Kazāks: Bankas un uzraugošās institūcijas cīņā ar “netīro naudu” ir iebraukušas otrā grāvī

Swedbank

Bankas un uzraugošās institūcijas cīņā ar “netīro naudu” ir iebraukušas otrā grāvī un pašlaik nevis ķer blēžus, bet apgrūtina dzīvi arī godīgiem uzņēmējiem, un tas nav pieļaujami, LTV “Rīta panorāmai” teica Latvijas Bankas vadītājs Mārtiņš Kazāks.

Viņš stāstīja, ka Latvijas Banka ieklausās sabiedrībā un dzird, ka godīgi uzņēmēji nespēj veikt maksājumus, viņiem slēdz kontus, investoriem grūti ienākt, jo ir pārspīlētas prasības cīņai ar naudas atmazgāšanu.

Kazāks uzsvēra, ka tas nenāk par labu Latvijas ekonomikai, tas nav pieļaujami, un situācija ir steidzami jāatrisina.  

Pēc Latvijas Bankas vadītāja teiktā, problēma ir gan regulācijas un uzraudzības pusē, gan banku pusē, jo tās pārspīlē, baidoties no sodiem.

“Lai dažus blēžus noķertu, nevar būt, ka visi spiesti taisnoties, ka nav blēži,” sacīja Kazāks.  “Ķeram blēžus, godīgos liekam mierā.”

Viņš atzina, ka dialogs par šo jautājumu sācies, un tas ir labi, bet ir jābūt rezultātiem un situācija jāatrisina.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Kad sākās Baltkrievijas opozīcijas aizstāvība , piedāvājot tās pārstāvjiem LV banku pakalpojumus, pēkšņi kļuvām pavisam pielaidīgi. Kazāks to var stāstīt muļķiem. Kāpēc līdz šim laikam bankām bija mēnešiem jāpārbauda, vai to pakalpojumu vietējie pieprasītāji nav saistīti ar naudas atmazgāšanu ? Pat bankas tagad tiek iesaistītas Baltkrievijas opozīcijas atbalstīšanā. Varbūt uz Baltkrievijas politikas rēķina šoreiz mūsu biznesmeņiem izdosies attīstīt savas nozares.

komo
komo

Tie dāmīšu klubiņi fuktukā un izlūkošanā jau nekad nav bijušas ārā no ta grāvja- pie tādām astronomiskām algām un visatļautības- kāpēc gan būtu kaut kas jāmaina??? Tikai algas samazinot vismaz 2 reizes te var sākt atgriezties dzīvības pazīmes tajās dāmu komitejās