Levits: Varas partiju nespēja vienoties par vienu prezidenta amata kandidātu liecina par dziļu plaisu koalīcijā

Tas, ka varas partijas – “Jaunā Vienotība”, “Apvienotais saraksts” un Nacionālā apvienība – nespēj vienoties par vienu Valsts prezidenta amata kandidātu, liecina par dziļu plaisu koalīcijā. Šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā “Šodienas jautājums” pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Jautāts, vai redz nopietnus riskus šīs valdības pastāvēšanai gadījumā, ja par Valsts prezidentu tiktu ievēlēts “Apvienotā saraksta” virzītais kandidāts uzņēmējs Uldis Pīlēns, Levits sacīja: “Risks ir redzams, jo tas, ka koalīcija nevar vienoties par vienu [Valsts prezidenta amata] kandidātu, tas nozīmē dziļu plaisu koalīcijā. Tas vienkārši ir jāatzīst.

Es ceru, ka tā plaisa nebūs tāda, kuras dēļ koalīcija sašķīdīs, bet plaisa ir, un šī plaisa, iespējams, vat iet dziļāk, jo tas būtu saistīts arī ar tālākām iespējamām pārmaiņām dažādās pozīcijās,” teica Valsts prezidents.   

Jautāts par zemo reitingu, kas viņam jau ilgstoši ir vēsturiski zemākais no Latvijas Valsts prezidentu reitingiem, Levits apliecināja, ka reitings varētu būt augstāks, taču tas neietekmēs viņa lēmumu atkārtoti kandidēt uz Valsts prezidenta amatu.

Pēc Levita sacītā, reitingi ir viens no ietekmējošiem faktoriem, bet ne izšķirošais, kādēļ viņš atkārtoti kandidē uz prezidenta amatu. Izšķirošais faktors ir divu varas partiju “Jaunās Vienotības” un Nacionālās apvienības piedāvājums viņam izvirzīt savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam. “Tad, protams, Saeimai ir jāizšķiras, ko tā vēlas,” sacīja Levits.

Avots: LTV “Šodienas jautājums”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Feģa
Feģa

Krievijas nacistiskajā diktatūrā tādu problēmu nav.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Piesmēja un pameta māri zālīti. Ai ai ai

Džons
Džons

Levits izrādījās prasts, liekulīgs, godkārīgs tirgonis, kas vārdus demokrātija, brīvība, taisnība spēj realizēt tikai caur savu kabatu, kuņģi un reizēm Saeimu. Kā Saeimā iekļūst deputātu kandidāti, kas vēlēšanās savākuši 4000- 20 000 balsis. Kādu vēlētāju daļu tie pārstāv no 1 542 407 balsstiesīgajiem vēlētājiem? Kā minimumam, lai iekļūtu Saeimā, deputāta kandidātam vajadzētu savākt 45 818 vēlētāju balsis, tas būtu 5% no nobalsojušo 916 368 skaita. Un politiskajās partijās, kas piedalās Saeimas vēlēšanās, biedru skaitam vajadzētu sasniegt 10 000 biedru. Savādāk politiskās partijas izskatās, ka mazi slēgti, labi finansēti sabiedrības grupējumi, kas nevēlās vairs tikties ar Latvijas tautu un diskutēt par… lasīt vēl »

Rita
Rita

Svarīgi ir saskaitīt , nevis nobalsot ! Tāpēc dubultpilsoņi iestūma CVK austrālijas Saulīti , lai Vienotībai arī turpmāk veiktos .

zeķubikšu fans
zeķubikšu fans

Nekrītot niansēs, joprojām nav saprotams, par ko koalīcijas partneri sprieda un vienojās pirms valdības apstiprināšanas un pirmais, kas ienāk prātā, ir neptverams politiskas infantīlisms, jeb perfekti smalki plānota polittehnoloģiska spēle. Vai esošā brigāde, maz kaut ko līdzīgu spēj?

Lita
Lita

Liecina gan par nespēju atrast kaut vienu daudz maz jēdzīgu kandidātu

Sniedze
Sniedze

Izcils kandidāts ir Pīlēns, kas pats ar savām smadzenēm visu ir sasniedzis. Viņš ir ticīgs, mācītāja Jura Rubeņa domubiedrs, ar aktīvu, skaidru Latvijas nākotnes redzējumu un uzplaukumu. Tikai ar Eiropas finansējumu un zemu klanīšanos ES priekšnieku priekšā, Latvijas tautai labklājību neredzēt, tur tikai sanāks varas politiķiem, ministriem un prezidenta kancelejai.

Stienis
Stienis

Nevienam Saeimā nav nekāda pienākuma vienoties, jo īpaši par nekam nederīgiem kandidātiem. Vienoties vajadzētu par izcilu personību, kura spēj virzīt un ietekmēt valsts attīstību, pieskatīt valdību, regulāri būt Saeimā un apspriežoties ietekmēt likumdošanas procesu, motivēt iedzīvotājus, ja vajadzīgs, atrast mierinošus vārdus, cienīgi pārstāvēt valsti ārzemēs un tml. Levits diemžēl to nespēja, tāpēc šīm viņa skumjām nav vairs nekāds nozīmes. Atā, atā!

linda abu meri
linda abu meri

Pirmā žurka jau ir. Umblija tiko sāka strādāt Proves birojā (ir tāds savējo diedelnieku kantoris). Laivele grimst.

Evika Aļeksandrovna Siliņa
Evika Aļeksandrovna Siliņa

Latvānija pēc daudziem rādītājiem sen Eiropā bij dibenā. Tas, ka tur ir plaisa, ar bij redzams ar neapbruņotu aci tiem, kas nav aiz rociņas čekas atvesti.