Kurš uzmeta Pabriku?

Jurģis Liepnieks

Aizsardzības ministrs Pabriks bija tas, kurš pirmais nāca klajā ar šausminošo atklājumu – lūk, izrādās – Latvijas skolnieki tiek gatavoti sazin kam militarizētās nometnēs Krievijā. Briesmas un šausmas, nacionālās drošības apdraudējums. Un tas turklāt noticis ar Rīgas domes (saprotam – Saskaņas centra) atbalstu. Viss skaidrs, “Maskavas roka”, valsts briesmās utt.

Šo ziņu kāri uzķēra visi nacionālisti un tamlīdzīgie. Kā tam Saskaņas centram nav kauna, pavisam jau aptrakuši! Citreiz tas droši vien tā arī būtu palicis, bet priekšvēlēšanu gaisotnē Saskaņas centrs saņēmās un noskaidroja, kā tad viss bijis īstenībā. Patiesībā ar Saskaņas centru, protams, tam vispār nav nekāda sakara, patiesībā izrādās, ka pats Pabriks, to pat nenojaušot, ir atbalstījis šo draudu valsts drošībai.

Skolnieki uz nometni braukuši ar no Zaltera reformu partijas ievēlētā Saeimas deputāta Rusiņa pavadvēstulēm un Aizsardzības ministrijas struktūras izsniegtās formās.

Tam nākot klajā, Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra vadītājs Druvis Kleins iesniedzis Pabrikam atlūgumu, jo viņš tādējādi nejauši ir radījis ministram neveiklu situāciju. Tiešām, visu cieņu Kleina kungam, par kura nodomu tīrību nav pamata šaubīties.

Taču vai tiešām viņš ir vainīgs šajā jezgā? Nē, protams.

Kā vispār Pabriks uzzināja par tādu nometni Krievijā, par Latvijas skolniekiem tajā un Live Riga it kā sniegto atbalstu? Tas taču nenotika, nejauši klīstot internetā. To viņam ziņojuma veidā nolika uz galda kāda no Latvijas drošības iestādēm. Vai nu SAB, vai DP vai pašam Pabrikam pakļautais Aizsardzības ministrijas Militārās izlūkošanas un drošības dienests.

Kāds pamuļķis, kas šajās iestādēs mudž, bija ministram uzrakstījis – tā un tā, pildot savus pienākumus un pētot apdraudējumus nacionālās drošības interesēm, esam atklājuši, ka grupa Latvijas skolnieku piedalās utt. utt.

Šo ziņojumu, kurš ir bijis, kā redzam, kliedzoši nepilnīgs, faktiski ministru maldinošs, ir parakstījis kāds augsts drošības iestādes vadītājs. Tieši viņš, savas nekompetences un stulbuma dēļ, ir uzmetis ministru, kurš uzskatīja iesniegto informāciju par nopietnu un attiecīgi publiski uz to reaģēja.

Tagad par to cieš nabaga Rekrutēšanas un jaunsardzes centra vadītājs.

Lieliski. Tas lai Latvijas armijā visiem būtu skaidrs. Vienmēr vainīgi būs tie, kuri nav ne pie kā vainīgi, jo priekšnieki ir priekšnieki. Tie nekad ne pie kā nav vainīgi.

 

Autors: Jurģis Liepnieks

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar