Levits “ir ļoti sarūgtināts par radušos situāciju un atvainojas sabiedrībai” par cepures nenoņemšanu un nosoda svilpējus

Valsts prezidents Egils Levits “ir ļoti sarūgtināts par radušos situāciju un atvainojas sabiedrībai”, ka nav noņēmis cepuri Latvijas valsts himnas atskaņošanas laikā, kā to nosaka likuma “Par Latvijas valsts himnu” 5.pants,
informējusi Valsts prezidenta kanceleja.

“Valsts prezidents ir ļoti sarūgtināts par radušos situāciju un atvainojas sabiedrībai. Protestētāji, kuri bija ieradušies pasākuma vietā, acīmredzot, gribēja izjaukt notiekošo piemiņas pasākumu, kas ir vērtējams kā zemiska rīcība pret tautas varoņa Gunāra Astras piemiņu, kurš savu dzīvi un dzīvību ziedoja brīvas un demokrātiskas Latvijas labā, kurā būtu iespējams brīvi paust savu viedokli. Ja protestētāju mērķis bija tajā pašā laikā arī mēģināt izsist no līdzsvara cilvēkus, kuri piedalījās piemiņas pasākumā, un radīt papildu spriedzi, tas diez vai būtu uzskatāms par varonīgu vai cienījamu rīcību.”

Te gan jāpiebilst, ka valsts himna tika atskaņota pirms Levita uzrunas, kuras laikā skanēja svilpieni. Acīmredzot, Levitam piemīt gaišreģa spējas – nenoņēma cepuri, jo zināja, ka daļa klātesošo sāks trokšņot?

Par klajas necieņas izrādīšanu valsts himnai piemēro naudas sodu līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām jeb līdz 700 eiro.

Rozenberga skaidroja, ka prezidents nebija noņēmis cepuri tādēļ, ka bija satraukts to cilvēku dēļ, kuri mēģināja traucēt pasākuma norisi.

“Šajā papildu spriedzes situācijā ir skaidrs, ka šāda bija neplānota rīcība, ka cepure nebija noņemta. Prezidents jūtas ļoti sarūgtināts par šo situāciju un, protams, ļoti atvainojas sabiedrībai, bet tā bija šī kopīgā atmosfēra, kas vienkārši radīja papildu satraukumu un nelīdzsvarotību pasākuma norisē,” norādīja Rozenberga.

Te gan jāpiebilst, ka valsts himna tika atskaņota pirms Levita uzrunas, kuras laikā skanēja svilpieni. Acīmredzot, Levitam piemīt gaišreģa spējas – nenoņēma cepuri, jo zināja, ka daļa klātesošo sāks trokšņot?

Valsts policija norādīja, ka saistībā ar prezidenta rīcību ir saņemti vairāki iedzīvotāju iesniegumi un tie tikšot izskatīti.

Būs tomēr jāatbild izsmeļoši

Publicists Lato Lapsa nosūtījis Valsts prezidentam Egilam Levitam oficiālu vēstuli, kurā lūdz atbildēt uz sabiedrību interesējošiem jautājumiem saistībā ar viņa necieņas izrādīšanu pret vienu no Latvijas simboliem – cepures nenoņemšanu himnas laikā:

Kā jau vēstījām, vakar, 20.janvārī, svinīgajā pasākumā, kurā tika atklāts piemineklis brīvības cīnītājam Gunāram Astram, Valsts prezidents, skanot himnai, kā to nosaka likums, nenoņēma galvassegu. Tas raisīja sašutumu un neizpratni sabiedrībā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Esmu sajūsmā par faktu, ka Levitam piemīt gaišreģa spējas.
Izskatās, ka valdošā plutokrātija neapzinās, ka tā veicina pilsoņu karu. Kā gan citādi, lai izskaidro savas valsts pilsoņu apsaukāšanu par antivakseriem un 5. kolonu, nemaz nerunājot par LTV ziņu dienesta klajo nekaunību melīgi safabricējot sižetu pie Astras pieminekļa.

No return
No return

Pilsoņu karš te nebūs un vairs nav iespējams. Nav jau vairs kam karot. Jaunie, kas vēsturē vienmēr ir cīnījušies par izmaiņām ir izbraukuši. Savukārt vecie lēnām noliek svecītes un iet gulēt.

Austra
Austra

Gaidīsim Levita atbildes uz Lapsas rakstiskā iesnieguma katra punkta .

Alma
Alma

Rozenberga , nemelo , Latvijas Valsts himnas laikă neviens netraucēja !

Valdis
Valdis

ar interesi gaidu Viltvārža papildināto izdevumu un grāmatu Valstsgribis , śis notikums saistās ar grāmatā atrodamiem faktiem .

motorhead 1916
motorhead 1916

Interesanti, kas par sho buutu sakaams Maarai Zaaliitei?

No return
No return

Viņa gan jau atbildētu ka spožajai zvaignei piemīt pat gaišreģa spējas, kā te viens komentārā uzrakstīja.