Levita inaugurācijas ceremonija – vecpuišu un vecmeitu ballīte?

Egils Levits

Gatavojoties jaunievēlētā Valsts prezidenta Egila Levita inaugurācijas sarīkojumam, Prezidenta kanceleja pagājušajā nedēļā Latvijas elites pārstāvjiem izsūtījusi ielūgumus. Taču saņēmēji ir neizpratnē – ielūgums adresēts vienai personai, tātad – bez dzīvesbiedra.

Ielūgumu saņēmis arī komponists Zigmars Liepiņš, taču savu klātbūtni ir atteicis, jo ir neizpratnē par to, ka ielūgts viens, proti, bez sievas.

Sašutumu par šādu Levita komandas “gājienu” Liepiņš paudis sociālajā tīklā “Facebook”. Viņš arīdzan noskaidrojis, ka Levita inaugurācijā arī citas personas ielūgumus saņēmušas tikai vienam cilvēkam, nevis pārim – kungam un kundzei, kā tas lielākoties bijis līdz šim prezidentu inaugurācijās.

Liepiņš raksta (saglabāts oriģinālais stils): “Pagājušajā nedēļā saņēmu uzaicinājumu uz sarīkojumu par godu Egila Levita inaugurācijai. Liels bija man izbrīns, ka tas sūtīts vienai personai – man! Un tā nav bijis nekad. Neesmu protokola speciālists, nepārzinu etiķetes smalkumus, bet to, ka tas ir nepieklājīgi, to zinu gan. Piezvanīju uz prezidenta kanceleju un jautāju, kāpēc tā. Atbildēja: lai varētu uzaicināt vairāk viesu! Nodomāju, ka varēja tad aicināt visu tautu uz Daugavmalu. Tas jau būtu tautas prezidenta cienīgi. Tā nu atteicu. Vēlāk izrādījās, ka vairāki mani paziņas saņēmuši tādus pašus ielūgumus vienai personai. Nu, ko? Izskatās tā, ka Vējonis sāka savu prezidentūru ar nevainīgo – vispirms jāierauj, Levits ar vecpuišu/vecmeitu (arī man zināmas sievietes aicinātas norādītā dreskodā (!) vienas bez pavadoņa) ballīti. Ceru, ka prese pasekos līdz un būs kādas fotogrāfijas, jo interesē – CIK VĪRI NODOS SAVAS SIEVAS UN IES VIENI, KĀ ARĪ CIK SIEVAS NODOS SAVUS VĪRUS UN IES VIENAS?!!”

Pagājušajā nedēļā saņēmu uzaicinājumu uz sarīkojumu par godu Egila Levita inaugurācijai. Liels bija man izbrīns, ka tas…

Gepostet von Zigmars Liepiņš am Sonntag, 30. Juni 2019

Liepiņa ieraksts īsā laikā radījis rezonansi sabiedrībā. Komentāros pie ieraksta norādīts, ka arī uz Valda Zatlera inaugurāciju izsūtīti ielūgumi vienai personai un ka protokols šādi pārkāpts neesot.

Levita padomniece skaidro, kāpēc šāds ielūgums

Jaunievēlētajam valsts prezidentam Egilam Levitam šī gada 8.jūlijā paredzēts inaugurācijaspasākums, kas norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās, apstiprināja prezidenta padomniece Aiva Rozenberga.

Viņa norādīja, ka izvēlētā vieta ir dziļi simboliska un nav izvēlētā nejauši. Tāpat Rozenberga pauda pateicību LNB un tās vadītājam Andrim Vilkam par iesaistīšanos organizatoriskajos darbos. Rozenberga skaidroja, ka par pasākuma norises dienu izvēlēta pirmdiena un tādējādi netiks kavēts lasītavu darbs, jo ierasti pirmdienās bibliotēkas lasītavas ir slēgtas.

Rozenberga arī norādīja, ka, diemžēl, uz pasākumu nevar tikt uzaicināts plašāks apmeklētāju loks, bet tiek izmantotas maksimālās iespējas, ko sniedz LNB. Viņa piebilda, ka katrai personai izsūtīts ielūgums, kas domāts vienai personai, un organizatori cenšas apgūt plašāko sadarbības partneru loku.

Saeima 29.maijā Levitu ievēlēja Valsts prezidenta amatā. Par Levitu nobalsoja 61 deputāts.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Reinbergs
Reinbergs

Nu ko lai saka – Levita kungs iebraucis auzās. Nekad- nekur pasaulē tādu necieņu neviens nav atļāvies. Kas ir viņa padomnieks?

Lamata
Lamata

Vai tikai ne LC A.Teikmanis, kura vadītā RD likvidēja 128 bērnu dārzus Rīgā ? Par to viņš ar LC partijas kolēģi E.Levitu nopelnīja labi apmaksātu darbu tālāk no Latvijas. Teikmanis par sūtni ASV, Levits ES tiesā. Tagad arī Teikmani VP uzaicinājis savā komandā.

ValstsGreiba
ValstsGreiba

Tas nav jauks koncerts brīvdabā, vai mājas viesības. Tas ir formāls pasākums, kur aicina nevis “labu cilvēku”, bet konkrētu amatu / pozīciju pārstāvjus..
Visu Levita kanceleja dara adekvāti.

es- par
es- par

Ļoti pareizi. Tā ir ceremonija, nevis balle.

Stienis
Stienis

Tev, acīmredzot, nav sievas (vai vīra).

es-par
es-par

Stieņuk – paskaties citos portālos, tur cilvēki vēl asāk izteikušies. Sieva vai vīrs nav Siāmas dvīnis, nedz arī amatpersonas neatņemama sastāvdaļa…