, vēlāk atskārš , ka tie nav izpildāmi. Rada precedentu kā ignorēt likumus jebkuram pilsonim. Vai Latvijā palikuši vieni vienīgi idioti, kuri balso par citiem idiotiem ?

Ķeri
Ķeri

Tu vari savākt kaut 100 000 parakstu par Saeimas atlaišanu ,bet tam nav juriska seguma , jo valdošă kliķe ar balsojumu to noraidīs . Reāls spēks ir tikai beztermiņa streikam !

padomietim
padomietim

Tu izklausies pēc aptaurēta komūnista.

radi draugi
radi draugi

Tā protams ir šantāža un klaji draudi. Bet vai tad vietējā Pufaikciemā savēlēs pēc tam kādus citus? Ticība te gauži vāja, ka saprāta pazīmes te masveidā uzrādīsies