KNAB sāk jaunu krimināllietu pret Ušakovu; iniciatori – Staķis un Ķirsis

Nils Ušakovs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis jaunu kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta (EP) deputātu, bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S).

Ušakovs apstiprināja, ka viņam ir piemērots aizdomās turētā statuss un lieta esot saistīta ar brīvbiļetēm pensionāriem, skolēniem, trešās grupas invalīdiem, kā arī bērniem invalīdiem Rīgas mikroautobusos.

Pēc Ušakova rīcībā esošās informācijas, procesu pret viņu iniciējusi pašreizējā Rīgas domes vadība – mērs Mārtiņš Staķis un vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Kā apgalvoja Ušakovs, viņuprāt, līdzekļi, kas tika iztērēti senioru, bērnu un invalīdu pārvadāšanai ir zaudējumi pilsētai, un pie zaudējumiem esot vainīgs Ušakovs.

“Nu, ko es varu teikt – lēmums par bezmaksas transportu pensionāriem un skolēniem bija absolūti pareizs un tiesisks. Pārmest sev man nav ko, ne no tiesiskā, tā arī ne no ētiskā vai morāles viedokļa.

Pat ja šajā lietā nāksies, kā jau iepriekš tas ir bijis, saskarties ar meliem, klaju apmelošanu, es zinu, ka pierādīšu savu taisnību,” norādīja Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka cīnoties pret viņu un “Saskaņu”, daudz kas jau ir izdarīts, proti, no mēra amata viņu atstādināja, domi atlaida, tiesāt arī mēģināja.

“Tagad vēl jāgaida kriminālprocess par piešķirtajām brīvpusdienām bērniem skolās, jo to noteikti arī var nosaukt par zaudējumiem Rīgas domei,” norādīja Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesa pērn decembrī attaisnoja Ušakovu krimināllietā par aizliegtas videonovērošanas ierīces glabāšanu.

Prokuratūra apsūdzību Ušakovam uzrādīja 2021. gada nogalē pēc Krimināllikuma panta par sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem speciāli radītu vai pielāgotu iekārtu, ierīču vai instrumentu aprites aizlieguma pārkāpšanu.

2021. gada novembrī EP atcēla Ušakovam deputāta imunitāti. Ušakovs gan saglabā EP deputāta pilnvaras, jo tās ir Latvijas valsts piešķirtas viņam kā eiroparlamentārietim un neviena cita iestāde tās nevar atņemt.

KNAB 2019. gada janvārī toreizējā Rīgas mēra Ušakova darba kabinetā Rīgas domē izņēma ierīci, kas izmantojama sevišķā veidā veicamajiem operatīvās darbības pasākumiem.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kobra
kobra

Staķis ķirsī salika staķīšus ap kārtējo caurumu ielā.

Ņils
Ņils

Psst, man ir zīda apenes.

Kaža
Kaža

Būtu jāierosina krimināllieta par tiem,kuri sāka 3.grupas ,arodinvalīdu diskrimināciju,kura turpinas šodien un ir jau nonākusi līdz kriminālai invaliditates atņemšanai izmantojot savu dienesta stāvokli.

LTV
LTV

Vai nebūtu laiks sākt labot ielu segumu , ka iniciatoriem nesanāk no savas kabatas maksāt par pārsistajām riepām un salauztajām mašīnām, pirmie tiesu darbi jau ir pabeigti , 1800eur no RD ir piedzīti.