Kurš finansē Kaimiņa partiju?

kurš finansē

Kā zināms, 3.maijā nodibināta pie frakcijām nepiederošā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partija “KPV”. Runājot par šo jauno politisko spēku, tautā vienaldzīgo nav – daudzi smīkņā ūsās, klausīdamies emocionālā politiķa kaismīgās runas, citi sajūsmā sit plaukstas – sak’, beidzot kāds valdības mājā pauž arī vienkāršo ļaužu viedokli. Taču gan pēlēju, gan slavētāju rindās dzird čukstus – vai kāds zina, kurš finansē Kaimiņa partiju?

Vaicāts par Artusa Kaimiņa jaunizveidotās partijas spēka un ietekmes potenciālu, Ventspils mērs Aivars Lembergs savā iknedēļas preses konferencē norādīja nepārprotami: “Droši vien būtu pareizi viņu saukt par ‘rējēju’ partiju. Tā man liekas, tas būtu tāds pareizs [apzīmējums]. Jeb “Suņu būdas” partija.”

“Kurš ir tas ‘rējējs’ un kas ar to “Suņu būdu” ņemas, tas ir zināms, bet vienmēr ir svarīgi, kas ir saimnieks gan krancim, gan būdai. Tas ir tas galvenais jautājums, jo vienmēr tur ir redzama tā sāls [..]. Un par šo tēmu “Suņu būdas” iemītnieki kaut kā nerunā, izvairās,” komentēja politiķis.

““Suņu būdu” uztur un rējējiem pasniedz kaulu – ar gaļu, jāsaka gan – neviens cits kā starptautiskais blēdis, visiem zināmu personāžu nosaukumu – Ostaps Benders no Ventspils, kurš ir Latvijas Ģenerālprokuratūras uzticamības persona. Viņš ir atvēlējis no viņa kontrolētajām kompānijām, pēc manām ziņām, ap 2 miljoniem eiro, lai būtiski ietekmētu vēlēšanu rezultātus, un šis “Suņu būdas” projekts no ‘rējēju’ partijas ir viens no elementiem [..] lielajā priekšvēlēšanu kampaņā, kura jau ir sākusies,” turpināja Lembergs.

“Aktivitātes pret valsts Ventspils mūzikas skolu arī no turienes tiek finansētas. Tā kā tā nauda ir Ventspils nauda. Tad diezgan saprotami, kādi ir mērķi. Un jāsaka, ka finansēšanas avots ir tas pats, kas Zatlera partijai, tur lielu atšķirību nav. [..] Arī “Suņu būdas” partija tiek finansēta no tiem pašiem resursiem. Protams, kas pasūta mūziku, tie izpildītāji tā arī dzied. Tā kā tur viss ir skaidrs. Arī personāži, kuri ir sliktie, tur iepriekš – viss ir skaidrs. Numur viens ir Lembergs, protams, [..] ar visiem epitetiem, kādi līdz šim ir izdomāti un vēl kādus izdomās. Tad, protams, nākošais ir Zaļo un Zemnieku savienība, tad, protams, starp tiem ir arī vesels spārns no “Vienotības”, arī “nacionāļi” nav nekādi labie. Bet nu tur notiek tirgus [starp] politiskām partijām – došu naudu, ja darīsiet to, to, to. Pagaidām nav man precīzu ziņu, ar ko kurš ir vienojies..,” atzina Lembergs.

Lembergs arī atzīmēja, ka “šobrīd lielākais uzsvars ir uz “Vienotību” – kas kļūs par “Vienotības” vadītāju”, vēršot uzmanību, ka vakar notikušās “Vienotības” priekšsēdētāja kandidātu publiskās debates vadīja ļoti dārgs žurnālists – Domburs.

“Kā redzat, [Domburs] vadīja “Vienotības” debates, [..] apliecinot savu piederību “Jaunajam laikam” un “Vienotībai”, kas arī bija zināms, bet visu laiku tika bazūnēts, ka viņš, lūk, esot neatkarīgs, profesionālis utt. Viņš ir profesionāli pasūtāms žurnālists. Slikti ir tas, ka ne visi var pasūtīt, bet varbūt tas ir labi – uzticīgs. Uzticīgs, kārtīgs darba rūķis par labu honorāru oficiālo un, protams, neoficiālo. Vairāk es jums neko nevaru pateikt par “Suņu būdas” partiju.”

 

Un kāds ir jūsu viedoklis? Rakstiet komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Pietiek

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
hmm
hmm

Suņa murgi

Reinis
Reinis

Raksta autors ir tāds trollis kuram labi maksā Lembergs un Ko, protams, ka lielu naudu, jo šāda veida raksti tiks rakstīti regulāri un visos saitos. Trolli, apklusti, jo ne ar ko neesi labāks par ccitiem troļliem – kā gan tu zinātu troļļu virtuvi, ja pats tāds nebūtu.

Rrrrr
Rrrrr

Nu,pirmkārt jau pašai varai ir vajadzīgs,lai nekas nemainās un var turpināt iesākto grezno dzīvi.Jaunas partija uzrašanās viņiem to garantēs,jo Kaimiņa nodoms nav gāzt ne varu ne arī ko mainīt.Uztaisīs tādu šoviņu un noklusīs,kā Zatlers un Sudraba.

bubiks
bubiks

Tā jau forši pamuldēt, tikai kur fakti? Viss šitais drīzāk pēc “viena tante teica” ož.

Neesmu kaismīgs Artusa atbalstītājs, bet to ka Lembergs ar čekistu metodēm visu priekš sevis caur ofšoriem ir sakārtojis, jau katram vajadzētu saprast.

LV
LV

Vovans haljushkas atravis manskjiet taja mezaa