Kučinskis piekusis tik ļoti, ka netiksies ar ietekmīgiem ASV senatoriem

Kučinskis
Latviju reģionālās vizītes ietvaros apmeklēs ASV Kongresa delegācija senatora Džona Makeina vadībā, vēsta ziņu aģentūras.
Latvijā delegācija uzturēsies 28.-29.decembrī. Delegācijas sastāvā ir arī republikāņu senators Lindsijs Greiems un demokrātu senatore Eimija Klobušāra. Viesošanās Latvijā ir daļa no plašākas reģionālas vizītes, kuras ietvaros senatori apmeklēs arī Gruziju, Igauniju, Lietuvu, Melnkalni un Ukrainu.

Latvijā senatori tiksies ar prezidentu Raimondu Vējoni, aizsardzības ministru Raimondu Bergmani, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un Saeimas pārstāvjiem, ieskaitot spīkeri Ināru Mūrnieci.

Interesanti, ka mūsu valsts augstākā izpildvaras amatpersona – premjers Kučinskis netiksies ar delegāciju, jo viņam jāatpūšas. Premjers ir devies atvaļinājumā.

Igaunijā augstajām amatpersonām paredzēts tikties ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu un premjerministru Jiri Ratasu. Tiks apspriests reģionālās drošības jautājums un NATO plāni Igaunijā.

ASV senators Džons Makeins (John McCain) ASV Pārstāvju palātā ievēlēts 1982. gadā no Arizonas. 1986. gadā viņš tika ievēlēts ASV Senātā, kur pašlaik darbojas piekto termiņu. Senators Makeins darbojas Senāta Ārlietu, Nacionālās drošības un valsts pārvaldes, Bruņoto spēku, kā arī Amerikas indiāņu lietu komisijā. 2008. gada ASV prezidenta vēlēšanās Džons Makeins bija republikāņu partijas kandidāts.

ASV senators Lindsijs Greiems (Lindsey Graham) 1994. gadā ievēlēts ASV Pārstāvju palātā no Dienvidkarolīnas un 2002. gadā ievēlēts ASV Kongresā. Greiems ir senāta Bruņoto spēku, Budžeta plānošanas, Budžeta un Tieslietu komitejas loceklis

ASV senatore Eimija Klobušāra (Amy Klobuchar) ASV senātā ievēlēta 2007. gadā no Minesotas. Viņa darbojas Senāta Tieslietu, Noteikumu un administrācijas, Kopējā ekonomikas, Komerclietu, zinātnes un transporta, Lauksaimniecības, pārtikas un mežsaimniecības, kā arī Uzraudzības un Sadarbības komitejās. Klobušāra darbojas arī Senāta Ukrainas atbalsta grupā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Eslis
Eslis

Virziens tak abām partijām vienāds. Ko tad lieki tērēs savu dārgo laiku. Un kā ar angļu valodu. Briesmas

Tā lūk
Tā lūk

Beidzot VĪRS ar lielo burtu,kuram ir LATVJA MUGURKAULS,nelocīt to katram suzerenam.

Eseja to
Eseja to

Tāpēc ar viņiem tiekas nelojālais mēris no Rīgas

I.K.
I.K.

I.Mūrniece – viens no retajiem Latvijas politiķiem, kas godam spēj valsti pārstāvēt ārpolitiski (ja neskaita ĀM un dažus ĀKomisijas deputātus).