Liepnieks: Šis valdības izmaiņu process ir Krievijas interesēs

Jurģis Liepnieks "Kārtības rullis"

Neatbildētie jautājumi gan par bijušā premjera Krišjāņa Kariņa atkāpšanās patiesajiem iemesliem, gan par jaunās valdības ministru izvēli rada pateicīgu augsni dažādām sazvērestības teorijām, piemēram, ka šis valdības izmaiņu process ir Krievijas interesēs, TV24 raidījumā “Kārtības rullis” teica rakstnieks, politisko procesu vērotājs un “Mediju nama” valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepnieks.

“Atklāti sakot, es tā arī līdz šim brīdim neesmu sapratis, kāpēc Kariņš atkāpās. Iemesli, kāpēc viņš demisionēja, ko viņš pats uzskaita, ir sekojoši – Stambulas konvencija, viendzimuma ģimeņu regulējums un imigrācija, darba tirgus atvēršana. Šie ir tie trīs iemesli, kurus Nacionālā apvienība  un  Apvienotais saraksts esot bloķējuši un neesot ļāvuši viņam īstenot. Ja nu šos trīs jautājumus nevar atrisināt, tad valdībai jākrīt. Tāds ir viņa paša skaidrojums. Es nespēju noticēt, ka tas ir īstais iemesls, man tas izklausās pēc iegansta.

Tas būtu absolūti nenopietni, ja mēs tiešām domātu, ka valdības vadītājs Latvijā atkāpjas, nevis tāpēc ka veselībai samazina budžetu, nevis tāpēc ka mums izglītībā ir problēmas, nevis tāpēc ka mums robeža stāv vaļā, nevis tāpēc ka mums ekonomikā visi rādītāji krīt, kādi vien ir. Neviena no šo iemeslu dēļ valdībai nav jākrīt, bet, premjera prāt, valdībai jākrīt, tāpēc ka ir Stambulas konvencijas, viendzimuma ģimenes un tā tālāk,” skaidro Liepnieks.

“Es to nespēju uztvert nopietni. Man liekas, ka ir kādi citi īstie iemesli, kāpēc atkāpās Kariņš, kurus es nezinu,” viņš piebilst.

“Vēl viens jautājums, kas man nav skaidrs, ko tikko izpildīja Apvienotais saraksts. Kas tieši notika? Kāpēc Apvienotais saraksts atteicās no amatiem, izgāja no valdības? Kāpēc? Lemberga ietekmes dēļ? Tas ir kaut kāds joks?! Jūs nopietni tagad? 90% no Apvienotā saraksta cilvēkiem ir strādājuši ar Lembergu kopā visu dzīvi. Vēl pirms laika, Kad Pīlēnam vajadzēja balsis priekš prezidenta amata, tad Lembergam nebija nekādas vainas. Es nespēju noticēt, ka šie cilvēki, ka Smiltēns atstāj amatu, tāpēc ka ir kaut kāda Lemberga ietekme caur diviem deputātiem… Es nesaprotu,” turpina Liepnieks.

“Visi šie man neatbildētie jautājumi atstāj vietu dažādām sazvērestības teorijām. Protams, vēl neatbildēts jautājums ir šis viss, kas saistās ar Sprūdu un Kūtri. Kā mums pēkšņi ir aizsardzības ministrs, kurš atklāti apšaubījis Latvijas nepārtrauktības koncepciju, kurš teicis, ka Ukraina ir projekts, bet Krievija – liktenis, ka viņš ir ar mieru apspriest Latgales autonomiju. Šādus izteikumus starp Saskaņas politiķiem būtu jāmeklē, pat vadošie  Saskaņas  politiķi neko tādu nebūtu teikuši,” norāda viņš.

Politisko procesu apskatnieks atkārtoti uzsver, ka šie neatbildētie jautājumi atstāj vietu sazvērestības teorijām: “Tādām kā šis valdības izmaiņu process ir tīri Krievijas interesēs vai arī šis ir Kariņa glābšanas process, lai Kariņš varētu saglabāt savu reitingu un izgrūst priekšā Siliņu, vai arī vēl kāds mums nezināmas muļķības scenārijs.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ruksis
ruksis

Krišjānim ar savu brūti tas ir pie vienas vietas.

paviāns
paviāns

Krišjānis ir tik pārņemts ar savu dievišķumu, ka viņu varēja vadīt visi sākot ar feldkurātu Oto Kacu un beidzot ar Pļūtinu.

Saldētas zivs pārdomas
Saldētas zivs pārdomas

Polisko spēku vājniecība un tizlošanās uz JV brutālās dominēšanas fona politiskajā vidē + vāji PSL + karteļi kā efektīvākie lobiji – tādi nu esam. Krievijai savu problēmu gana un, neatkarībā no LV valdības izpildīšanās, process tiks nokopti demorātiskās alianses interesēs. Var pienākt brīdis, kad “vietējie mākslinieki” uzrausies uz US intersēm un LVsaņems nākošos imperatīvos “ieteikumus”, varbūt pat izdošanas orderus/pieprasījumus – gana ticas scenārijs. Taču mani nepamet cerība, ka paaudzu maiņa politikā eksistē kā ticama opcija tuvākajiem 10 gadiem. Līdz tam valsts pārvaldes tizlums un politiķu populisms un korumpētība un pēdējās vietas visos rādītājos EU un OECD.

Jefiņš
Jefiņš

Tas, ka Krievijai ir intereses nevar noliegt un Latvijā tērētais pret Vāciju un citām valstīm ir sīknauda. Protams, muļķība ir bezgalīga, bet pastāv no nulles atšķirīga varbūtība, ka tā ir ļaunprātība un par to būtu jāpārliecinās. Pārāk daudz sakritību – daudzi valdību izraisīti lejupslīdes faktori vienā laikā vienuviet.

Seniors
Seniors

Tas kaut kā notiek jau kopš Jaunā laika. Vispār dīvaini, jo Šķēle ar krāpšanu pirmais atmeta Latviju atpakaļ sliktajos, bet sistemātiski ar gremdēšanu sāka nodarboties Jaunais laiks Āboltiņas vadībā uztaisīja Vienotību un partnerus, PS un CP uz kuru pleciem tika Saeimā uzmeta.

auzbraukšanas instruktors
auzbraukšanas instruktors

Nū, Eināra apgarotība (augstprātīgais idiotisms) iedrošināja Šķēli, ka drīkst un vajag, ko viņš līdz JV pat neriskēja iedomāties. Populisms + korupcija – valsts norakšanas galvenais instruments.

Jefiņš
Jefiņš

Ja tas nav muļķības produkts, tad tīši darināts tas tiešām izskatās pēc putlera ietekmes. Tādā gadījumā jāsāk interesēties kāpēc JV vara nav instruments , bet pagonas un kāpēc tieši JV vadībā Latvija cīnās par uzvarām pēdējo vietu iegūšanā visos reitingos.

Uldis
Uldis

Lūk arī NA biļete nākamajām vēlēšanām. Bet viņi ir bezzobaini. Var gadīties, ka koalīciju bez JV nenoorganizēt un tad viņi atkal ir ārā.

Jau rudenī varēja AS + ZZS + LPV + NA, bet nē, iestīvējās. Un kas, tagad ir labāk?

putlercūkas
putlercūkas

Dzen savu tukšo propagandu atspērušies.

levitkucins
levitkucins

Nu nevis Krievijas. Bet Baltkrievijas interesēs. Latkrievija tiks apvienota ar Baltkrieviju nevis ar Krieviju. Cik var dzīvot stereotipos un nieklausīties sirdsapziņā

rinka
rinka

Tuvojas tas laiks kad atdzims Vitebskas guberņa. Apvienosim tēvzemi ar māras zemi. Tad sāksies jauna ēra . Un nekādi 905 gadi nebūs vajadzīgi

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Nav pienācis vēl laiks par to atklāti runāt.