Liepnieks: Prezidents ievēlēts, kas notiks ar valdību?

Pēc Edgara Rinkēviča ievēlēšanas prezidenta amatā uzvirmojis satraukums, kā varētu mainīties valdība. Vai tā varētu būt un kādas izmaiņas ministru portfeļu sadalījumā varētu notikt, stāsta Jurģis Liepnieks, rakstnieks un politisko procesu vērotājs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


17
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Realitāte
Realitāte

Kariņš jau 5 gadus gremdē Latviju , loğiska koalīcija , bez Vienotības !

baravika
baravika

Tagad notiks sacensība par komandas izvēli Latvijai cīņām par pēdējām vietām Eiropā un varbūt pat pasaulē. Kā jau vienmēr procesu vadīs cīņu līderis JV.

reirs
reirs

Mana sieviņa ignatjeva jau ir paņemta komandā

Gada glezna
Gada glezna

Saprotams tā visa vēlēšanu sistēma Latvijā ir puvusi. Kāda var būt izvēle, ja tev piedāvā izvēlēties:
1) tevi aplaupīs dziedot “Pūe vējiņi”, vai
2) dziedot “Ar kaujas saucieniem uz lūpām”.

Un te vēl vesels bars plānprātiņu apgalvo, ka paši vēlētāji ir vainīgi, ka esot ievēlējuši šādu saeimu.

Tie, kuriem nav piemeties Alcheimers, atgādināšu, arĪ PSRS laikos bija vēlēšanas, un likumā bija pat ierakstīts, ka vēlētāji var atsaukt deputātu.

Gada glezna
Gada glezna

Analoģija ar PSRS ir acīm redzama: tautai mēģina iestāstīt, ka vēlēšanu sistēma ir demokrātiski demokrātiskākā, bet praksē tas viss pārvēršas par farsu.

Alcheimera nav
Alcheimera nav

Nosauc kaut vienu, kurš tika atsaukts! PSRS vēlēšanās piedalījās 99 un cik tur procenti. Un vienmēr bija tikai 1 saraksts un tas pats sastādīts “no augšas”.

Gada glezna
Gada glezna

Iemācies lasīt! Tas bija uz papoīra, tāpat kā tagad Latvijā.

Hibrīdkarš
Hibrīdkarš

2020.gadā kad bija Baltkrievijas vēlēšanas, tad JV ārlietu ** sāka hibrīdkaru, paziņojot ka Baltkrievijā vēlēšanas nozagtas. Kā pierādījumu tam, rādīja vēlēšanu rezultātus Lietuvā, kur nedaudz vairāk kā puse dzīvojošo baltkrievu bija nobalsojuši par Tihanovsku. Pēc tādas pašas analoģijas sanāk ka Vienotība arī pagājušogad nozaga vēlēšanas. Jo 2018. gadā Īrijā bija ļoti daudz vēlēšanu iecirkņi, tur dzīvojošie latvieši aktīvi balsoja, un Īrijā visvairāk nobalsoja par KPV. Pagājušogad 2022. gadā vienotība mācījās no kļūdas, bija nomainīts velēšanu organizators, un pa visu Īriju neatceros precīzi viens vai nedaudzi vēlēšanu iecirkņi, lai tie kas pret vienotību nevarētu izstāvēt rindas un fiziski nobalsot. Tātad Rinkēvičš,… lasīt vēl »

Gada glezna
Gada glezna

Tag tā Baltkrievijas karoga noraušan Rīgā nebija nekāda politiska akcija. Tā bija atriebība Balkrievijai par to, ka tā atmaskoja izvirtības perēkli Latvijas vēstniecībā Baltkrievijā.

Un šādu nenosvērtu nepamatoti atriebīgu cilvēka izstrādājumu saeima ievēlēja par prezidentu. Nav jābūt gaišreģim, lai saprastu, ka tas ir latviešu nācijas gals, jo to ievēlēja paši latvieši.

Hibrīdkarš
Hibrīdkarš

Man tas ir kaut kas jauns. Neko par to neesmu dzirdējis..

Gada glezna
Gada glezna

Bija liels skandāls, ja pameklēsiet varbū soc. tīklos atradīsiet. Pats rinkecičs cik zinu nebija tiešā veidā iejaukts, bet varu kļūdīties..

Strēlnieks
Strēlnieks

Vai “gleznai” nebūtu laiks iedzert ripas, ko ārsts izrakstīja (tas, kas galvu dakterē)?!

Gada glezna
Gada glezna

Nabaga Strēlnieks savas problēmas projecē citiem. Izsaku līdzjutību.

Strēlnieks
Strēlnieks

Asociēt sevi kā priekšmetu, nevis dzīvu būtni…njā. Lai arī,mani nudien uzjautrina Tava plosīšanās, vatesgalvas cienīgi

baltkrievs Čudars
baltkrievs Čudars

Bāc, nu kāds sakars tur ar latviešiem? Rinka ir baltkrievs. Baltkrievi ar saviem karogiem var darīt ko grib.

MMitrohins
MMitrohins

Taņ, taa tu. Molodjec, vperjod.Njemozesh v rossiju, zatashi rossiju sjuda. Hotja mi oba znajem cto eto bezpaljezna. Da, starovati mi uzhe. Vedj nje tak ploha nam tut zhivjotsja, eslji uchestj kak im tam sichas.

klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)
klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)

Bet kas būs klimata ministrs? Klimata ministrija ir speciāli izveidota, lai nodarbotos ar privatizācijas lietām, kas šobrīd valdībai ir aktuālākās? Patreiz lielie valsts uzņēmumi ir izmētāti pa dažâdām ministrijā (Satiksmes, Ekonomikas, Zemkopības, Finansu). Klimata ministrijai ir jākoordinē privatizācijas process. Tas šobrīd ir kā atslēgas postenis. Kas notiks ar mani?