Koalīcija vienojusies CVK nodot Valsts kancelejas pārraudzībā

Koalīcija ir vienojusies Centrālo vēlēšanu komisiju (CVK) nodot Valsts kancelejas pārraudzībā, reizē saglabājot CVK neatkarību lēmumu pieņemšanā.

Paredzēts, ka VK sniegs CVK administratīvo un tehnisko atbalstu, pirmdien žurnālistiem pavēstīja “Jaunās vienotības” politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, “Apvienotā saraksta” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars un Nacionālās apvienības politiķis Saeimas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Grasbergs.

Ašeradens skaidroja, ka konstitucionālo tiesību eksperti bija norādījuši, ka nebūtu pareizi īstenot iepriekš izskanējušo ieceri par CVK nodošanu Saeimas pārraudzībā.

Iepriekš publiskās diskusijās parlamentā ir izskanējis, ka CVK pašlaik esot tik finansiāli un organizatoriski novājināta, ka pat var būt apdraudēta pēc aptuveni gada gaidāmo EP vēlēšanu sarīkošana Latvijā.

Jautājums par CVK “stingrākas” vietas valsts pārvaldē nodrošināšanu aktualizējās arī tāpēc, ka politiķi iepriekšējos gados neesot bijuši īpaši atbalstoši CVK iecerēm par visa nepieciešamā finansējuma piešķiršanu.

Vaicāti, kā pārliecinās sabiedrību, ka VK pārraudzība nenovedīs pie izpildvaras lielākas ietekmes uz CVK lēmumiem, Ašeradens skaidroja, ka to varēs panākt, šos jautājumus noregulējot kvalitatīvā likumdošanas procesā – tas būs uzdevums arī juristiem. Tā kā CVK ir maza institūcijai, tai vajadzīgs lielākas iestādes administratīvais atbalsts, piebilda politiķis.

Līdzīgi izteicās arī abi pārējie koalīcijas pārstāvji. Grasbergs uzsvēra, ka CVK joprojām paliks kā neitrāla un neatkarīga institūcija un ka viņi tikai saņems nepieciešamo tehnoloģisko palīdzību. Gan Grasbergs, gan Tavars uzsvēra vajadzību valstij palīdzēt CVK ar IT sistēmu drošības panākšanu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


11
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jeblonskis
Jeblonskis

Pēc pēdējo vēlēšanu rezultātiem ir skaidrs ka to vēlēšanu cirku var 1kārši izbeigt. Tāpat visi pajolēni balso par tiem zaglēniem un nekas nemainās. Jau 30 gadus.

bamslis
bamslis

Argumentācija kāpēc tas ir jādara ir vienkārši graujoša.

bačoks
bačoks

Te ir sava jēga, jo tualetes birstu tirgotāja var netišām noraut ūdeni, jo pilnīgi neko nefilmē … precīzi tr[apot prasībām, kas nepieciešamas šim amatam

Pretekļi
Pretekļi

Tad Vienotībai uzvaras garantētas, jo Valsts kanceleja jau ir zem Vienotības premjera , ju Saulīti jai iestūma Levits , tāpat , kă Kūcińu ST

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Varbūt vaidzēj pievienot cvk Austrālijai. To tak austrāliete vadīs, un citu darbinieku tur pagaidām laikam arì nav.

levitkucins
levitkucins

Latkrievija drīz tiks pievienota manai tēvzemei Baltkrievijai. Tur vēlēšanu komisija ir pakļauta prezidentam, kas nodrošina labāku kontroli. Šâdas tādas strukturālas reformas būs nepieciešamas, bet kopumā kurss ir skaidrs. Vitebskas guberņas atjaunošana dos ekonomisko izaugsmi, vienlaikus izveidosim iedzīvotāju padomes.

Aborigēns
Aborigēns

Varbūt ņemt piemēru no Austrālijas un lai Latkrievijas gubernatoru ieceļ karalis, kā tas ir Astrālijā?

Līvu Republika
Līvu Republika

Vai centrālai vēlēšanu komisijai levits vēl karogu nav izdomājis?

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Spēcīga reforma. Var redzēt, ka džeki piepumpējuši muskuļus.

KAKA (Krišjānis Arturs KAriņš)
KAKA (Krišjānis Arturs KAriņš)

Ekonomiskā transformācija!

linda abu meri
linda abu meri

Kapēc tu, KAKA netaisīji ekonomisko transformāciju, kad biji ekonomikas ministrs?