Kariņš nostiprinājis pārliecību par “Progresīvo” vietu valdībā

08.06.2023. Ministru prezients Krišjānis Kariņš piedalās "Jaunās Vienotības" un partijas "Progresīvie" darba tikšanās. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

“Jaunā Vienotība” ar opozīciju sākusi sarunas par iespējām paplašināt koalīciju. Pirmā tikšanās aizvadīta ar “Progresīvajiem”. Lai gan abi politiskie spēki guvuši pārliecību, kas spētu sadarboties, vai “Progresīvie” nonāks pie varas, pagaidām vēl nav skaidrs, vēsta TV3 Ziņas.

“Progresīvie”, bez kuru atbalsta “Jaunās Vienotības” kandidāts Edgars Rinkēvičs nebūtu ievēlēts prezidenta amatā, uz sarunām ar premjera partiju ieradušies valdības ēkā. Taču, vai “Progresīvie” šeit ir uz palikšanu, vēl ir atklāts jautājums.

Divās stundās izvērsti izrunāts, kas darāms, lai pārvarētu stagnāciju. Un premjers Krišjānis Kariņš nostiprinājis pārliecību par “Progresīvo” vietu valdībā.

Šis ir jau otrais “Jaunās Vienotības” mēģinājums izveidot koalīciju ar valdību. Pirmo bloķēja Nacionālā apvienība un “Apvienotais saraksts”. Vai tagad šķēršļi varētu būt novērsti, izšķirs turpmākās sarunas, TV3 Ziņām saka premjers.

Arī “Progresīvie” neredz šķēršļus strādāt vienā valdībā ar “Jauno Vienotību”.

“Ir jautājumi, kur mums ar “Jauno Vienotību” ir politiska vienprātība, un mēs būtu gatavi arī, protams, šos jautājumus virzīt uz priekšu. Gluži likumsakarīgi, mēs uzrunājām arī jautājumu par Aivaru Lembergu. Mēs redzam, ka šis jautājums ir ar lieliem riskiem. “Progresīvo” pozīcija nav mainījusies,” sacīja Šuvajevs.

“Progresīvie” vēlas, ka premjers vieš skaidrību par nosacījumiem Aivara Lemberga pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības iespējamai dalībai jaunajā koalīcijā.

Ar ZZS premjers tiksies piektdien, bet nākamnedēļ sarunu iznākumu apspriedīs ar abiem pārējiem līdzšinējās koalīcijas partneriem, kuriem ir kategoriskie iebildumi pret izmaiņām valdībā.

Avots: TV3 Ziņas

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ome
Ome

Kad būs sarunas par Kariņa padzīšanu , kas jau 5 gadus dzen tautu nabadzībă , ko ?

Elementāri
Elementāri

Politiskā korupcija bez kauna sajūtas un uz valsts rēķina.

Belašs
Belašs

Siliņa jau resnāka par briškenu. Vismaz kaut kāds rezultāts pa pusgadu

Kariņam lielummānija
Kariņam lielummānija

Man izskatās, ka jaunas vēlēšanas ir nenovēršamas.

proto
proto

Nekādu šaubu un plikņu te’trī sēdēs pirmajā rindā. Progresīvs.

kukainis
kukainis

Pārliecība ir laba lieta, it sevišķi ja runa ir par ciankālija labo garšu.

Stienis
Stienis

Tagad mūsu valsts ne tikai turpinās atpalikt ekonomiski, bet tiks grauta arī kulturāli. Liels paldies ‘vienotībai’!

Putjins
Putjins

Manai rietumu bankai valdībā ir jābūt. Labi, ka krisdžonam ir nostiprinājusies pārliecība par to

grammaticus
grammaticus

Tev nepatīk burts “ķ” ? Tā jau Padomijā to mācīja . . .