Krauze: Jaunās partijas atkāpušās no principiem un solījumiem vēlētājiem par labu iespējai iegūt amatus

Krauze

Jaunās politiskās partijas, iesaistoties Krišjāņa Kariņa (JV) valdības veidošanā, jau pašā sākumā ir nodevušas savus iepriekš plaši deklarētos principus un vēlētājiem dotos solījumus par “efektīvas un kompaktas” valdības nepieciešamību, uzskata Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) pirms 13.Saeimas vēlēšanām solījusi ministriju apvienošanu, proti, esošo trīspadsmit ministriju vietā izveidojot astoņas spēcīgas ministrijas. Savukārt KPV.LV līderis Artuss Kaimiņš aizstāvēja efektīvas un rīcībspējīgas valdības nepieciešamību, kas sastāvētu no sešiem ministriem un premjerministra, kā arī aicināja mainīt valsts pārvaldes modeli, izveidojot sekretariātus konkrētu uzdevumu izpildei, atgādina Krauze.

Sarunās par “Jaunās Vienotības” politiķa Kariņa valdības izveidošanu ne JKP, ne KPV.LV nav uzstājušas uz iepriekš deklarētajiem principiem par valdības locekļu un līdz ar to ministriju skaita samazināšanu. Tā vietā jaunās partijas atbalsta līdzšinējo valdības modeli ar trīspadsmit ministriem un premjerministru, uzsvēra Krauze.

“Šāda atkāpšanās no principiem par labu iespējai iegūt amatus valdībā liek ar bažām raudzīties uz to, kā partijas, kuras sludināja jaunu politiku un stingrus darbības principus, spēs izpildīt citus sabiedrībai iepriekš dotos solījumus, piemēram, tik aktuālo jautājumu par obligātās iepirkuma komponentes likvidēšanu jau no šā gada vai plāna “3×500″ realizāciju,” norāda Krauze.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: TVnet

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar