Levits apbalvo ar Valsts prezidenta medaļu Artusu Kaimiņu, Juri Pūci un vairākus citus politiķus

Bijušais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un Valsts prezidents Egils Levits

Noslēdzoties 13. Saeimas pilnvaru termiņam, Valsts prezidents Egils Levits 31. oktobrī pasniedza Valsts prezidenta medaļas politiķiem, kuri paveikuši nozīmīgu darbu Latvijas valsts attīstībā, īstenojot visai sabiedrībai būtiskas reformas, taču darbu 14. Saeimā neturpinās.

Ar Valsts prezidenta medaļu E. Levits arī pateicās par veiksmīgo divpusējo sadarbību.

Valsts prezidenta medaļu par pamatu likšanu augsti attīstītas Latvijas armijas veidošanā saņēma Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Valsts prezidenta medaļu par tiesiskuma stiprināšanu Latvijā saņēma Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Valsts prezidenta medaļu par Administratīvi teritoriālās reformas, Latviešu vēsturisko zemju un Pašvaldību likuma virzīšanu Saeimā saņēma Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Valsts prezidenta medaļu par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likuma virzīšanu Saeimā, par grozījumu virzīšanu Saeimā Latvijas pareizticīgās baznīcas likumā, par Nacionālās partizānu bruņotās pretošanās atceres dienas un Valsts valodas dienas iekļaušanu atceres un atzīmējamo dienu sarakstā saņēma Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

“Priecīgu pārsteigumu” par to paudis Artuss Kaimiņš, savā lapā Facebook publicējot fotogrāfiju, kurā redzams smaidot līdzās Valsts prezidentam Egilam Levitam, pret kura kļūšanu par Valsts prezidentu balsoja savas politiķa karjeras sākumā (skatīt video zemāk):

Valsts prezidenta medaļu pēc savas iniciatīvas piešķir un pasniedz Valsts prezidents fiziskai personai, lai izteiktu atzinību par veikumu Latvijas valsts vai sabiedrības labā vai kā personīgu piemiņas velti atsevišķos fiziskai personai vai Latvijas valstij nozīmīgos notikumos.

Vēl bez iepriekš nosauktajiem politiķiem 2022.gadā Levits Valsts prezidenta medaļu pasniedzis – 28. janvārī režisoram Reinim Suhanovam un 19. janvārī Dainim Dukuram par mūža darbu Latvijas ziemas sporta labā.

2021. gadā:

10. septembrī par godu panākumiem Tokijas paraolimpiskajās spēlēs Rihardam Snikum, Diānai Dadzītei un Aigaram Apinim;

25. augustā par godu panākumiem Tokijas olimpiskajās spēlēs 3×3 basketbolistiem Agnim Čavaram, Naurim Miezim, Kārlim Lasmanim un Edgaram Krūmiņam, kā arī svarcēlājam Artūram Plēsniekam

15. augustā Viņa Ekselencei bīskapam Jānim Bulim par svētīgo veikumu Liepājas bīskapa un Rēzeknes–Aglonas bīskapa amatā

17. maijā Frankfurtes grāmatu tirgus (“Frankfurter Buchmess GmbH”) direktoram Jirgenam Bosam (Jürgen Boss) un grāfam Lambsdorfam, pirmajam Vācijas vēstniekam atjaunotajā neatkarīgajā Latvijas Republikā par nozīmīgo ieguldījumu starpvalstu sadarbības veicināšanā;

2020. gadā :

14. novembrī Viņa Eminencei Romas katoļu baznīcas kardinālam Jānim Pujatam par viņa ieguldījumu draudzīga dialoga un ciešas sadarbības veicināšanā starp Latvijas valsti un Romas katoļu baznīcu, kā arī pašaizliedzīgo kalpošanu Latvijas cilvēkiem un visai Latvijas sabiedrībai

26. augustā Rīgas arhibīskapam metropolītam Zbigņevam Stankevičam kalpošanas desmitgades jubilejā

28. jūlijā Latvijas brīvības cīnītājai Lidijai Lasmanei par godu viņas 95. dzimšanas dienai

27. maijā mākslas vēsturniekam un gleznotājam Imantam Lancmanim par mūža ieguldījumu Rundāles pils attīstībā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


38
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Breloks
Breloks

un atkal nekas A. Ērglim – ta centās visās iespējamās komisijas, komitejās un padomēs pabūt kur pietiekoši maksā, grožas kā negudrs pašiedvesmas darbaudzinātājs dīkdieņiem un ne grama no tā medāļa Skarbi. Kaut bikšu lentas ordenīti varēja

Ku-kū
Ku-kū

, Kāpēc tikai šiem?Vai tad Pauļuts nav šo bļembu pelnījis,tā mūs visus centās nopotēt,klavieres arī spēlēja.Bet par Pūces kungu nu gan ,mahinācijas ar auto novietošanu tiek apbalvots.Bordāns laikam par to ofisu Maskavā.Jā , jocīgi mums tie lēmēji par apbalvojumiem.Kāpēc nav uzņēmēju, piemēram Bite,viņs ir vairāk pelnījis kā tie pļāpātāji no Saeimas.

LR Satversme
LR Satversme

37 pants- Par Valsts Prezidentu nevar ievēlēt pilsoni ar dubultpilsonību .

melits
melits

Satversme ir morāli novecojusi. Tā ir jāmaina

Jautājums
Jautājums

Ko par 37 Satversmes panta pārkāpumu saka SATVERSMES TIESA ?

antilatvietis levitkucins
antilatvietis levitkucins

81.pants. Pret Latvijas Republiku vērsts aicinājums. Par publisku aicinājumu vērsties pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Latvijas Republikas Satversmē neparedzētā veidā vai par šādu aicinājumu saturoša materiāla izplatīšanu — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Es šodien aicināju Saeimas deputātus vērsties pret Latvijas Republikas Satversmi. Bet visiem pofig, he he. Atņemsim suverēno (augstāko) varu tautai un padarīsim valsts iekārtu par oligarhiju. Tāds ir uzdevums 14. Saeimai. Kas to paveiks un klusībā atbalstīs (drošības… lasīt vēl »

kalašnikovs
kalašnikovs

И на груди его могучей одна медаль висела кучей!

padomiešiem nepatīk Levits
padomiešiem nepatīk Levits

Šeit visi “komentāri” is skaudības izverdumi par to, ka Latvijai ir labs Prezidents kamēr Krievijai ir sūda gabals par diktatoru.

nadježda krupskaja
nadježda krupskaja

Vai tad čekas komisārs jonass un staļina pavārs spiridons nebij no vienas kloākas?

Ušakovs
Ušakovs

Ak, tu arī par kloākām, bračka?

Izstrādājums
Izstrādājums

Kas tas par prezidentu? Piekritīšu tiem kas saka ka prezidenta izstrādājums. Pēdējais normālais prezidents bija Zatlers, kurš uzdrošinājās atlaist Saeimu. Kopš tā laika neviena valdība vairs nav izvirzījusi tādu prezidentu, kurš pats spējīgs pieņemt kaut kādu lēmumu, ir tikai tādi prezidenti, kuri dara to ko viņiem liek. Salīdzini pēdējos Latvijas prezidentus ar Krievijas prezidentu – tātad valdības ieceltos, vai tautas ievēlētu. Tā kā Krievijas prezidents te tik ļoti nepatīk, tas nozīmē, ka priekš Krievijas, savas valsts, kuru viņš pārstāv, viņš ir ļoti labs prezidents, tāpēc viņam arī tāda popularitāte. Tieši to nevar teikt par mūsējiem prezidentiem. Pie mums Zatlers bija… lasīt vēl »

metālisti
metālisti

iztrūkst vēl dikai medaļas paša savāktam harēmam uz atvadām

dikam
dikam

Tu izklausies pēc skauģu kukuļa.

Ilgvars
Ilgvars

Kāda medaļa?! Pioneru vai komjauniešu nozīmīte!!! Ļeņins mums katram ir sirdī ::::—-))))

Māmulīte
Māmulīte

Jūdas graši

Antonio
Antonio

Kāpēc Kaimiņš nav nosvīdis?

Pagaidi
Pagaidi

Elerte vēl nav ielējusi Stoļičnoje !

Niknais
Niknais

Izskatās ka JL nepatīk paša potenciālā apbalvošana.

debīlais bondars
debīlais bondars

A kapēc man nau?

varavīksne
varavīksne

Tāpēc, ka tu esi pasīvais. Levits medaļiņas dod aktīvajiem

Rinka
Rinka

Tā izskatās ka viens ministrs, kurš rej uz abām kaimiņvalstīm arī grib iespraust medaļu

Sandis
Sandis

protams , ka par Baltkrievijas Valsts karoga noplēšanu puņķmedālis pienākās !

Nāve 4
Nāve 4

Laimiņš jau tirgoja prezidenta Melita pasniegto medaļu, lai saņemtu kādus grašus kārtējai devai. “Skopulis!”, nodomāja Laimiņš, “varēja piešķirt I pakapes pieczvaigžņu ordeni. To būtu pārdevis dārgāk.”

Andris
Andris

To suvenīra bleķīti taču tirgo Origo tunelī , Sarmīte atnesusi !

Jautājums
Jautājums

Kāda var būt vērtība Lietuvā stancētam bļendukam?

Dievs nesvētī Latviju
Dievs nesvētī Latviju

Cik Latvija var vēl zemu krist?

Laine
Laine

Ar šiem kumēdiņiem (nelikumībām) viņš pieliek treknu punktu savai prezidentēšanai Latvijā !

kaka
kaka

Kad Zuzāns un Suharenko pasniegs savas balvas Attīstībai/par ? Vai jau pasniedza?

Nav pat smeiklīgi vairs
Nav pat smeiklīgi vairs

Kāds ir sapīpējies. Nav zināms kurš. Vēl tikai dubultmedaļu vajadzētu Petravičai un Šuplinskai, un kādu ordenīti ari. Kādu cīnītāja krustu vajadzēja tad arī Lato Lapsam. Te spējas atpazīt izcilības un aicināt līdzcilvēkus sekot tiem te prezidentam ir nepārspējamas. Vienkārši nepārspējamas….

Rudolf Meroni
Rudolf Meroni

These people worked very hard. They deserve a medal.

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Kas tā par Egīla Levita medaļu! Kurš likums paredz tiesību amatpersonām noteikt, izveidot medaļas un šīs medaļas amatpersonas vārdā kādam pasniegt? Tās medaļas ir izgatavotas par Levita naudu? Kas vispār šitas ir, ja saskaņā ar LR Satversmi – valsts amatpersonas drīkst darīt tik to, ko tām atļauj likums?

vecā vīzda freiberga
vecā vīzda freiberga

Labi ir, ka ir tāda medaļa. Lai cilvēki zin, kuri ir nodevēji.

G. Akmeņkalns
G. Akmeņkalns

Jā, trako mājā bez pārmaiņām! Var tikai pabrīnīties – kā to visu var dabūt gatavu? Var jau spļaut sabiedrībai acīs, bet…. Te vispār darbs ir KNAB!

ordeņu dalītāja ēlerte
ordeņu dalītāja ēlerte

Gan jau straume arī par ačurāto aisbergu saņems ordeni no čekas smerdeļa

Jānis
Jānis

Tas tik var notikt Latvijā. Cilvēkam kam ierosināta krimināllieta valsts prezidents pasniedz ordeni. Tādu valdību debīlu otru pasaulē neatrast.

Haris
Haris

Pārsmieties ; par abiem !

apjātā nācija
apjātā nācija

Pretīgi. Tie četri saņemtu medaļas arī no Putina un bučotu viņam roku.

Merķelis
Merķelis

Putins diez vai dotu tiem medaļas. Medaļa tomēr ja nopelna, bet roku gan bučotu