Latkovskis: Nacionālās drošības padomē par būvnieku karteli nav runāts

Ainars Latkovskis

Lai gan bijušais premjers Māris Kučinskis (ZZS) apgalvo, ka par būvnieku karteļa lietu drošības dienesti ziņojuši jau 2017. gadā, Nacionālās drošības padomē šis jautājums nav apspriests.

To diskusijā LTV raidījumā “Tieša runa” atklāja Saeimas deputāts Ainars Latkovskis (“Jaunā Vienotība”).

“Kad es caur masu medijiem iepazinos ar informāciju, ko bija paudis iepriekšējais premjers Kučinska kungs, ka viņš par to zināja, man tas izraisīja nelielu šoku,” sacīja Latkovskis.

Latkovskis gan iepriekšējā, gan esošajā Saeimas sasaukumā vada Aizsardzības un iekšlietu komisiju. Līdz ar to viņš ir arī Valsts prezidenta vadītās Nacionālās drošības padomes loceklis.

“Varu droši pateikt, ka četru gadu laikā tas netika apspriests. Līdz ar to kāds ir saņēmis informāciju, tālāk šī informācija netika nodota,” sacīja deputāts.

Savukārt Saeimas deputāts, bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”) atzina, ka informācija par iespējamo būvnieku karteli nepārsteidza, jo par to esot bijušas runas. Viņš arī sacīja, ka tas nevarēja notikt bez augstu amatpersonu līdzdalības.

Būvnieku karteļa lietā, pie kuras strādā gan KNAB, gan Konkurences padome, ir aizdomas par kukuļošanu lielā apmērā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu un arī aizliegtu karteļa vienošanos, kurā trīs gadu garumā saskaņotas cenas un savstarpēji dalīti iepirkumi. Aizdomas par neatļautu vienošanos starp būvniekiem aptuveni 100 objektos.

Shēmā iesaistīti vismaz desmit lielākie būvuzņēmumi. Lietā divas personas īslaicīgi aizturētas un līdz šim kopumā sešām personām dotas tiesības uz aizstāvību, tostarp pieci būvnieki un viens politiķis.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar