KPV LV, NA un JV atbalsta Pleša kandidatūru VARAM ministra amatam; JKP vēl domā

Artūrs Toms Plešs

KPV LV, NA un JV Saeimas frakcijas lēmušas atbalstīt Saeimas deputāta Artūra Toma Pleša kandidatūru vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam.

Saskaņā ar sadarbības noteikumiem katras nozares ministrus izvirza noteiktas koalīcijas partijas. KPV LV deputāti par Pleša darbību priekšstatu guvuši, strādājot ar viņu kopā Saeimā.

Arī nacionālās apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) Saeimas frakcija lēmusi atbalstīt Pleša kandidatūru, sacījis Saeimas deputāts Ritvars Jansons (NA).

Jansons kā Kultūras ministrijas (KM) parlamentārais sekretārs frakcijas sarunā ar Plešu interesējies arī par KM un VARAM sadarbību, un no ministra amata pretendenta saņēmis apliecinājumu par sadarbību kultūras infrastruktūras attīstībā. NA deputāti ar Plešu pārrunājuši arī ar administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu un vides aizsardzību saistītus jautājumus.

Jaunās Vienotības Saeimas frakcija lēmusi atbalstīt Pleša kandidatūru vides ministra amatam, pastāstījis JV Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Andrejs Judins.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) līdz 14.decembrim plāno pieņemt lēmumu par nostāju attiecībā uz Pleša kandidatūru, norādījis JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans.

Viņš norādīja, ka pēc sarunas ar Plešu frakcijā pirmšķietami redzami gan plusi, gan mīnusi viņa kandidatūrai. Pretendenta relatīvi vājāka vieta ir tā, ka Plešs nepietiekami pārliecinoši pauda noraidošu attieksmi pret izskanējušajām ziņām, kas liecina par citu personu iespējamām negodprātībām, norādīja JKP politiķis.

Feldmans skaidroja, ka JKP, pieņemot lēmumus, rīkojas valstiski un apzinās, ka atbilstošas krīzes vadības saglabāšanai svarīga ir valdības un koalīcijas stabilitāte. Kā pozitīvās lietas par vides ministra amata kandidātu JKP frakcijas vadītāja vietnieks minēja to, ka Plešs kopumā orientējas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbildībā esošajos jautājumos un ka viņam saskan viedoklis ar JKP, ka nevajag sadārdzināt atkritumu apsaimniekošanu ar kādiem nepārdomātiem soļiem.

Sarunā iezīmējusies abu pušu gatavība sadarboties digitalizācijas jautājumos, kā arī jautājumā par administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, piebilda Feldmans.

vēstīts, partiju apvienība Attīstībai/Par! vides ministra amatam oficiāli izvirzījusi Pleša kandidatūru.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
hameleonu spēles
hameleonu spēles

vai tas ir to vērts- ko ta domāšana kādam ir devusi? Vai tad nevar piemēru ņemt ko dižās petravičas- neatceras taču ne nieka no tā ko pirms pusstundas darīja– un vienmēr ir par. Ko arī vajadzēja pierādīt.

hmm
hmm

Kā mūsu koalīcijai ar veselo saprātu?