Levits oficiāli nominē Kariņu Ministru prezidenta amatam

Egils Levits un Krišjānis Kariņš
Foto: President.lv

Valsts prezidents Egils Levits šodien “Jaunās vienotības” (JV) politiķi, pašreizējo premjeru Krišjāni Kariņu oficiāli nominējis Ministru prezidenta amatam.

Levits par Kariņa nominēšanu paziņoja šodien preses konferencē, piebilstot, ka attiecīgu dokumentu vēl parakstīs šodien vēlāk.

Kariņš un viņa pārstāvētā JV faktiski ar valdības veidošanu nodarbojas jau kopš 14.Saeimas vēlēšanām 1.oktobrī, kur “Jaunā Vienotība” savāca lielāko vēlētāju balsu skaitu un pārējās partijas atzina, ka tieši JV ir jāuzņemas iniciatīva veidot nākamo valdību. Kariņu kā topošās valdības veidošanas sarunu vadītāju iepriekš nosauca arī Levits.

JV pēc vēlēšanām pauda vēlmi, lai koalīciju veidotu četri politiskie spēki – JV, “Apvienotais saraksts” (AS), Nacionālā apvienība (NA) un “Progresīvie”, taču AS un NA “ideoloģisko iebildumu” dēļ “Progresīvie” no sarunām tika izslēgti un pašlaik notiek darbs pie tādas valdības izveides, kurā strādātu trīs partijas – JV, AS un NA.

JV, AS un NA noslēdza sadarbības memorandu tālākai valdības veidošanai. Pēc tam JV piedāvāja atbildības jomu sadalījumu, kam piekrita NA, bet iebilda AS, sakot, ka partiju pozīciju saskaņošanai esot nepieciešams “memorands 2”. Pašlaik šīs domstarpības konceptuāli esot atrisinātas vai arī tikušas atliktas, bet var atjaunoties diskusijas, vai valdībā ieviest vairāk nekā vienu viceministra amatu.

Pašlaik notiek darbs pie valdības deklarācijas, lai izveidotu JV, AS un NA koalīciju. Pagājušās nedēļas laikā darba grupās tika izstrādāti darāmo darbu saraksti pa nozarēm, bet šonedēļ sākts darbs pie valdības darbu deklarācijas gala versijas. Iepriekš Levits tika izteicies, ka premjera kandidāta nominēšanai gaida vismaz iesāktu darbu pie valdības deklarācijas.

Saskaņā ar Satversmi Ministru kabinetu veido persona, kuru uz to aicina Valsts prezidents. Ministru kabinets sastāv no Ministru prezidenta un viņa aicinātiem ministriem.

Ja tiks panākta vienošanās par koalīcijas izveidošanu, tad, lai apstiprinātu Kariņa otro vadīto valdību, par Ministru kabineta sastāvu būs nepieciešams balsojums Saeimā. Iespējamie ministru kandidāti ir izskanējuši neoficiāli, taču oficiāli vēl nav nosaukti. Lielākā skaidrība ir par JV potenciālajiem ministriem, bet mazākā – par AS potenciālajiem pārstāvjiem valdībā.

Kariņš ir dzimis ASV, pārceļoties uz Latviju sākotnēji darbojies kā uzņēmējs – 1994. gadā viņš dibināja uzņēmumu “Lāču ledus” un bija tā prezidents. Vairāk par viņu var uzzināt Puaro.lv sadaļā “Who is Who”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


16
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaža
Kaža

Jau vairāk par 70 gadiem nākās verot dažāda ranga kolaborantu un viņu aģentu sejas,kuras paliek arvien priecīgākas un maki biezāki,tikai dzives limenis pārējiem ,kā jau okupācijā,jo kolaborantu pārvalde jau arī okupācijas veids,bet arī krievvalodīgo okupācijā latvju baleliņi draudzīgi koros un dejā slavināja okupāciju un nekas nav mainijies.

ASV mūsu draugs
ASV mūsu draugs

Krievu impērija — mūžīgais ienaidnieks.

ASV vestneši
ASV vestneši

Un liidz bezgalibai))))))))))))))))))))

Pi-&__c

ASV vestneši
ASV vestneši

Pec tam Kariņš nomines LEVITU PREZIDENTA AMATAM

kalašnikovs
kalašnikovs

Харе балаболить! Tu nekad neesi domājis par tautu un nekad nedomāsi! Jo tevi interesē tikai pasā labklājība!

fart
fart

Iisti nezinu, kaa sauc to personu atteelaa labajaa pusee’… Bet sho sejas izteiksmi sauc ” Ups, man likaas – mazs purkshkjis, bet nu bikses pagalam”

Psihiatrs
Psihiatrs

Pēc skata jau redzamas psihes problēmas , jāārstējas !

kā tad
kā tad

Krievu smaka.

Bruno
Bruno

Nožēlojamie dubultpilsoņi , viens otru stutē uz otro termiņu !

Putlers
Putlers

Es nominēju pars sevi, uz mūžu.

Valdis Placebo Zatlers
Valdis Placebo Zatlers

Jā mums arī kā Krievijā, kur pukins un medvedevs mainās lomām ik pa 4 gadiem. Latkrievijā tas pats. Kariņš un levits mainās aktīvā un pasīvā lomām ik pa laikam. Propoganda laimīga

iģoc
iģoc

O jā, viss tas pats. Tūliņ uzbruksim Igaunijai as ZZZ.

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Progresīvie = Rietumu banka = Krievija. To vajadzētu ierakstīt memorandumā nr.2

Kurvītis
Kurvītis

“Divas ūdensgalvas” . Labs mākslas darbs. Saprātīgs cilvēks tās gleznas fonā nefotografētos.

Šmariņš un Ševits
Šmariņš un Ševits

Provokācija. Nas padstaviļi

Putlers un Piskovs
Putlers un Piskovs

Krievu impērijas pastāvēšana ir provokācija visām kimiņvalstīm