Liepnieks: Ārlietu ministra nav, kaimiņos karš, Latvijas atpalicība aug, bet Kariņš vienkārši aiziet atvaļinājumā

“Jaunās vienotības” galvenā problēma ir tā, ka partija kļūst aizvien apmierinātāka ar sevi, aizvien augstprātīgāka un aizvien atrautāka no jebkādas realitātes, uzskata rakstnieks un politisko procesu vērotājs Jurģis Liepnieks.

K. Kariņa plāns bija dabūt valdībā “Progresīvos”, lai koalīcijai būtu vairāk balsu, izvirzīt ārlietu ministra amatā bijušo Latvijas Ārpolitikas institūta direktoru, Saeimas deputātu, “Progresīvo” biedru Andri Sprūdu, stāsta Liepnieks.

“Plāns bija ļoti naivs un vienkāršs. Plus vēl dot kaut kādus solījumus Zaļo un zemnieku savienībai. Grūti iedomāties, kā Kariņš to bija iedomājies. Sasaukt visus pie galda un pateikt: “Klausieties, man ir tāda ātrā ideja, pusgadu valdība ir strādājusi, un tagad to radikāli pārtaisīsim”? Un nu Kariņam liels brīnums, ka koalīcijas partneri to neuztver ar sajūsmu, un arī sabiedrībai argumenti nav skaidri, kāpēc tas jādara. Valdību taču ilgi un rūpīgi veidoja, deklarāciju rakstīja, visu plānoja, ilgi diskutēja, krēslam kājas skaitīja… Un kas tieši tagad mainījies?”, tā Liepnieks.

Kā galveno problēmu rakstnieks min to, ka šobrīd Latvijai nav ārlietu ministra. Tas ir amats, kuru ilgstoši nedrīkst turēt tukšu – tas nav labi valstij, norāda Liepnieks.

Ja citus ministrus var viegli aizstāt, viņu darbu var veikt arī valsts sekretārs, un sabiedrība var pat nepamanīt, ka kāda ministra nav, tad ārlietu ministra amats tāds nav.

“Ārlietu ministrs ir tas, kuram ir jābūt, viņam personīgi jābūt dažādās vietās, jāapmeklē sanāksmes un jāuztur kontakti ar ārzemju kolēģiem. “Nacionālā apvienība un Apvienotais saraksts izveidojuši tādu kā bloku, un šobrīd tā jau ir liela problēma. Kariņam nāksies domāt, kādu izeju viņš piedāvā,” rezumē Jurģis Liepnieks.

Avots: jauns.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


23
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
biedrs Špungins
biedrs Špungins

Vai Liepnieks un Lapsa ir asinsradi?

Prezis
Prezis

Ja varēs vienoties kurš sieva un kurš vīrs, tad var sanākt.

zeltene
zeltene

Tiešam viss valstī ir kārtībā?

Primāts
Primāts

JV un Kariņš savos prātos ir sen jau nokļuvuši fantāzijas zemē, kas ir virs mākoņiem un mūžīga. Tas ir noteikti saistāms ar JV biedru un it sevišķi vadības zināmu uztveres un domāšanas centru degradāciju ilglaicīgi piekoptā izglītības koncepta dēļ. Slikti ir tas, ka šīs prāta nobīdes pamazām izplatās, bet labi, ka primātu kopiena iegūs papildinājumi.

Foolsgame
Foolsgame

Atvaljinaajumaa…. nu, nu. Kaut gad tak shim galvu aarsteet vajag, vai ne?

SALTS
SALTS

Gan jau aizbrauca uz ASV villu iekārtot…….. Galvenais, ka ienākums plāno ar excel palīdzību…. parēķinot cik iegūsim ja palielināsim nodokļus, sodus uttttttml….
Mēs esam atpalicībā… tiem kas mīl Kariņa valdgribību iesaku aizbraukt līdz Tallinai, Viļņai….Polijai…. Tās valstis elpo… Mūsējai JV iebāzusi savu… mutē…

Elementāri
Elementāri

Kur problēma? Arī būdams uz vietas, Kariņš valsti nevada. Kariņš tēlo premjera lomu, un ne vairāk. Ārlietu ministrs? Priekš kam? Mums taču nav savas ārpolitikas. ES un NATO tiks galā ar Latvijas ārpolitikas uzdevumiem tāpat kā līdz šim. Kariņš to zin un sirdsapziņa viņu nemoka.

Panic buying
Panic buying

Virsrakstā vēl pietrūkst ka ASV panic buying. Veikalos izgrābj rīsus, jo Indija pirms dažām dienām pārtrauca rīsu eksportu.

viela pārdomām
viela pārdomām

Krievija pirms dažām dienām nobloķēja Ukrainas kviešu eksportu. Galvenais pircējs bija Ķīna.

Panic buying
Panic buying

Nu nezinu. Tagad jau Ķīna? Tak rakstīja ka galvenais pircējs Āfrika. Un ja nobloķēs kuģus tad Āfrika mirs badā. Ziņās katru reizi cita versija.

informējies dziļāk
informējies dziļāk

Redzēsi, ka Ķīna.

Painformēšos
Painformēšos

Tad iedod linku, kur tādu info raksta

pameklē pa Google
pameklē pa Google

“Which countries import the most grain from Ukraine?”

Faktiņš
Faktiņš

3% labības tikai aizgāja Āfrikai , pārējo saņēma ES valstis !

@informējies dziļāk
@informējies dziļāk

Visu 2020 un 2021. gadu Ķīna aktīvi veica milzīgus labības iepirkumus un uzkrājumus. Toreiz ārvalstu ziņās par to bieži rakstīja, protams ASV mediji to pasniedza tā ka Ķīnieši taisās karot. Šodien var atskatīties uz notikumiem un izdarīt secinājumus. Ķīnieši zināja par Ukrainas karu, attiecīgi gatavojās. ASV arī zināja, tāpēc 2021. gada vasarā pameta Afganistānu, kur cilvēki vēl pie lidmašīnām ķērās un krita. Pat ja tā ir taisnība ka ķīnieši ir galvenie pircēji, tas neko nemaina. Es viņu vietā, jau laicīgi zinot ka ar graudiem būs problēmas arī pirktu un uzkrātu kamēr var. Vislielākās problēmas ir Eiropai. Visā teritorijā sausums, karstums,… lasīt vēl »

viss notiek
viss notiek

Tikko Krievijā bija Krievijas – Āfrikas valstu samits. Āfrika no Krievijas pirks gan kviešus gan ieročus, gan Wagner pakalpojumus un tehnoloģijas.

biedrs sprūds
biedrs sprūds

Es neesmu nekāds biedrs. Es esmu kungs

Urāāā
Urāāā

Toties mums ir Liepnieks!!!!!
Urāāā!

Kukainis
Kukainis

Liepnieks domā, ka tukša vieta aizejot vietu pataisa vēl tukšāku.

RPal.
RPal.

Visādā ziņā tāda rīcība nav nopietna valstsvīra cienīga. Acīmredzot, turpinās LV iznīcināšanas kaut kāda tautai nezināma programma.

levitkucins
levitkucins

Blā. Nezināma programma. Lasi. “Latkrieviju apvienot ar Baltkrieviju”. Tagad ir zināma.

rinka
rinka

Es to saucu par Vitebskas guberņas (man labāk patiktu vārdiņš štats, bet ok) atdzimšanu.

Abrene ir Latvija
Abrene ir Latvija

Krievu okupantiem jāvācas ārā un vēl jāatdod papildus zeme reparācijām.