KPV LV pēctece PCL apvienojas ar LSDSP startam Saeimas vēlēšanās

Dinēvičs, Možvillo, Apvienība Latvijai

“Par cilvēcīgu Latviju” ir partijas “KPV LV” jaunais nosaukums. Šis politiskais spēks 2018. gada Saeimas vēlēšanās bija viens no uzvarētājiem ar 16 deputāta mandātu parlamentā. No 16 ievēlēto deputātu 13. Saeimā partijā nav atlicis neviena, vienlaikus “Par cilvēcīgu Latviju” ir pārstāvis parlamentā Māris Možvillo, kurš mandātu ieguva, no Saeimas aizejot Lindai Liepiņai.

Partijai gan pienācās milzīgs valsts finansējums – vairāk nekā 640 000 gadā – bet janvārī KNAB tā izmaksu apturēja saistībā ar atklātajiem pārkāpumiem naudas izlietojumā. Norit tiesvedība.

Reitingi partijai gauži – pēdējā aptaujā tikai 0,3%, taču plinti krūmos tā nemet un plāno startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās. Savā birojā Pļavniekos tā šodien, 29 aprīlī, paziņoja, ka tas notiks apvienībā ar citu pagalam nepopulāru, bet toties vēsturisku vārdu nesošu – Latvijas Sociāldemokrātisku strādnieku partiju.

Gan Covid-19 pandēmija, gan karš Ukrainā parādīja to, ka partijām ar vienādiem redzējumiem un mērķiem ir jāmēģina konsolidēties, lai mazinātos sabiedrības sašķeltība, partiju “Par cilvēcīgu Latviju” (PCL) un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) apvienības “Apvienība Latvijai” preses konferencē stāstīja LSDSP vadītājs Jānis Dinevičs.

Apvienību ar nosaukumu “Apvienība Latvijai” vadīs Dinevičs kopā ar pašreizējo Saeimas deputātu Māri Možvillo (PCL). Apvienību pašlaik pārstāv PCL valdes locekļi Krists Bergans-Berģis un Eduards Bergmanis, LSDSP priekšsēdētāja vietniece Margarita Krauča un LSDSP valdes loceklis Dagnis Reinsons.

Dinevičs uzsver, ka apvienība pārstāvēs sociāldemokrātiskas, konservatīvas un nacionālas vērtības. Apvienības prioritāte ir nodrošināt valsts drošību visās iespējamās jomās, kā arī īstenot ieteikumus, kurus sniedz Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija.

Savukārt Možvillo atzīmē, ka apvienība aktīvi mēģina piesaistīt vēl politiskos spēkus, kas varētu kandidēt apvienībā. Papildus viņš minēja, ka pašlaik norisinās diskusijas ar noteiktiem politiķiem par dalību apvienībā, taču šo politiķu vārdus deputāts neatklāja.

Možvillo uzsvēra, ka apvienība turpinās partiju iepriekš sākto lobēšanu par ģimeņu un senioru atbalsta mehānismiem, kā arī centīsies panākt, lai tiek nodrošināta veiksmīgāka ekosistēmu Latvijas uzņēmumiem.

Papildus par apvienības mērķi Možvillo nosauca vēlmi uzrunāt politiski neaktīvus cilvēkus, kas PCL rindās ir vairāk nekā 650 biedru, un LSDSP rindās vairāk nekā 550 biedru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rūķītis
Rūķītis

Varbūt tā ir alternatīva?

fanfara
fanfara

vēl sarkanāki, vēl pārliecinošāki…. savai īpašajai fanu grupai