Liepnieks: Latvijas EP deputāta ietekme ir starp neko vai vispār neko

“Atklāti sakot, es domāju, ka Eiroparlamenta deputātu ietekme ir starp nekādu un minimālu, respektīvi, – nav runa par balsu skaitu, par Eiroparlamentu kā tādu, bet tas, ko šie deputāti var izdarīt Latvijai, ir starp neko un un vispār neko. Mēs to arī redzam,” TV24 raidījumā “Preses klubs” pauda Jurģis Liepnieks, politisko procesu apskatnieks, rakstnieks.

“Mums lielāka jēga būtu no komisāra, bet, ja man vajadzētu, vai es varētu nosaukt vienu lietu, ko Latvija ir ieguvusi tāpēc, ka mums ir otra ietekmīgākā, augstākā persona Eiropas Komisijā, ka tas ir latvietis Valdis Dombrovskis?

No tā, ka Latvijai ir šis postenis, vai ir kaut kāds ieguvums? Es neesmu dzirdējis pat no viņiem pašiem – neviens, kaut mikroskopiskākais milimetrs kaut kāda labuma. Kur nu vēl no deputātiem!” vaicā Liepnieks.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Mr. Methane
Mr. Methane

Tā vis nevar teikt. Ja sarijas no mājām paņemtos zirņus ar speķi, tad nu vēl pa virsu šķovētus kāpostus, kefīriņu un vēl kā du kausiņu nefiltrētā alus…. Ietekme tāda, ka tuvāk par metriem pieciem neviens nenāks. ;-)

treknie amati
treknie amati

Tāpat nebūs ietekmes. Tas ir parasts ēdiens. No parasta ēdiena nav tādas smakas, kā tā kura nāk Eiroparlamenta. Vajag citu ēdienu ēst.

gāzmaska
gāzmaska

No krievu propagandistiem nāk vēl lielāka dvinga — pa visu pasauli.

ruksis
ruksis

Bet ja Liepnieks būtu Briselē . . . nu tad, brālīši !

nagla
nagla

Latviešu provinciālisma izpausme visaugstākajā līmenī.
Kad Latvijas Saeimā ievēl deputātu no kāda novada, tad arī novads gaida, ka šis nu tagad kā sagādnieks vilks uz savu novadu visus labumus, lai gan tas nebūt nav viņa uzdevums. Tāpat Eiropas parlamentā deputātam ir jāstrādā ar Eiropas tiesību aktiem visām dalībvalstīm vienādiem un vienlīdzīgiem. Tāpat komisāriem jāgādā lai visai Eiropas Savienībai būtu labāk kopumā, nevis jāshēmo savai valstij izdevīgākie projekti.
Ir jāsaprot, ka mēs neievēlam tur savus sagādniekus un lobijus, tie ir jāsūta uz Briseli atsevišķi.

Jānis
Jānis

Tāpēc pavasarī nav jātērē laiks kaut kādām sūda vēlēšanām !

Jānīc
Jānīc

Vai tik paša Liepnieka ietekme nav starp neko un gandrīz neko?