KPV LV pametušie Saeimas deputāti nodibinājuši “Stabilitātes grupu”

Atis Zakatistovs

Pie frakcijām nepiederošie deputāti Atis Zakatistovs, Aivars Geidāns, Ivars Puga, Edgars Kronbergs un Janīna Kursīte šodien ir nodibinājuši “Stabilitātes grupu”, par ko Saeimas Prezidijā ir iesniegti atbilstoši dokumenti.

“Krīzes pārvarēšanas laikā, domājot par tautsaimniecības attīstības prognozējamību un par sabiedrības informētību, nav pieļaujamas vieglprātīgas darbības, kas šķeļ valdību un Saeimu,” teikts grupas paziņojumā.

“Stabilitātes grupas” deputāti uzskata, ka tālredzība un valstiska domāšana radīs priekšnoteikumus, lai izvairītos no problēmām, kas rodas no atsevišķu partiju “īstermiņa domāšanas un politiskajiem ultimātiem”.

Kā informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs, ceturtdien plkst.13 Kariņš ar Saeimas deputātu grupu “Stabilitātes grupa” noslēgs vienošanos par sadarbību un atbalstu valdībai. Deputātu grupas vārdā vienošanos parakstīs Saeimas deputāts Atis Zakatistovs.

Vienošanās paredzēs, ka Ministru prezidents un “Stabilitātes grupa” apņemas sadarboties valdības deklarācijā un valdības rīcības plānā noteikto kopīgo mērķu sasniegšanai. “Stabilitātes grupa” apņemsies atbalstīt Kariņa vadīto valdību, un tai būs tiesības piedalīties valdību veidojošo politisko pārstāvju jeb koalīcijas sanāksmēs.

Četri no grupas pieciem deputātiem 12.maijā paziņoja par aiziešanu no “KPV LV” frakcijas pēc tam, kad citi “KPV LV” kolēģi nobalsoja par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) atsaukšanu no amata.

Pēc “KPV LV” lēmuma par Vitenberga atsaukšanu Kariņš arī izdeva rīkojumu par Vitenberga demisiju no 14.maija.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Natālija
Natālija

Nesaprotu ar kādu mandātu KPV partiju atstājušie bijušie deputāti, tagad atrodas Saeimā????? Tur tagad dibina pašdarbības pulciņus un par to vēl mēs maksāsim viņiem algu. Negribiet, nevariet pildīt KPV politiskās partijas vēlētājiem dotos solījumus, tad jums jāatbrīvo vieta nākošiem biedriem vēlēšanu saraksta līstē. Kāpēc par to arī klusē Centrālā vēlēšanu komisija, notiek totāla Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošana. Un kāpēc klusē arī mūsu valstsgribis prezidents????? Vai tiešām jāgriežas Satversmes tiesā vai Eiropas tiesā???? Sliktāk nekā banānu republikās, ko gribu to daru, dibinu savu sovhozu…., paņirgājoties par vēlētāju.

....
....

Natālija – visi nosauktie klusē, jo sadarbojas. Eiropas tiesā varētu, ja kāds var sagatavot attiecīgu prasību. LR Satversmes tiesā, protams, nav jēgas.

balss no pagātnes
balss no pagātnes

Zaķi, Zaķi, tu neesi polītiķis. Par daudz temperamenta.