“KPV LV” Saeimas frakcija samazinājusies no 16 līdz pastāvēšanas minimālajam skaitam – 5 deputātiem

KPV LV

Partijas “KPV LV” Saeimas frakciju pametis deputāts Kaspars Ģirģens, liecina parlamentārieša iesniegums Saeimas prezidijam.

Iesniegumā Ģirģens nav skaidrojis pamatojumu šādam solim.

Līdz ar viņa izstāšanos no “KPV LV” frakcijas tajā paliek pieci Saeimas deputāti, kas ir minimālais parlamentāriešu skaits frakcijas pastāvēšanai. 

Saeimas kārtības rullis arī nosaka, ka vienā Saeimas sasaukumā deputāti no vienas frakcijas nevar iestāties citā.

Paziņojumā medijiem deputāts Kaspars Ģirģens un bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens informēja, ka nolēmuši turpināt savas politiskās gaitas, veidojot jaunu politisku partiju, un izstāties no partijas “Par cilvēcīgu Latviju”/”KPV LV”.

Kaspars Ģirģens turpmāk Saeimā darbosies kā neatkarīgs deputāts.

“Par cilvēcīgu Latviju” jeb “KPV LV” Saeimas frakcija 13. Saeimas sasaukuma laikā samazinājusies no 16 līdz pieciem deputātiem.

Jūnija sākumā partija pēc izslēgšanas no valdību veidojošo partiju koalīcijas nonāca Saeimas opozīcijā un zaudēja iekšlietu ministra un labklājības ministres amatus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ērce
ērce

Ja kāds pamet savu frakciju (kas viņu iesēdināja Saeimā), tad viņam būtu deputāta mandāts jānoliek. Vēlētāji par viņu kā individu nebalsoja. Sistēma ir jāmaina.