“Konservatīvie” atkal kļūst par JKP un cer atgriezties Saeimā

Partija “Konservatīvie” pēc nepilniem diviem gadiem ar šādu nosaukumu tomēr izvēlējusies atgūt iepriekšējo zīmolu – turpmāk tās nosaukums būs “Jaunā konservatīvā partija” (JKP). Savukārt JKP saraksta līderis 2024. gada jūnijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās būs Tālis Linkaits, vēsta LTV raidījums “Panorāma”.  

Partija mainīja nosaukumu no JKP uz “Konservatīvajiem” 2022. gada februārī. Nu tas atkal mainīts atpakaļ. Lēmums par nosaukuma maiņu ir pieņemts pēc tam, kad tika izanalizēti vēlētāju viedokļi par to, kādas kļūdas pieļautas iepriekš un ko sabiedrība vēlas turpmāk, skaidro partijā. 

JKP jaunais lozungs ir “Stipri pamati stiprai valstij”. 

“Tas precīzi atspoguļo Jaunās konservatīvās partijas galveno ideju — ja mēs gribam, lai mūsu valsts ir spēcīga, tai ir vajadzīgi stipri pamati. Katras sabiedrības un valsts pamats ir tās iedzīvotāju drošība, veselība un kvalitatīva izglītība,” teikts partijas paziņojumā medijiem.

Partijas vadītājs Eglītis norāda: “Ja mēs nevaram nodrošināt Latvijas iedzīvotāju pamatvajadzības drošības, veselības aprūpes un mūsu bērnu izglītības jomā, mēs nevaram cerēt uz mūsu valsts sekmīgu attīstību. (..) Mūsu partijas prioritāte ir pastiprināta uzmanība iekšlietu, veselības aprūpes un izglītības nozarei. Ja tajās būs kārtība, arī sabiedrības uzplaukums ilgi nebūs jāgaida.”

Pēc JKP domām – konservatīvisms ir rūpes par “sabiedrības saknēm un pamatiem”. 

“Ja iedzīvotāji jūtas drošībā, ir veseli un var rēķināties ar laikā saņemtu mediķu, ugunsdzēsēju, policijas un citu valsts iestāžu palīdzību, viņi harmoniski attīstās, veido ģimeni un karjeru, sekmīgi apgūst jaunas prasmes un paaugstina izglītības līmeni. Tas viss stimulē mūsu ekonomikas izaugsmi — ļaudis ne tikai izstrādā preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, bet arī labprāt tērē nopelnīto naudu, stimulējot vietējo ekonomiku. Taču, ja nav ne veselības, ne drošības un izglītības nozare ir nopietni saslimusi un nespēj nodrošināt kvalitatīvu un vispusīgu izglītību jauniešiem un bērniem, nevar runāt par, piemēram, reindustrializāciju, Zaļo kursu, konkurētspējīgu ekonomiku un preču un pakalpojumu ar augstu pievienoto vērtību izstrādi,” uzskata partijā.

JKP norādīja, ka partijas rindās ir pieredzējuši iepriekšminēto jomu speciālisti, kas “no pirmavotiem zina, kādas tieši ir problēmas un kā tās var atrisināt”. 

Partijas mērķis ir ar jauniem spēkiem un konkrētiem risinājumiem galvenajās jomās atgriezties Saeimā un “sakārtot būtiskākos jautājumus, lai valstij ir stipri pamati”, norāda JKP.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


21
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Bordāns
Bordāns

Davai, tikai uz priekšu ! (Vai uz riņķi.)

stiprie pamati
stiprie pamati

Tad šie tagad būs tie stiprie pamati? Kuri tieši no partijas pārstāvēs tos stipros pamatus? Bordāns? Jurašs? Partija kas vienreiz jau par naudu pārdevās un nobalsoja par LGBTQ+ tagad būs tie stiprie?

ejiet pa skuju taku
ejiet pa skuju taku

Lai sūkā ledu! Ne viņi jauni, ne konservatīvi. Meļi un bezgoži.

Regresīvie konservi
Regresīvie konservi

Labāk piestāvētu JPP – jaunā “progresīvā” partija. Nesaprotu, kā tādi kas nobalsojuši par to petuhu likumu vēl sevi sauc par konservatīvajiem. Tajā partijā kāds vispār kaut ko saprot? Lai kas viņi arī būtu, bet konservatīvie viņi noteikti nav. Meli jau partijas nosaukumā.

mans ieteikums
mans ieteikums

“Vecā Konservatīvā Partija”. Tāpat ar vienotībniekiem: “Vecā Vienotība”.

Pelēns
Pelēns

Labāk būtu “Vecais Laiks”!

jautājums
jautājums

Un kā tad ar iepriekšējo saukli – Godīgi.Drosmīgi. Gudri.?
Tam neatbilda nevienā no 3 punktiem, tāpēc atrada citu.

Burkāns
Burkāns

Vaig kaut ko konkrētāku, naudā izsakāmu

Regresīvie konservi
Regresīvie konservi

Atbilde jautājumam. Godīguma nav jo nodeva savu konservatīvo vēlētāju. Drosmīgi nobalsoja par to lgbt kopdzīves likumu. Pēc balsojuma izrādījās ka arī gudri nav, jo nepadomāja kāds partijas nosaukums un kāds vēlētajs viņus ievēlējis.

Elementāri
Elementāri

Beigts zirgs ir beigts zirgs. Tas ir jāaprok lai nesmird. Vai jāšana uz beigtiem zirgiem nav nekrofīlija?

levitkucins
levitkucins

Latkrievijā ari beigtiem zirgiem (neietikušajām partijām) valstele (latvāņu nodokļu maksātāji) maksā.

valsteles pilsonelis
valsteles pilsonelis

Ej tu dirst, krievu cūka!

Latvāņu minets
Latvāņu minets

Latvāņi aprok dzīvu Napaleonu, bet beigtu kaķēnu baro ar siltu pienu

paskaidrojums
paskaidrojums

“kucēns” un “Latvānis” ir viens un tas pats krievu cūka kas tup “Maskavas Namā>

Jefiņš
Jefiņš

Lai galīgi nesabojātos ielīda atpakaļ konservu bundžā.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Betonētāji

mans ieteikums
mans ieteikums

Tu domā, ka mužiki vēl arvien pateicas Vadonim Putleram ?

stena
stena

Pajoliņi grupējas, veido jaunu kopu jo skapī vaistrs nav vietas. Runā, ka konsolidācijai grupa virzīs par LU rektori Ilgu Šuplinsku un tad ta redzēs, cik tad tas no morga nācis veidojums būs dzīvotspējīgs. Konkurence te solās būt liela starp pilnigākiem švaukstiem un čaukstenēm

nu neticu
nu neticu

ka Ilga Šuplinska vēl uzticēsies šim grupējumam, zinot uz kādiem noteikumiem viņu iemainīja,lai Eglītis tiktu pie LM ministrēšanas.

LTV
LTV

Pār Raiņa kapu lido kraukļi un žēli ķērc,nav vērts, nav vērts…

Jenotības ceļš
Jenotības ceļš

Tad jau iet to pašu ceļu ko jau 20 gadus iet Vienotība. Jaunais laiks- vienotība – jaunā vienotība. Tātad ir tādi paši nodevēji. Sataisa udus un maina nosaukumu cerībā ka vēlētājs muļķis, un domās ka jauna partija ar citām vērtībām. Patiesībā maina spožo iepakojumu bet ūds iekšā paliek tas pats vecais.