Lībiņa-Egnere vēlas kandidēt uz Satversmes tiesas tiesneša amatu

Inese Lībiņa Egnere

Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere (“Jaunā Vienotība”) vēlas kandidēt uz Satversmes tiesas tiesneša amatu, intervijā Latvijas Radio “Krustpunktā” atzina politiķe.

Krustpunktā: Inese Lībiņa-Egnere

Raidījumā #Krustpunktā Lielā intervija ar Saeimas deputāti Inesi Lībiņu-Egneri.

Gepostet von Latvijas Radio 1 am Montag, 28. September 2020

Iespējamam darbam Satversmes tiesā Lībiņu-Egneri esot uzrunājuši nevis politiķi, bet sabiedrībā atzīti juristi. Viņa pārdomājusi šo uzaicinājumu, saprotot, ka ilgu laiku dzīvojusi divas dzīves – jurista un politiķa.

“Esmu gatava, un es arī gribētu kandidēt uz šo amatu,” sacīja Lībiņa-Egnere. Viņa norādīja, ka frakcija ir atbalstoša.

“Tas, vai mana kandidatūra tiks iesniegta, vairāk atkarīgs no koalīcijas partneriem. Manuprāt, jākandidē ir tad, ja ir Saeimas atbalsts. Ja kādam citam būs atbalsts un man nē, tad jākandidē kādam citam,” uzsvēra politiķe.

Viņa arī norādīja, ka vēsturiski Satversmes tiesas tiesneši Saeimā atbalstīti ar lielu balsu pārsvaru. Arī šoreiz tā vajadzētu būt, tāpēc nozīmīgs būs ne tikai koalīcijas, bet arī opozīcijas deputātu atbalsts.

“Esmu gatava runāt ar visiem deputātiem un skaidrot, kāpēc esmu piemērota kandidāte, neskatoties uz to  – pozīcija vai opozīcija,” norādīja Lībiņa-Egnere. 

Atbildot uz jautājumu, vai politiķis vispār var kļūt par tiesnesi, jo tad sanāk lemt par sevis pieņemtiem likumiem, Lībiņa-Egnere atbildēja kodolīgi. Viņa uzsvēra, ka politiķu virzīšana Satversmes tiesas tiesneša amatam ir ierasta prakse gan Latvijā, gan ārzemēs. Vienlaikus viņa atzina, ka ir gatava atstatīt sevi no politikas, uzvelkot tiesneša mantiju.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Saeima.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anita
Anita

Politiķe, kas pati rupji ir pārkāpusi Satversmi, neievērojot likumus un cilvēktiesības uz cilvēkcienīgu dzīvi Latvijā, nevar būt Satversmes tiesas tiesnese.

diez vai
diez vai

histēriskas būtnes ir piemērotas šādam amatam

Lat
Lat

Kurš gan negrib… te jau t’da lomu spēle, kur uzvar jocīgākais. Tā tikai brīnišķīgu papiuldinājumu ieguva Nacionālas Drošības padome… kamgan te nebūtu tieši tā pat?

Bet
Bet

ST jāstrādādā profesionālim , tādam , kā Gunāram Kūtrim , nevis Zatlera un Vienotības partijniecei !