Kaimiņš izkratījis sirdi? KNAB rosina apsūdzēt Zakatistovu un Tamužu

KPV LV

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis prokuratūrai par krāpšanu lielā apmērā apsūdzēt Saeimas deputātu Ati Zakatistovu (KPV LV) un uzņēmēju Viesturu Tamužu.

Izmeklēšanas laikā konstatēts, ka krāpšana, iespējams, izdarīta juridiskās personas interesēs, neminot personas vārdu, informē KNAB.

Tāpat KNAB norāda, ka šī kriminālprocesa ietvaros sākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Savukārt Atis Zakatistovs noliedz vainu saistībā ar iespējamo apsūdzību krāpšanā un vēlas iepazīties ar izveidojušos situāciju.

Viņš norāda, ka nav iesaistīts krāpšanā, ir tikušas sniegtas konsultācijas, bet sīkāk nestāsta, ko tieši ir konsultējis.

Runājot par varbūtību, ka viņš varētu nolikt Saeimas deputāta mandātu izdošanas kriminālvajāšanai gadījumā, Zakatistovs teica, ka vēl to apsvērs.

Kolēģi deputāti, visticamāk, izdotu Zakatistovu kriminālvajāšanai

Ja tiesībsargājošās iestādes vērstos Saeimā ar prasību izdot kriminālvajāšanai deputātu Ati Zakatistovu, tad vairākums koalīcijas frakciju to atbalstītu.

Zakatistovs prognozēja, ka “KPV LV” frakcija balsos par viņa izdošanu kriminālvajāšanai, jo nebūtu pareizi Saeimai uzņemties tiesneša lomu. Parlamentārietis vēl domās, kā pats balsos šajā jautājumā.

Deputāti Aldis Blumbergs (KPV LV) un Kaspars Ģirģens (KPV LV) norādīja, ka par šo jautājumu tiks lemts, kad tas būs nonācis Saeimas darba kārtībā un būs iespēja iepazīties ar attiecīgajiem materiāliem.

Partiju apvienības “Attīstībai/Par!” (AP) nostāja deputātu izdošanas kriminālvajāšanai jautājumā ir nemainīga – Saeimai un deputātiem nav jāveic izmeklētāju un tiesas darbs, pauda AP līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Viņš norādīja, ka tiesu vara ir neatkarīga un ka, ja KNAB un ģenerālprokuratūra uzskata, ka izmeklēšanas un patiesības noskaidrošanai ir nepieciešams lūgt izdot Saeimas deputātu kriminālvajāšanai, AP atbalstīs šādu lūgumu. Viņš gan norādīja, ka saskaņā ar publiski pieejamo informāciju Ģenerālprokuratūrai vēl ir jālemj par to, vai sākt kriminālvajāšanu.

“Jaunās Vienotības” (JV) politiķis Arvils Ašeradens norāda, ka šis jautājums nav apspriests frakcijā, taču JV vienmēr atbalstījusi šādus tiesībsargājošo iestāžu pieprasījumus.

Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars atklāj, ka partija rīkosies tāpat kā visos līdzīgos gadījumos, kad atbalstījusi izdošanu, lai tiesībsargājošās iestādes varētu veikt savu darbu.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) par šo jautājumu lems tad, kad tas nonāks Saeimas darba kārtībā. JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans teica, ka JKP iepazinusies ar informāciju medijos par šo gadījumu un sagaida, ka būs iespēja iepazīties ar materiāliem, kas būs parlamenta rīcībā, ja tiesībsargājošās iestādes prasīs izdot Zakatistovu.

Paužot personīgo viedokli, Feldmans norādīja, ka šodien aprit 70 dienas kopš Saeima lēmusi izdot kriminālvajāšanai deputātu Juri Jurašu (JKP), bet šajā lieta “nav nekādas kustības”. Tikmēr jau atkal sāk runāt, ka, iespējams, jāizdod nākamais koalīcijas deputāts, teica politiķis. Turklāt Juraša un Zakatistova lietai ir viens tas pats prokurors, piebilda Feldmans.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaimiņa Kaimiņš
Kaimiņa Kaimiņš

Kriminālvajāšanai jāizdod vispirms pats Kaimiņš par kļūšanu par politisku prostitūtu piekrāpjot savus vēlētājus kļūstot par Meroni izsūtāmo un Kartona partijas Potapovas pūdeli un Vienotības kājslauķi pret kuru balsoja visi LPP vēlētāji. Tikai Gobzems un pārējie 5 KPV deputāti nav piekrāpuši savus vēlētājus neatbalstot korumpēto Meroni/Sorosa pakalpiņu valdību.

hmmm
hmmm

Kaimiņš ir jāsoda par prostituēšanu nepiemērotās vietās (vietas ar noteikumiem nosaka pašvaldība).