Konkurences padomes vadītāja Ābrama iesniegusi atlūgumu

Skaidrīte Ābrama

Skaidrīte Ābrama nolēmusi pamest Konkurences padomes (KP) vadītājas amatu 15. aprīlī, paziņojis ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV).

Ministrs piebildis, ka Ābramas atlūgums bijis negaidīts, bet viņš to pieņems. “Biju pārsteigts, jo mums bija laba sadarbība, varējām diskutēt par dažādiem tematiem,” teica ekonomikas ministrs.

Nemiro solījis, ka Ekonomikas ministrija drīzumā izsludinās konkursu uz KP priekšsēdētāja amatu, lai izraudzītos piemērotāko kandidātu KP priekšsēdētāja amatam, kuru pēc tam apstiprina Ministru kabinetas.

Detalizētāks skaidrojums par Ābramas aiziešanas iemesliem netiek sniegts. Ābrama KP vadītājas amatu ieņem kopš 2012. gada 26. jūnija. Uz otro termiņu iestādes vadītājas amatā viņa tika apstiprināta 2017.gadā.

Skaidrītei Ābramai ir maģistra grāds vadības zinātnē, kas iegūts Latvijas Universitātē. Zināšanas viņa papildinājusi Šveices institūtu “Akad” un “Imaka” pēcdiploma studijās ekonomikas zinātnēs, Austrijas Ekonomikas palātas Ekonomikas veicināšanas institūta menedžmenta kursos, kā arī vairākos kursos apguvusi grāmatvedību un finanšu rādītāju analīzi.

Ābrama no 2004. gada līdz 2009. gadam pildīja KP padomes locekles amata pienākumus, bet līdz 2011. gada oktobrim bija KP vecākā ekonomiste. Pirms darba KP Ābrama bija Vācijas “Internationaler Bund” valodu un sociālās pedagoģijas institūta direktora vietniece.

No 2011. gada oktobra Ābrama vadīja Austrijas Ekonomikas ministrijas projektu Austrijas investīciju veicināšanai Baltijā, kas ietvēra pētījuma izstrādi par aktuālo transporta un loģistikas situāciju Latvijā un Lietuvā.

Ābrama bijusi lektore Latvijas tiesnešu apmācības semināros par konkurences tiesību piemērošanu un Eiropas Komisijas starptautiskajā tiesnešu apmācības seminārā “Codacons”. Viņa bijusi arī Eiropas Komisijas (EK) finanšu instrumenta “Technical Assistance and Information Exchange” eksperte dažādās valstīs, kā arī EK programmā “Twinning” izstrādājusi projektu un sagatavojusi aktivitātes konkurences politikas ieviešanai Moldovas konkurences iestādē, vēsta jauns.lv.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt Saeimas deputātu un ministru izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,  Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ku kū
Ku kū

Kuru năkošo noēdīs Vienotības sorospederastu valdošā kliķe ?

Kmna
Kmna

Loģisks noslēgums bezkompromisa tiesiskuumā. te nevajadzētu būt liekām ilīuzijām par \so ākstu valdību