Keris: Valdība plāno atgriezties pie valsts izmērdēšanas politikas

Valdis Keris

Situācija ir nopietna, budžetā nav iedalīti likumā paredzētie līdzekļi veselības aprūpei. Valdība turpmākos gadus ir plānojusi finansējumu nozarei procentos no iekšzemes kopprodukta aizvien samazināt.

Valdība plāno atgriezties pie valsts izmērdēšanas politikas un arodbiedrība ar to nekādā gadījumā nevar samierināties,

RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.

“Saeimas deputāti, stājoties amatā, ir zvērējuši ievērot Latvijas Republikas likumus un, ja viņi gatavojas, balsojot par šādu valsts budžetu un šo zvērestu lauzt, tad tiem deputātiem, kas lauzīs zvērestu, nav vairs vietas Saeimā. Mediķu protesti varētu attīstīties arī līdz Saeimas atlaišanai,” uzskata LVSADA vadītājs Valdis Keris.

“Saskaņā ar jaunākajiem Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un Eiropas Komisijas datiem, Latvija gadā zaudē 7,5 tūkstošus cilvēku, kurus mediķi varētu izglābt, ja Latvijā veselības aprūpe būtu vidējā Eiropas Savienības (ES) līmenī,” teica Keris.

Keris atklāja, ka viņu arodbiedrības padomes sēdē piedalījās arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Egils Baldzēns, un arī viņš esot izteicis savu atbalstu un gatavību iesaistīties. Arī nevalstiskas organizācijas ir apliecinājušas solidarizēšanos ar arodbiedrībām. Pēc Kera domām, apvienojot spēkus, kopā paveikt var daudz.

“Es domāju, ka savos protestos mēs izmantosim arī informatīvus līdzekļus. Piemēram, ir idejā izvietot plakātus no lidostas līdz tiltam pāri Daugavai divās valodās ar uzrakstu- Brīdinājums: Latvija ir valsts, kurā likumi nedarbojas,” skarbs ir LVSADA vadītājs Valdis Keris.

Lai arī kopējais noskaņojums ir kareivīgs, Keris minēja, ka arodbiedrība joprojām ir gatava sarunām ar Saeimas deputātiem un ir jau ieplānota tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci 18.oktobrī.

Keris arī norādīja, ja 14. novembrī Saeima nobalsos par budžetu, kurā ir pārkāpts likums, tad 19.novembrī viņa pārstāvētā padome pieņems galīgo lēmumu par tālāko rīcību.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gača
Gača

Keri, viss ir slikti!
Ja grib tērēt vairāk naudas, jāmaksā lielāki nodokļi. Bet elektorāts to negrib.
Līdz ar to arī veselība un izglītībes aprūpe paliek kāda ir. Skolotāji un māsiņas strādā kamēr neapgūst vācu valodu unneaizbrauc vai nepensionējas.

derma
derma

Nu neatmet neko arodbiedrībām, nu nesaprot, ka tās labākas moikas par tirdzniecības kameru. Ak dakterīšu algas…. varbūt VIDā der paskatīties kādi ir ienākumi un tad ilgstoši paklusēt… cita lieta mašiņas un māsu palīgi Nu navpamata pie mūsu valsts atpaliciības saņet tos 7-10 tkst eiro mēnesī uz rokas un vēl taurēt …. tā pieticīgāk derētu… pat, ja ārsta diploms kabatā un slakā ne viens vien jau sen miljonārs… varbūt var būt arī citi elki- ne tikai tie putni debesīs