Lielas uzņēmēju organizācijas pauž atbalstu Vitenbergam

Uzņēmēju organizācijas līdzšinējo sadarbību ar ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu vērtē kā labu un nesaskata pamatojumu ministra demisijas pieprasīšanai laikā, kad notiek ekonomikas pārorientēšanās.

“Aicinām ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam dot iespēju turpināt iesākto darbu,” teikts uzņēmēju organizāciju parakstītajā vēstulē. Tur arī norādīts, ka ekonomikas ministrs kopā ar organizācijām pašlaik ir sācis darbu pie plāna, lai sekmētu Latvijas enerģētisko neatkarību no Krievijas energoresursiem, veicinātu eksporta rādītājus, kā arī lai restartētu tūrisma nozari un īstenotu izstrādes procesā esošās uzņēmējdarbības atbalsta programmas.

Vēstuli parakstījuši organizāciju vadītāji un augstas amatpersonas no Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Kokrūpniecības federācijas, Latvijas Viesnīcu un tūrisma asociācijas, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētāja, Latvijas Restorānu biedrības, Latvijas Eksportētāju asociācijas “The Red Jackets”, Latvijas Zemnieku federācijas, Latvijas Meža īpašnieku biedrības, Latvijas vīnkopju un vīn­daru biedrības, “Junior Achievement”.

Vitenberga aizstāvībai organizācijas norāda, ka ekonomikas ministram nepilnu divu gadu laikā nācies risināt vismaz trīs bezprecedenta krīzes: Covid-19 pandēmijas ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību, straujo energoresursu cenu kāpumu un Krievijas iebrukuma Ukrainā ietekmi uz tautsaimniecību.

Uzņēmēju vārdā organizācijas aicina valdību un koalīcijas partnerus nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus, jo īpaši šobrīd, kad Latvija saskaras ar būtiskiem ģeopolitiskiem, sociāliem un ekonomiskiem izaicinājumiem.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Apinis
Apinis

Vitenberga tēvs no koka nokāpis.

Andris
Andris

Toties Pavļuta medicīnas darbinieki gatavojas streikam par muzikanta solijumu nepildīšanu !

ruksis
ruksis

Vai Kariņa senči nav krievi?

alla
alla

Ekskluzīvo auto dīleri te kā mūsis– tik ģenials ministrs vispār nav bijis šādi sadotēt Vēl ne visi labākie cilveki tikusi pie saviem Lamburdzini un Bugatti. Vēl vajag pabalstus padalīt tā pareizi nacionāli

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Latvijas naudas atmazgātāju federācija cer ka par jauno ekonomikas ministru kļūs mārtiņš bondars. Viņam ir pieredze vadošā amatā un izpratne par latvijas vietu ģeopolitiskajā kartē

The Rad Trousers
The Rad Trousers

Viņš ir gudrs un skaists, kā visi lauku vīrieši.

bondars
bondars

Es esmu skaistāks. Es patīku netikai sieviešiem bet arī vīriešiem. Es izskatos neatvairāms pat salīdzinoši lētās nebrendu drēbēs

Vēlētājs
Vēlētājs

Bez objektīva pamata nedrīkst atlaist ministru , Kariņ , Latvija nav smilšu kastes spēlīte !