Kas kopīgs Citadeles pārdošanai ar VID ēkas pirkšanu?

citadele

Lēmums par Citadeles bankas pārdošanu tika pieņemts dažas dienas pirms vēlēšanām un bija Straujumas iepriekšējās valdības pēdējais nozīmīgākais lēmums.

Lēmums par VID mājas pirkšanu tika pieņemts gada pēdējā valdības sēdē, starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu, un ir Straujumas otrās, jau demisionējušās valdības pēdējais nozīmīgākais lēmums.

Abi lēmumi tika pieņemti brīžos, kad var pamatoti cerēt, ka tuvākie notikumi – parlamenta vēlēšanu rezultāti, svētki un jaunas valdības veidošana, novirzīs uzmanību no apšaubāmajiem darījumiem un sabiedrības uzmanība būs piesaistīta kaut kam citam.

Citadeles pārdošanas līgums, pretēji solītajam pirms vēlēšanām, tā arī līdz šim brīdim nav padarīts sabiedrībai pieejams un ir slepens, lai arī solīts tika pretējais.

Tieši tāda pat situācija ir ar VID ēkas pirkuma līgumu. Lai arī sākumā tika solīts, ka darījumam noslēdzoties pirkuma līgums tiks atslepenots, tie izrādījās kārtējie meli un līgums vēl aizvien ir slepens.

Jautājums šajā sakarībā ir tikai viens – vai aizkulišu kasieri un lietu kārtotāji abiem darījumiem arī ir vieni un tie paši, jeb paļaujoties uz to, ka sabiedrībā un medijos neviens „Vienotības” darījumus īpaši nevētīs, tā vienkārši kļuvusi par praksi?

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vladislavs
Vladislavs

prakse