KM parlamentārā sekretāra amatā stājas Ritvars Jansons

Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāra amatā pirmdien stājas 13. Saeimas deputāts, vēsturnieks Ritvars Jansons (NA).

“Esmu gandarīts par Ritvara Jansona lēmumu pieņemt jaunu izaicinājumu un stāties ministrijas parlamentārā sekretāra amatā. Viņam ir plaša parlamentārā darba pieredze, kā arī padziļinātas zināšanas par arhīvu un muzeju darbu, kas ir būtiska kultūras nozare,” sacīja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Jansons arī turpmāk pildīs 13. Saeimas deputāta pienākumus, kā arī turpinās darboties kā Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētāja biedrs, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sekretārs un Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas sekretārs. Ministru kabineta iekārtas likums paredz, ka parlamentārajam sekretāram, kurš amatam izraudzīts no Saeimas deputātu vidus, ir atļauts saņemt tikai vienam amatam paredzēto atalgojumu pēc savas izvēles. Jansons ir izlēmis par labu Saeimas deputāta atalgojumam, atsakoties no parlamentārā sekretāra algas.

Jansons bijis Rīgas domes deputāts, 12. Saeimas deputāts un Latvijas Okupācijas muzeja direktora vietnieks. 2009. gadā Jansons ieguvis vēstures doktora zinātnisko grādu Latvijas vēsturē Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes doktora studiju programmā; 2003. gadā iegūts sociālo zinātņu maģistra grāds politikas zinātnē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes politikas zinātnes maģistratūrā.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
šķīvji
šķīvji

kultūra un Jansons…..tie jau kā pilnīgi nesaslapināmās virsma…. bet uz satuves jau var palaist kaut ko buldurēt Tikai nedodiet pionieru budziņas un taurīti