Latvijas ebreju kopiena: Gobzema aicinājums nevakcinētajiem nēsāt pie apģērba dzeltenu zvaigzni ir “absolūti amorāls un dziļi aizskarošs”

Aldis Gobzems
Foto: Facebook

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes priekšsēdētājs Arkādijs Suharenko paudis sašutumu par Saeimas deputāta Alda Gobzema rīcību, kurš 25. jūnijā savā “Facebook” lapā publicēja aicinājumu pret Covid-19 nevakcinētajiem pie apģērba nēsāt dzeltenu zvaigzni.

Latvijas ebreju kopiena paudusi dziļu sašutumu par deputāta rīcību.

“Pēdējās dienās sociālajos tīklos parādījās Saeimas deputāta Alda Gobzema aicinājums cilvēkiem, kas nevēlas vakcinēties pret Covid-19, pielikt pie krūtīm dzeltenu sešstaru zvaigzni, šādi norādot, ka viņi ar valsts ievestiem regulējumiem ir nostādīti tādā pašā situācijā kā ebreji nacistu kundzības apstākļos – stigmatizēti un izstumti no sabiedrības. Pie paziņojuma Gobzems pielika klāt savu fotogrāfiju ar dzeltenu zvaigzni pie apģērba,” rakstīts paziņojuma ievadā.

AICINĀJUMS sabiedrībai ieklausīties, izlasīt, pievienoties! Es neesmu vakcinēts pret bīstamo, tāpēc pieliku dzelteno…

Posted by Aldis Gobzems on Piektdiena, 2021. gada 25. jūnijs

Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padome uzskata deputāta Gobzema un viņa atbalstītāju rīcību par “absolūti amorālu un dziļi aizskarošu gan nacistu terora upuriem, gan viņu tuviniekiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem, kas mēģina saglabāt piemiņu par Holokausta traģēdiju”,

it īpaši ņemot vērā, ka šie uzsaukumi izskan Holokausta sākuma Latvijā 80. gadskārtā.

“Ebreju stigmatizācija ar dzeltenām vai citu krāsu zīmēm norādīja uz nolemtību nāvei, tā bija daļa no nacistu īstenotās rasu politikas, kuras galamērķis bija ebreju pilnīgā iznīcināšana.

Šobrīd Latvijā pastāvošie ierobežojumi attiecas uz izklaides vietu apmeklējumiem, bet nekādā veidā neietekmē cilvēku sociālo statusu un noteikti nenozīmē kāda sabiedrības locekļa nolemtību apcietināšanai un noslepkavošanai,” teikts kopienas paziņojumā.

“Katram cilvēkam ir tiesības uz savu viedokli attiecībā uz pandēmiju un vakcināciju. Tomēr aicinām neizmantot neētiskus, aplamus un bezgaumīgus paņēmienus, lai šķeltu sabiedrību, nicinot 20. gadsimtā traģēdijās bojāgājušo Latvijas pilsoņu piemiņu,” teikts paziņojumā.

Latvijas ebreju kopiena sašutusi par deputāta Gobzema rīcību Pēdējās dienās sociālajos tīklos parādījās Saeimas…

Posted by Еврейская община Латвии on Sestdiena, 2021. gada 26. jūnijs

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
prokurors Vioriks
prokurors Vioriks

Arkaška kaukāds. A manējais te iedomājās vai tie aldi veikali kaukādam aldim pieder

par to pašu
par to pašu

Notiekošais nav nekas cits kā genocīds. Ja kāds no kopienas to nesaprot, ir angažēts vai piedalās procesā, tad šādam viedoklim tam ir tikpat daudz informatīvas vērtības kā ikdienas melu kastei. Ja tādu tiražējam, tātad piedalamies noziegumā.

Rasa
Rasa

Var tikai apbrīnot A. Suharenko kunga toleranci.

Talsinieks
Talsinieks

Lai vakcinētie tādu apzīmējumu nēsā, jo “covid” , kā tāds pēc būtības bija dziļi aizskaroš un absolūti amorāls pasākums. Kāpēc dzeltenu zvaigzni? Lai nēsā baltu, sarkanu, zilu, rozā, krāsainu, pēc izvēles kā demokrātijās pieņemts. Dzeltenā zvaigzne ir ķīniešu un Eiropas simbols ar semītiem nekāda saistība. Semītiem ir Dāvida zvaigzne. Demokrātija vai totalitārisms? Rebilitēt “Nirnbergas tiesas procesā” notiesātos, 1946g.