Petraviča: Lielajām pensijām varētu palielināt nodokli no 20% uz 50%

Ramona Petraviča

Esam apskatījuši dažādus variantus, tai skaitā, ka pensijas varētu aprēķināt, piemēram, katru darba stāža gadu novērtējot ar 8 eiro, līdz ar to katru gadu tam būtu nepieciešami 200 miljoni eiro. Bet tad piecu gadu laikā mēs iztērētu visu sociālo budžetu un pensijas vispār nevarētu izmaksāt. Uz to ir jāskatās atbildīgi.

Tā RīgaTV 24 raidījumā “Kārtības Rullis”, komentējot iespējas palielināt pensijas, sacīja Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Ministre piekrīt, ka pensijas Latvijā ir ļoti zemas un liela daļa cilvēku ar pensijām nevar izdzīvot, ir pusmiljons cilvēku, kas dzīvo uz nabadzības robežas vai pat zem tās.

“Mēs esam sociāli atbildīga valsts un pensijas tiek aprēķinātas no katra cilvēka uzkrājuma. Un arī nākotnes pensionāri, kas šodien saņem algas, uzkrāj savai nākotnes pensijai. Viņi uzkrāj savu kapitālu,” skaidro Petraviča.

Labklājības ministre uzsvēra, ka pensija nav nekāda dāvana, tas ir katra paša veidots uzkrājums.

Viņa arī atgādina, ka ir cilvēki, kas strādājuši padomju laikos, līdz ar to pensiju kapitāls nav tāds, kādam tam jābūt mūsdienu izpratnē. Un tādēļ šīs pensijas ir ļoti niecīgas.

“Tādēļ es cenšos palielināt kaut vai nedaudz tās minimālās pensijas. Ir cilvēki, kas mēnesī saņem 63 eiro pensiju un tas nav normāli.

Mēs esam skatījuši arī jautājumu, ka

varbūt tām lielajām pensijām nodoklis varētu būt nevis 20%, bet gan 50%,

jo mums ir, kas saņem arī pensijās daudzus tūkstošus, bet maksā nodokli tikpat, cik tas, kurš saņem 300 eiro,” plānus, kā mainīt pensiju sistēmu, atklāja Petraviča.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā pieminēto politiķu datus – izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
bargais
bargais

Lielajām algām jāpiemēro 80% nodoklis!

vilks ievilka pa degunu
vilks ievilka pa degunu

nodokļu maksātāju naudu piesķir Liepājas kurtuvei nevis glābšanai bet shēmošanai iemaksājot maksājumos valsts naudu vecuma pensijai

Stienis
Stienis

Domāju, ka jābūt pensiju griestiem. Ja kāds savā darba dzīvē ir daudz pelnījis (un visu cieņu – maksājis lielus nodokļus), tad tādam būtu jāparūpējas par sevi, veidojot pašam savus uzkrājumus. Valstij ir jāpalīdz tiem, kas grūtībās, nevis visiem pēc kārtas.