“Latvijas attīstībai” jauns izskats un programma

Foto: "Latvijas attīstībai"

Politiskā partija “Latvijas attīstībai” (LA) sestdien, 16. decembrī, ikgadējā ziemas kongresā, gatavojoties nākamajam vēlēšanu ciklam, apstiprināja jaunu programmu un jaunu vizuālo identitāti. Tāpat tapa zināmi partijas līderi nākamgad gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

14. Saeimas vēlēšanās LA apvienībā ar partijām “Kustība “Par!”” un “Izaugsme”, startējot apvienībā “Attīstībai/Par!” palika zem 5% barjeras. Pēc neveiksmes apvienībā ietilpstošās partijas nolēma iet katra savu ceļu.

Pēc šīs neveiksmes LA arī ķērusies pie iekšējām pārmaiņām – izstrādāta jauna vizuālā identitāte, kā arī partijas programma, kas sestdien kongresā tika apstiprināta. 

Jaunajā programmā LA izcēlusi četrus Latvijas izaicinājumus, kas esot “kritiski Latvijas attīstībai”. Pirmkārt, tautsaimniecības strukturālās transformācijas izaicinājums. Otrkārt, līdzsvarota reģionālā attīstība un reģionu patstāvība. Treškārt, demogrāfijas izaicinājums. Ceturtkārt, Eiropas “Zaļā kursa” ieviešana Latvijas apstākļiem atbilstoši un izdevīgi, norādīts partijas paziņojumā medijiem.

Tāpat partija akcentējusi Latvijas drošības izaicinājumus. “Liela un agresīva kaimiņa, turklāt ar milzīgu militāro kapacitāti esamība nozīmē, ka investīcijas ārējā drošībā ir priekšnoteikums mūsu ekonomikas attīstībai. Potenciālajiem investoriem jābūt pārliecībai, ka mūsu pašu un sabiedroto aizsardzības spējas ir pietiekamas,” teikts LA paziņojumā.

LA valdes loceklis un jaunās programmas vadošais autors Vjačeslavs Dombrovskis to raksturoja kā piedāvājumu, kas “risina mūsu trūkumus iepretim kaimiņvalstīm un piedāvā enerģisku izaugsmes ceļu”.

Dombrovskis pauda: “Mums ir ticība, ka Latvijā var labāk. Mums ir stratēģija, kā astoņu gadu laikā kļūt par Baltijas attīstības līderi. Mums ir kompetence to panākt”.

Partijas vīzija ir Latvija kā viena no pasaules dinamiskākajām un attīstītākajām valstīm, kā straujas attīstības veiksmes stāsts līdzās Īrijai, Somijai, Singapūrai, Dienvidkorejai. 

“Mūsu stratēģiskais mērķis ir panākt Latvijas ekonomikas izrāvienu, astoņu gadu laikā kļūstot par Baltijas attīstības līderi un turpinot integrēties Eiropas Savienībā un Rietumu pasaulē.

Šodien pieņemtā pārmaiņu programma ir mūsu stratēģija Latvijas ekonomikas izaugsmei. Ekonomiskā brīvība, kompetence un vīzija ir šīs ambiciozās stratēģijas vadošas vērtības,” teikts LA paziņojumā.

Partija uzskata, ka tās mērķa sasniegšana “prasīs ikgadēju iekšzemes kopprodukta reālu izaugsmes tempu vismaz 5% apmērā, kas gandrīz divas reizes pārsniedz pēdējās desmitgades vidējo attīstības tempu”.

LA līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks pauda: “Mūsu mērķis ir ievērojami paātrināt Latvijas ekonomisko izaugsmi. Mums ir 4 bloku programma, kur aplūkojam tautsaimniecības strukturālās pārmaiņas, reģionu attīstību, zaļo kursu, demogrāfijas un migrācijas politiku. Piedāvājam ļoti precīzus un konkrētus redzējumus šajos jautājumos. Ambiciozu reformu programmu.”

LA arī faktiski atteikusies no līdzšinējās sadarbības ar “Kustību “Par!”” un “Izaugsmi”.

LA līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce norādīja: “Mūsu partija ir mainījusies. Mēs esam beiguši flirtēt ar kreisām idejām. Mēs esam beiguši flirtēt ar kreisiem partneriem. Un esam atgriezušies jaunā pakāpē pie klasiska liberālisma vērtībām.”

Formāli apvienība vēl pastāv, bet tas galvenokārt tādēļ, lai saņemtu valsts finansējumu – aptuveni 290 000 eiro gadā, ko bijušie partneri pēc tam sadala savā starpā.

Partiju apvienība “Attīstībai/Par!” nomainīja nosaukumu  uz “PLI”.

Nākamgad gaidāmajās EP vēlēšanās LA startēs atsevišķi.

LA saraksta līderi EP vēlēšanās būs eiroparlamentārietis Ivars Ijabs, bijušais aizsardzības ministrs Pabriks un bijušais Saeimas deputāts Dombrovskis.

Interesanti, ka pēc “Attīstībai/Par!” zaudējuma 14. Saeimas vēlēšanās Pabriks paziņoja, ka viņa aktīvais posms vadošos amatos Latvijas politikā ir beidzies.

LA dibināta 2013. gada 15. decembrī, tādēļ kongress šodien tika noslēgts uz svinīgas nots – ar kūku, atzīmējot partijas 10. dzimšanas dienu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kurzemnieks
Kurzemnieks

Ka tik tikt pie siles!😂😡

zaķis
zaķis

Var jau zaķa spiru ietīt trifeles papīrītī… tāpēc jau spira par trifeli nekļūs

Peteris
Peteris

Pabriks ir Eiropas žīds, evrejs? Par Ījabu viss skaidrs.

Sola to pašu veco
Sola to pašu veco

Principā viņi sola to pašu ko jau 30 gadus visi pārējie populisti. Tautsaimniecības attīstību pilnīgi visi sola jau no 90to sākuma. Par demogrāfiju arī visi populisti runā, jau no maniem pamatskolas laikiem, bet neviens neko nedara, bankas tā arī izlobēja ka pat nolikto atslēgu principu nepieņēma. Zaļais kurss tā ir afēra, jau vairāk kā 100 gadus veca. Jau Titānika laikos biedēja ar klimata pārmaiņām. 70tajos draudēja ar globālo sasalšanu. 90tajos ar ozona caurumu. Tagad ar sasilšanu. Galvenais ar kaut ko biedēt, tā lai afēra strādā. Un ar agresīvo Krieviju arī jau 30 gadus biedē visi kam nav slinkums, bet paši… lasīt vēl »

Reforms vaig
Reforms vaig

So what? Solīja tīģera lēcienu, sanāca ziloņa pirdiens. Bet tas tomēr ZILOŅA pirdiens, nevis šāds tāds. Tāda ir tā viņu slimīgā loģika.

Lieldienas nāk
Lieldienas nāk

Tie paši vēži citā kulītē… tālāk jau viss atkarīgs no nosliecēm un interesēm

mjā
mjā

nopietns konkurents progresīvajiem

Ome
Ome

Vai bijušais veselības ministrs Pavļuts vēl
nav atstājis savas partijas rindas?

hmm
hmm

Re kā blēži atkal lien pie siles. Plešiņš jau ticis labā robā, to vairs neredz.

Joske
Joske

Kur jūs bijāt, kad Šļuplinska izčakarēja Latvijas izglītību un Bordeklis sajājanekustāmo īpašumu kadastrālo vērtēšanu? Varējāt tak valdībā protestēt, bet nē, izlikāties par beigtiem.

Ainars
Ainars

Ejiet labāk pensijā un metat mieru politikai…..